|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
AngeL_
Seçkin Üye

| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:03 | |
| hocam sen hiç ev yapmamışın yada yapılan bi eve şahit olmamışın belli:))
3 senede o içini ( biz ona ince işçilik deriz) hangi parayla yapıcan acaba sorablirmiim:)
ev almak ev yaptırmaktan daha avantajlıdır her zaman...ev alamayan adam ev nası yapar tek başına...heleki bi öğretmense ve tek maaşlıysa...naaaaaaaaaaamümkün kısacası
Allah sonumuzu hayr etsin...  | |
|
|
 |
saraci41
Aktif Üye

| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:07 | |
|
 |
 |
hocam sen hiç ev yapmamışın yada yapılan bi eve şahit olmamışın belli:))
3 senede o içini ( biz ona ince işçilik deriz) hangi parayla yapıcan acaba sorablirmiim:)
ev almak ev yaptırmaktan daha avantajlıdır her zaman...ev alamayan adam ev nası yapar tek başına...heleki bi öğretmense ve tek maaşlıysa...naaaaaaaaaaamümkün kısacası
Allah sonumuzu hayr etsin...  |
Hocama katılıyorum babam zamanında yapmıştı da ne çileler ne paralar harcadı bi o bilir bi de biz.. Ustalarla uğraşmak bankalarla uğraşmaktan daha zor:)  | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:11 | |
| | paran varsa olursun yoksa olmazsın bu devirde malesef | |
|
|
 |
idemir
Aktif Üye

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:12 | |
| | Hocam ben tek maaş baba ve kayınbabadan birşey yok tokiden bir eve girdim ayda 600 ona ödüyorum evde bir şey yok bir yatacak birde oturacak bir kaç eşya var diğer taraflar bomboş bazen kızıyorum kendi kendime çok erken girdim diye (öğretmenliğimin 3. yılında girdim 1,5 sene oldu alalı) her ay oraya ödüyorum 1.5 sene geçti daha peşinatı aldığım kişelere borcumu ödeyemedim hele sabır diyorum bakalım nereye kadar.Şunu biliyorum taksit biterse (92 taksit kaldı) çok rahatlayacağım yada öyle bilmek istiyorum.....Umarım başka masraf çıkmaz ondan sonra gönlüm de araba istiyor ama (bir memur olarak çok fazla bir şey istiyorum galiba) | |
|
|
 |
monerello
Seçkin Üye

Kayıt: 16 Eyl 2008 Mesajlar: 516 Konum: Şırnak-Uludere / Şanlıurfa-Halfeti / Şanlıurfa-Merkez (Ama Ispartalı) |
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:26 | |
| valla tek maaşlı olmak zor ama çift maaşlı olunca pek sorun yok gibi tabi hesaplı olursan benim şuanda 25000 ytl lik arabam var taksidi bu ay bitiyor. daha meslekte 2 senem yeni doldu 1 senedirde evliyim. Nasipse 2013 bir daire almayı düşünüyorum. Aslında hayalimde dublex amerikan ev var ama ona yetişemeyiz heralde.  | |
|
|
 |
nurhans
Site Gezgini

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 17:27 | |
|
 |
 |
hocam sen hiç ev yapmamışın yada yapılan bi eve şahit olmamışın belli:))
Allah sonumuzu hayr etsin...  |
Hocam çok haklısınız. Halihazırda babam ev yaptırıyor ve ustalardan çektiğini bir kendisi bilir bi de Allah. Adamlar bir işi zamanında bitirmedikleri gibi sürekli para istiyorlar. | |
|
|
 |
blue123
Seçkin Üye

| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 19:21 | |
| | hocam evler 100 bin ytlden başlıyor..ev yaptırmak daha da zor | |
|
|
 |
AngeL_
Seçkin Üye

| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 21:39 | |
|
 |
 |
valla tek maaşlı olmak zor ama çift maaşlı olunca pek sorun yok gibi tabi hesaplı olursan benim şuanda 25000 ytl lik arabam var taksidi bu ay bitiyor. daha meslekte 2 senem yeni doldu 1 senedirde evliyim. Nasipse 2013 bir daire almayı düşünüyorum. Aslında hayalimde dublex amerikan ev var ama ona yetişemeyiz heralde.  |
hocam tavsiyem çelik evleri araştırın...
istediğiniz dublex amerikan tipi eve anca öle kavuşursunuz : ) | |
|
|
 |
discovry
Seçkin Üye

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 21:46 | |
| yaf arkadaşlar şimdi baktım bu kadar okunmuş,
benim saçma fikrime kimse destek vermemiş..
siz bilirsiniz.. | |
|
|
 |
idemir
Aktif Üye

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 11 Ekm 2008, 21:57 | |
|
 |
 |
benim bir fikri geldi,
ilk 3 sene arsayı alacağım,
ilk 3 sene iskeletini yapacağım,
kalan 3 sene içinde diğer işlerini halledeceğim.
kredinin stresine insan mı dayanır, ben özgür adamım kardeşim, PANKANIN MANKANIN
sitresini çekemem.
Allah herkesi bu benim evim diyebileceği ev versin. yani kira zor iş. sanki misafir giibi hissediyorm, |
Hocam bankaya bulaşmak hakikaten zor bende banka işine girmek istemedim.... Ama para biriktirip bu işleri yapmakda zor be hocam...hem kira vereceksin hemde para biriktereceksin hemde tek maaşsan benim gibi ancak çoçuklara kalırdı o ev..... | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 12 Ekm 2008, 11:54 | |
| monerello hocam.
 |
 |
valla tek maaşlı olmak zor ama çift maaşlı olunca pek sorun yok gibi tabi hesaplı olursan benim şuanda 25000 ytl lik arabam var taksidi bu ay bitiyor. daha meslekte 2 senem yeni doldu 1 senedirde evliyim. Nasipse 2013 bir daire almayı düşünüyorum. Aslında hayalimde dublex amerikan ev var ama ona yetişemeyiz heralde.
_________________ |
Hocam. 2 yıllık öğretmensiniz 1 yıldır da evlisiniz. Araba + Düğün masrafları nı çift maaş da olsa nasıl ödeyebildiniz. Formülünü açıklaır mısınız. Ya da bi yerlerden desdek mi geldi.
Ben de ev almayı düşünüyorum ama cesaret edemedim doğrusu. Arabam var ama eski o da arıza yapmaya başladı. Araba mı ev mi? karar veremedim. | |
|
|
 |
Phascolarctos cinereus
Site Gezgini

|
| Nasıl Ev Sahibi Olunur 12 Ekm 2008, 12:06 | |
| arkadaşlar çoğumuz bilgisayar öğretmeniyiz. her birimizin ilgilendiği alanlar vardır mutlaka, kimimiz web tasarım, kimimiz yazılım, kimimiz donanım. bu alanlarda ek iş yapabiliriz. en azından gençlikte  | |
|
|
 |
|
|