-ÖZEL EĞİTİM VE CEZAEVLERİNDE- ---------------------------------------------------------------------- 1 Temmuz 2009'ten itibaren bir ÖZEL EĞİTİM VE CEZAEVLERİNDE GÜNDÜZ ek dersi
1- sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden %14 sigorta primi kesintisi yapılmaktadır
2- eğer gelir vergisi martahı 2009 yıl için 8700 TL'yi geçtiyse %20 gelir vergisi kesilir
3- ek ders ücretleri ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranında artar
4- GECE ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den sonra başlayan yüz yüze eğitim.
5- ÖZEL EĞİTİM VE CEZAEVLERİ ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Ek ders ücreti, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.
_________________ Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.
birinci ve ikinci fıkralarda yer alan katsayılar ile ücret tavanını yeniden belirlemeye
Bakanlar Kurulu yetkilidir. (4) İdarelerin yurt dışı kuruluşlarına dahil kadrolarında görev yapan Devlet
memurlarının yurt dışı aylıkları, yeni kurlar ve yeni emsaller tespit edilinceye kadar,
29/6/2009 tarihli ve 2009/15191 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre ödenir.
_________________ Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.
_________________ MEMLEKET GENÇLERİNİ EKONOMİK VE SOSYAL HAYATTA DOĞRUDAN ETKİLİ KILABİLMEK İÇİN, GEREKLİ OLAN TEMEL BİLGİLERİ UYGULAMALI OLARAK VERME USULÜ, EĞİTİMİMİZİN ESASINI TEŞKİL ETMELİDİR. M. Kemal ATATÜRK
Ücretli öğretmenlerin toplam ders ücretinin (toplem ders saati sayısı * net ek ders ücreti) üzerine beyan ettikleri medeni durum ve çocuk sayısına uygun asgari geçim indirimini de eklemeleri gerekir:
bazı siteler bu başlıkta yazanları kaynak göstermeden alarak, sitelerinde haber olarak yayınlamışlardır
önümüzdeki atama döneminde kadrolu atananlar mutlaka 25 aralıktan önce göreve başlamaya çalışmalı yıl sonu olduğu için aralık ayının ek ders ücreti ile ilgili işlemlerin o tarihe kadar son bulması gerekiyor 2009 yılına ait hiç bir ödeme 2010'a aktarılamıyor
M.Niyazi Saral
En son isikayhan tarafından 27 Kas 2009, 18:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
1 Ocak 2010 - 30 Haziran 2010 Tarihleri Arasında Kadrolu, Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmenlerin Birinci ve İkinci Vergi Dilimine Göre Brüt ve Net Ek Ders Ücreti:
1- sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden %14 sigorta primi kesintisi yapılmaktadır
2- eğer gelir vergisi martahı 2010 yıl için 8800 TL'yi geçtiyse, %20 gelir vergisi kesilir
3- ek ders ücretleri ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam oranında artar
4- GECE ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim. Örgün ve
yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer
günlerde saat 18.00'den sonra başlayan yüz yüze eğitim.
5- ÖZEL EĞİTİM VE CEZAEVLERİ ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Ek ders ücreti, özel eğitime
muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere
yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.
6- damga vergisi oranı 01/01/2010'dan itibaren "binde 6,6" (% 0,66) olarak uygulanmaktadır
1- sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden %14 sigorta primi kesintisi
yapılmaktadır
2- eğer gelir vergisi martahı 2010 yıl için 8800 TL'yi geçtiyse, %20 gelir vergisi
kesilir
3- ek ders ücretleri ocak ve temmuz aylarında memur maaşlarına yapılan zam
oranında artar
4- GECE ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir: Gündüz öğretimi dışında
kalan öğretim. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile
cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00'den
sonra başlayan yüz yüze eğitim.
5- ÖZEL EĞİTİM VE CEZAEVLERİ ek ders ücreti şu tanıma uygun durumlarda verilir:
Ek ders ücreti, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü
kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan
özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla
ödenir.
6- damga vergisi oranı 01/01/2010'dan itibaren "binde 6,6" (% 0,66) olarak
uygulanmaktadır
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu sitede ismi verilen dosyaların ve yazışmaların sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.