|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
frt44
Seçkin Üye

Kayıt: 08 Eyl 2007 Mesajlar: 438 Konum: ---Köprü Altı--- |
| Re: sevinme sebebi 03 Ekm 2007, 19:51 | |
| | _siyah_ arkadaşın dediğine ek olarak, bu böteli veya tef li meselesi değil..bu kendini geliştirme meselesi...ben böteli tanıyorum mühendisleri cebinden çıkartır..ben tefli tanıyorum benim ilköğretimdeki iyi bilgisayar bilen öğrencimin yanına yaklaşamaz.(web sayfası corel draw veri tabanı bilmeyen bir tefli) tabii bu durumun tersi de doğru olur... | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 19:52 | |
| | hacker hocam gercekten cok güzel acıklamışsın olayı büyütmenin anlamı yok gercekten yazı yazacak arkadaşlar iyice okusunlar bu yazıların hepsini ona göre yazsınlar birbirimizi kırmanın hicbir anlamı yok bence beraber daha iyi nereye getirebilirz bunu irdelemeliyiz bence benimde ev arkadaşım vardı TEF mezunu allah razı olsun 1 senemi paylaştım onunla cok güzeldi herşey bazı arkadaşlar durumu lekelemesin lütfen | |
|
|
 |
halimyaren
Aktif Üye

| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 19:53 | |
|
 |
 |
 |
 |
bu arada bende BÖTE mezunuyum ve ozharput arkadaşa sonuna kadar katılıyorum... |
Eyvallah gardaş
Dediğim gibi bizim derdimiz nasıl daha fazla ücret alırım değil ALLAH' a Şükür.
Bu dersleri nasıl daha verimli işlerim . Öğrencilere nasıl daha faydalı olurumm..
Ben yaptığım mesleğin bir Peygamber mesleği olduğunun farkındayım.. ve onun hakkını vermek için çalışıyorum..
Böte mezunları meslek lisesinde bunun hakkını verebileceklermi acaba? Az bi düşünsünlerr.. |
ya kimsenin derdi bilinmez ve dedik ki hayırlısı olsun ama verilen emekler var ve her şeyin bi yolu yordamı var. bu ülkede 2 ayda öğretmen yetiştirenlere ve o öğretmenlere ne diyosak şimdi de onu söylüyoruz. lütfen bir meslek lisesi bilgisayar veya elektronik müfredatını,bir tef müfredatını ve bir de böte müfredatını karşılaştırıp konuşun. ben türkiyenin en iyi meslek lisesini bitirdim ve ünide daha yavan bilgiler aldım. şimdi sen tut da bu arkadaşları mes liselerine ata. olacak iş değil.
arkadaşlar mevzu sadece teknik anlamdadır. arkadaşların kişisel isteklerine aykırı fikir beyan etmiyorum ben sadece genele dair teknik bi meseleyi tartışıyorum. böte mezunu arkadaşların kırılmayacağına inanıyorum. biz arkadaşız ve tartışıyoruz.
Aristonun dediği gibi "Dostluk ve hakikat gibi iki büyük gerçek arasından hakikati seçmek gerekir" | |
|
|
 |
biltek2007
Süper Üye

|
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 19:56 | |
| Meslek lisesinde çalışmayı gençlerle doyasıya ders işlemeyi çok isterdim. Meslek lisesi her zaman daha güzel benim için. Meslek lisesi mezunu olup üniyi zorlanmadan bitirmek hoşuma gitmemişti doğrusu. Şimdilerde de bir sıkıntılı gider oldum okula. İlköğretim artık bana istediğim potansiyeli veremez oldu. Beklentilerimmi değişti, zaten beklediğim bu mu değildi, yoksa monoton mu olmaya başladı ilköğretim benim için bilmiyorum. ama sıkıntılardayım şu an.  | |
|
|
 |
ysahin
Tecrübeli Üye

| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:01 | |
| güzelim lisemin kapıları açılmaya başladı bana
teşekkür ederim arkadaşım | |
|
|
 |
alixsaglam
Aktif Üye

Kayıt: 20 Şub 2007 Mesajlar: 255 Konum: Ankara - Kırşehir |
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:06 | |
| | Arkadaşlar şimdi meslek lisesi derlerinin %40 ı elektronik ama belki yazkında çok daha azı olacak. onu yerine yazılıma önem verilecek. sizin hiç karnınız yanımıyor mu bote mezunu kardeşleriniz o kadar programlamayla, tasarımla, veritabanı, işletim sistemleriyle uğraştıktan sonra gelip çocuklara fareyi tutmayı öğretiyorlar. 3 yıldır mesleğimden nefret etmeye başlamıştım bu yüzden. çok daha yararlı şeyler anlatabilecekken çocuk avutmayla uğraşıyorum, diğer öğretmenlerin saçma sapan bilgisayar sorunlarıyla uğraşıyorum, idarenin angaryalığını çekiyorum. genç insanları yazılım ve tasarım konusunda eğitmeyi hep istemişimdir.. | |
|
|
 |
mursidem
Aktif Üye

|
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:08 | |
| bir teknik eğitim mezunu olarak şunu diyorum
özellikle bayan arkadaşlar için bi meslek lisesinde öğretmen olmak insanın canını okur hele bide evli iseniz iyi düşünün karar verin olaya sadece maddiyat açısından bakmayın bence derim
ben ilköğretimde çalışıyorum ve çok rahatım inanın
her şey para değil buna inanın paradan daha önemli şeyler de var
bilmiyorum benim düşüncelerime katılmıyor olabilirsiniz ama benim düşüncem budur
size kolay gelsin selametle... | |
|
|
 |
aysegul_
Seçkin Üye

| Re: sevinme sebebi 03 Ekm 2007, 20:14 | |
|
 |
 |
yorumların büyük bir kısmını okudum. genelede BÖTE li arkadaşların sevinme sebebi ek ders ve çalıştıkları köy/kasaba gibi memnun olmadıkları yerlerden kurtulma çabaları... Umarım ben yanılıyorumdur... |
herkesi aynı kefeye koymanız çok yanlış hocam.. şu dünyada paradan daha önemli şeyler de var... kaldı ki ekdersle kimse zengiz olamaz...
kendi adıma konuşursam, derdim kasabada ilçede çalışmak değil... ilköğretimde çalışarak da rahat bir iLe atanabilirim.. sorun ben okulda bilgisayar işlerini yapayım, öğrencilere fare klavye göstereyim diye okumadım... madem ki bu mesleği seçtik, elle tutulur bişeyler yapmamız gerekiyor...
Bir böte mezununun donanım bilgisi belki tef mezunu birinden eksik olabilir, ama bu değildir ki eksikler tamamlanamaz... Maalesef tekdirinizdir ki üniversiteler bize herşeyi öğretmez... Her öğretmen tecrübeyle kazanıyor bilgisini... O yüzdende Bir BÖTE mezunuyla, TEF mezunu arasında uçurumlar olduğuna inanmıyorum... Ortada bir haksızlık varsa, kimlere yapıldığı zaten belli... | |
|
|
 |
frt44
Seçkin Üye

Kayıt: 08 Eyl 2007 Mesajlar: 438 Konum: ---Köprü Altı--- |
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:22 | |
|
 |
 |
Arkadaşlar şimdi meslek lisesi derlerinin %40 ı elektronik ama belki yazkında çok daha azı olacak. onu yerine yazılıma önem verilecek. sizin hiç karnınız yanımıyor mu bote mezunu kardeşleriniz o kadar programlamayla, tasarımla, veritabanı, işletim sistemleriyle uğraştıktan sonra gelip çocuklara fareyi tutmayı öğretiyorlar. 3 yıldır mesleğimden nefret etmeye başlamıştım bu yüzden. çok daha yararlı şeyler anlatabilecekken çocuk avutmayla uğraşıyorum, diğer öğretmenlerin saçma sapan bilgisayar sorunlarıyla uğraşıyorum, idarenin angaryalığını çekiyorum. genç insanları yazılım ve tasarım konusunda eğitmeyi hep istemişimdir.. |
çocuk avutmak şık olmamış..sen belki de benim çocuğu okutuyorsun veya okutacaksın ne demek çocuk avutmak?? 2.si ben böte mezunuyum söyledim...meslek lisesinde çalıştım,senin bu dediğin öğretmenler ve idareciler üzgünüm ama meslek lisesinde de var... | |
|
|
 |
alixsaglam
Aktif Üye

Kayıt: 20 Şub 2007 Mesajlar: 255 Konum: Ankara - Kırşehir |
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:31 | |
| frt44 arkdaşım. bunda ne var. doğru çocuk avutmak. avutmak kelimesini hedef davranışlar haricinde çocukların kişisel eğitimiyle uğraşmaktan bahsediyorum. özellikle 1. kademlelerde 40 dk lık dersin kaç dakikası bilgisayar anlatmanın dışında geçiyor sende biliyorsun. belki senin okulunda aile eğitimini çok iyi almış çocuklar alabilir. ama bir çok yerde hiç aile eğitimi almamış çocukalrı eğitecem diye sesleri kesilen bilgisayar öğretmenleri çok. kendi çocuğun olsun, başkasının çocuğu olsun ne farkeder. bu avutmak kelimesine neden bu kdar kızdın onuda anlamadım  | |
|
|
 |
eribol
Yeni Üye

|
| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:41 | |
| Ben böte mezunuyum ve meslek lisesinde çalışıyorum. İnanılmaz yorucu ama
üstesinden gelemiyeceğim birşey değil. Elektronik derslerine girmiyorum ama okulda okutulan derslerin çoğu yazılım. Hatta hemen hepsi yazılım. Şimdi ben web programlama gördüm, programlama gördüm, delphi, c, c++builder, visual basic vs vs. Şimdi sizde elinizi vicdanınıza koyun. Bunları öğrendikten sonra gidip ilköğretime fare tutmayı öğretmek revamı. Adam akıllı ders koysunlar eyvallah. Bu arada bilgisayarcıysanız okuma yazmanı vardır. ATölye öğretmeni olarak gidemezler diye bişey yok. Nasıl algılıyorsunuz anlayamıyorum. İbareyi buraya yazayımda net olsun
1- Daha önce "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /BilgisayarTeknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü(lisans)", "Matematik-Bilgisayar Bölümü ve "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri" mezunlarının Meslekî ve Teknik Orta öğretim Kurumlarının Bilgisayar bölümlerine atölye ve lâboratuvar Öğretmeni olarak atanamayacakları hükme bağlanmıştı. Bu kısıtlama kaldırılmıştır.
Stajımıda meslek lisesinde yaptım, şu an görevdeyim ve hiçte derslerde zorluk çekmiyorum. Çekincesi olan varsa buyursun gelsin. Bilgisayarda yazılımı ve hatta donanımı öğrenen öğrenir. Öğrenemeyen Odtü dede okusa nafile. 90 ortalamayla geçse bile nafile. | |
|
|
 |
cakkoyun
Site Gezgini

| MÜJDEM VAR-Böte mezunları meslek liselerinde çalışabilecek 03 Ekm 2007, 20:48 | |
| | ya meb de yayınlana bişey var mı? personel.meb.gov.tr ye giriyorum esk ikarar var. ttkb.meb.gov.tr de de kararla ilgili hiç bir açıklama yok. memurlar netin haberi sahte değildir inşallah. geçmişte bazı sahte haberler çıkmıştı ondan söylüyorum. | |
|
|
 |
|
|