Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek

Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız 9. sayfa (Toplam 11 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki
YazarMesaj
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 18:54Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese iyi akşamlar.

Okulda başlıgı gördüm bugun takip etme fırsatım olmadı. iftardan sonra hafiften soguk suyumu yudurlarken yazdıklarınızı okudum...

sonuç Laughing

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın boş muhabbet yapıp birbirimizi kırmışız bence.

Ben TEF mezsunu ve elektronik hastası bir insanım ama malesef biri lköğretimde çalışıyorum. hemde işitme engelliler ilköğretim okulunda...

şimdi burada BÖTE lilere kızan TEF li arkadaşlarım haklısnız ama boşa kızıyosunuz....

Bakın bende TEF mezunuyum ve yuakrda dediğim gibi ilköğretime gelemeseydim herhalde ilk göreve başladığım Yozgat Şefaatli ilçesinden emekli olurdum Smile
benim buraya gelmeme ilköğretimde çalışmama bozulmayan BÖTE mezunu arkadaşlarıma ben neden bozulayım.... gelsinler beraber çalışalım tabiki. Ben ilköretimde alanımı aşan bir derse girmiyorsam BÖTE mezunu bi arkadaşta EML de alanını aşan bir derse girmez merak etmeyin.... bilmediğin derse girmek kadar işkence ve eziyetli birşey bileniniz varmı.. hepniz öğretmensiniz sonuçta.

EML lerde malumunuz sadece Elektronik dersleri yok. Görsel programlama dersleri de mevcut bilgi iletişimde mevcut, web programlama damecvut, işletim sistemleri de..... BÖTE li arkadaşların girecekleri dersler ayrılmış. tutup atölye dersine yada Dijital elektronik dersine girmeyecekler.

TEF li arkadaşlardan EML de Elektrik elektronik öğretmeni arkadaşlarla ders problemi yaşayanlar vardır eminim desem anlarsınız siz onu Smile

Bence yerinde bi karar olmuş nasıl ben TEF mezunu olarak ilköğretimde çalışaibliyorsam BÖTE mezunu bi arkadaşta alanıyla ilgili olarka EML de derse girebilmeli. Alanda uzmanlaşma olmalı yani. Siz TEF mezunusunuzda tüm alanlarda uzmanmısınız acaba?

olması gereken EML lerdede alanlar ayrılmalı modülleri okutacak alt alan dersi öğretmenleri olmalı... Bir BÖTE mezunu arkadaşında tutup ben atölyeye girecem yada Dijital elektronik dersini verecem diyeceğini sanmıyorum. onlar istemez zaten. Size tarih dersi verseler girermisiniz öyle düşünün Smile

mesajlarda yatmak tan kalkmaktan bahsediliyor Lütfen arkadaşlar yatmak kalkmak, çökmek kalkmak askerlikte kaldı Wink askerliği bitirdiyseniz unutun artık yatmayı kalkmayı. Normal hayata dönün. Herkesin emeğine saygı lütfen. Eminim BÖTE li arkadaşlarda yazılım derslerinde çok daha iyilerdir. onlarda kendilerini bilgisayar bölümlerinde gösterebilirler.

Bakın Ghost hocam bir BÖTE li ve bende TEF li problem yok biz kardeşiz. Biz 3 yıl aynı ilçede beraber çalıştık ve hatta aynı evde kaldık ben ondan çok şey öğrendim o benden. Hiç bi zaman ben iyi bilirim olayı olmadı aramızda ve olmamalıda... belkide paylaşımın verdiği kalite sayesinde bilgi olarak çok daha iyi yerlere geldik... Şu anda bile takıldığım bişey olduğunda telefon açar sorarım abi şu olayı ibliyomusun hiç karşılaştınmı yada şunu nasıl yapmsam daha iyi olur diye... ki Ghostta aynı şekilde düşündüğü ve davrandığı için yollarımız Yozgattan ayrılmasına rağmen halen beraberiz.

Burada sorun olabilecek bir durum gören arkadaşım varsa söylesin ki söyleyenler olmuş okudum Mikroişlemcilere Atölyeye nasıl girecez....? burdaki sıkıntıyı aşalımki ilerde EML de beraber çalışırken aramızda ders kavgası olmasın. malumunuz artık herşey tamamen duygusal (ücret)...

Şimdi sizlerden ricam EML de TEF li ve BÖTE li derken ayrım yapıyomuş gibi olmuyorum umarım ... Bizler bilgisayarcıyız ve zümredaşız çünkü...

EML de TEF ve BÖTE mezunu arkadaşlar birlikte çalışırlarsa nasıl daha verimli oluruz ondan bahsedelim. Değilse format atmayla kendini bilgisayarcı sanan bende formatörüm bende bilgisayrcıyım diyen sınıfçıdan farkımız kalmaz değil mi...Smile

Ricam o ki saygı sevgi kardeşlik ve uzlaşma...

kafanızı agrıttıysam hakkınızı helal edin. Allah a emanet olun daha iyiye nasıl gideriz onu düşünün bence...

En son Hacker tarafından 03 Ekm 2007, 22:20 tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi
halimyaren
Aktif Üye
Aktif Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 18:57Alıntıyla Cevap Gönder

Ya ben anlamadım yorumları. Neden iyi bir uygulama olsun ki bu? kaba konuşacağım ama anamız ağladı 4 sene tef de. hadi onu geçelim. bir mikroişlemciler,bir devre analizini içeren derslerde(nortonlar theveninler) falanlar filanlar. bunu tef mezunu arkadaşlar anlar. kendini iyi yetiştiren eğitim mezunu arkadaşlar da anlar. bu ülkede nasıl ayrılacak yetkinlikler veya neden bu okulların müfredatları farklıydı? bu işin aslı sadece bilg öğretmeni açığının fazla oluşudur.Son zamanlardaki meslek liselerine kayıtların artmasını da hesaba katarsanız olay açıktır sanırım. yoksa uygulama kesinlikle yanlıştır çünkü bu okulların tabiatına aykırıdır. biz teknik elemanları yetiştirmek üzerine eğitim aldık eğitim fakültesi mezunları ise bu düzeye gelecek öğrencilerre temel davranışları kazandırmak için. müfredatlar(üniversitelerin)bunun en temel göstergesidir.örneğin kimya dersleri bile var ama elektronik namına ben hiç birşey göremedim(http://www.bote.yildiz.edu.tr/bilgi/dersler.html)
Böte mezunu arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Ancak bence yanlış bir değişikliktir.
saygılar.
celikumit
Aktif Üye
Aktif Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 18:57Alıntıyla Cevap Gönder

ne sevinmemesi süppppperrr bi haber,
üniversiteyi tercih ederken memlektimde okumak için teknik eğitim fakültesi yazmmıştım, tabi bu farkı kazandıktan sonra öğrendim.
hep meslek lisesine nasl geçilir bunun yolarını aradım.
şimdi bu haber harika benim için.
halealper
Yeni Üye
Yeni Üye

sevinme sebebi    03 Ekm 2007, 19:04Alıntıyla Cevap Gönder

yorumların büyük bir kısmını okudum. genelede BÖTE li arkadaşların sevinme sebebi ek ders ve çalıştıkları köy/kasaba gibi memnun olmadıkları yerlerden kurtulma çabaları... Umarım ben yanılıyorumdur...
ozharput
Seçkin Üye
Seçkin Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:05Alıntıyla Cevap Gönder

Bakın arkadaşlar yanlış uygulamalar şimdiden başladı bile. Ben meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim. WEb Programcılığı dalı derslerini okutuyorum.TEF mezunuyum. Atama kararnamemde BİLGİSYAR yazıyor. Bugün okul müdürü bana diyorki "bu yönetmeliğe göre senin şu an girdiğin dersler maaş karşılığı girebileceğin dersler değil." Okulda başka öğretmen olmadığı için bir süre yine sen okutacan bu dersleri.

Anlayacağınız sayın müdürmüz okula bir BÖTE mezunu gelmesini bekliyor. ve dersleri o adama verecek. Akıl işimi bu yawww.
Neymiş kararnamemde BİLGİSAYAR değilde BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ yazması gerekiyormuş..
celikumit
Aktif Üye
Aktif Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:07Alıntıyla Cevap Gönder

yazmadan önce, önceki yorumları görmemiştim ama gördümki bÖTE -TEF tartışması var.
bazı yerleri haklı bazende saçma geldi.
ben alanımda kendimi yetiştirdikten sonra böte-tef farketmez ben tef kazanabilecekken böte tercih ettim. ama çok da tef mezununa birşeyler öğrettim ve öğrendim.
olay ders geçmek vs. değil bence anlamsız bir sitem
ancak şu varki tef mezunları öncelikli olarak diye bir şart konulabilirdi.
frt44
Seçkin Üye
Seçkin Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:10Alıntıyla Cevap Gönder

iyi hoş da meslek lisesi mezunları seviniyor tamam..bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi blümünde mikroişlemciler dersi gördünüz mü? lojik dersi gördünüz mü? o zaman bu dersleri nasıl vermeyi planlıyorsunuz? 500 sayfalık mikroişlemciler kitabına oturup çalışarak mı? bir de şu var daha ayıklanmamış ilköğretim de çalışmak varken niye lisenin en alt tabakası olan meslek lisesinde çalışmaya seviniyorsunuz onu da anlamadım? (bu arada ben iyi denilen bir ilde bulunan meslek liselerinin birinde çalıştım)
yorumlarınızı ona göre yapın..
frt44
Seçkin Üye
Seçkin Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:12Alıntıyla Cevap Gönder

bu arada bende BÖTE mezunuyum ve ozharput arkadaşa sonuna kadar katılıyorum...
ozharput
Seçkin Üye
Seçkin Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:16Alıntıyla Cevap Gönder

frt44 yazmış:

Eyvallah gardaş
Dediğim gibi bizim derdimiz nasıl daha fazla ücret alırım değil ALLAH' a Şükür.
Bu dersleri nasıl daha verimli işlerim . Öğrencilere nasıl daha faydalı olurumm..

Ben yaptığım mesleğin bir Peygamber mesleği olduğunun farkındayım.. ve onun hakkını vermek için çalışıyorum..
Böte mezunları meslek lisesinde bunun hakkını verebileceklermi acaba? Az bi düşünsünlerr..
penguen.os
Aktif Üye
Aktif Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:19Alıntıyla Cevap Gönder

bende tef mezunuyum. tef mezunlarının ilköğretimlere atanmasının yasal olmadığını düşündüğüm gibi böte mezunlarının da meslek liselerine atanmasını uygun görmüyorum.

Tef ler kapandığı için bundan sonra atamalarda tef'lilerin yerini böte'liler alacak.

Önce Tef mezunlarının mühendis olması engellendi, Sonra diplomalarındaki teknik öğretmen ünvanı ellerinden alındı, şimdi de meslek liseleri.

işte bir YÖK eseri

En son penguen.os tarafından 03 Ekm 2007, 19:27 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
frt44
Seçkin Üye
Seçkin Üye

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek    03 Ekm 2007, 19:27Alıntıyla Cevap Gönder

ozharput yazmış:
frt44 yazmış:

Eyvallah gardaş
Dediğim gibi bizim derdimiz nasıl daha fazla ücret alırım değil ALLAH' a Şükür.
Bu dersleri nasıl daha verimli işlerim . Öğrencilere nasıl daha faydalı olurumm..

Ben yaptığım mesleğin bir Peygamber mesleği olduğunun farkındayım.. ve onun hakkını vermek için çalışıyorum..
Böte mezunları meslek lisesinde bunun hakkını verebileceklermi acaba? Az bi düşünsünlerr..

kardeş yalnız ben sadece son yazdığını onaylamıştım..ondan önce yazdıkların biraz ayıp olmuş..dediğim gibi ben bir dönem çalıştım meslek lisesinde(böteli olmama rağmen) ...çokda zorlanmadım..hatta mikroişlemciler dersi hariç kolay bile oldu benim için........benim tek derdim ders değil....kim kızarsa kızsın,isterseniz öğrenci ayırıyor diyin ama ben şu an da fen lisesinde görev yapıyorum...fen lisesi anadolu lisesi gibi okullar varken beni kimse meslek lisesine gönderemez...benim tek derdim bu..tabii önceliğim her zaman ilköğretim...gerekirse köyde...
_siyah_
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: sevinme sebebi    03 Ekm 2007, 19:42Alıntıyla Cevap Gönder

halealper yazmış:
yorumların büyük bir kısmını okudum. genelede BÖTE li arkadaşların sevinme sebebi ek ders ve çalıştıkları köy/kasaba gibi memnun olmadıkları yerlerden kurtulma çabaları... Umarım ben yanılıyorumdur...

ben yanıldığınızı düşünüyorum en azında kendi adıma, ben de çok isterdim ancak ne ücreti nede biyerlerden bişeylerden kaçmak adına, ben eml ve tef mezunu olmamanın eksikliğini EML deki zümrelerimden öğrenebilme kendimi geliştirebilme adına isterdim ancak ben eml ye uygun bir öğretmen olmadığımı ii biliyorum...
bence herkes hakettiği yerde olmalı
Yeni başlık gönder   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız9. sayfa (Toplam 11 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek

page generation = 0.16179 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması