Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
burhanturkmen
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    30 Hzr 2008, 12:19Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan hocam Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi bir seçim yapmak daha mantıklı gibi. Olmazsa o derside bir sonraki seneye işletmelerde beceri eğitimini veremeyeceğimiz için bu dersi tamamlamak için veririz. Yardımlarınız ve ilginiz için tekrardan teşekkür ederim.
davut58tr
Site Gezgini
Site Gezgini

Dal dersleri sçerken    04 Tem 2008, 9:31Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar
Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
bana cevabı
Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)
Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlikler tablosundaki yeterliklerine göre belirlenmesi esastır.

Bu sebeple;

Web Programcılığı dalı için:
- Web Tasarımı ve Programlama
- Grafik ve Animasyon
- Açık Kaynak İşletim Sistemi
- Ağ Temelleri
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
derslerinin okutulması gerekmektedir.

Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.

Belirtilen derslerden biri veya birkaçının okutulmaması, uzun vadede (ulusal sertifikasyona gidilmesi vb. durumlar için) sıkıntı oluşturabilir.

Dal dersleri dışında; -eğer süre kalırsa- farklı dallardan ders seçebilirsiniz. Seçtiğiniz bu dersin, diğer dal için "yıldızlı" (bir diğer ifade ile 'zorunlu') olup olmamasının bir önemi bulunmamaktadır.

Umarım yazdıklarımla yardımcı olabilmişimdir.

Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
davut58tr
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    04 Tem 2008, 9:35Alıntıyla Cevap Gönder

Peki 24 saatlik İşletmelerde Beceri Eğitim dersi içeriği hazırlanırken diğer alan modülleri seçilebilir mi? Yoksa içeriği alanın 10 ve 11. sınıf modüllerinden oluşmak zorunda mı?
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    04 Tem 2008, 13:21Alıntıyla Cevap Gönder

İşletme eğitiminin içeriği hususunda şu an için bir netlik bulunmamakta hocam... Ancak; diğer dallara ait modüllerden de seçim yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade edebilirim.

Bu hususta en sağlıklı bilgileri Temmuz sonu gibi edinebileceğimizi zannediyorum.
ozcanz
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    11 Tem 2008, 0:20Alıntıyla Cevap Gönder

11. sınıf teknik servis.

Açık Kaynak İşletim Sistemi ---->2
- Ağ Temeller---->3
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı ---->2
- Elektronik Uygulamaları --------->8
- Mikrodenetleyiciler ------------->3
- Sistem Bakım ve Onarım ------->6
kenankisa
Yeni Üye
Yeni Üye

böyle olmazmı    02 Ağu 2008, 0:45Alıntıyla Cevap Gönder

biz 2008-2009 da şööle düşünüyoz
and ve normal var 1 saat yaklaşık

11. sınıf

grafik ve animasyon 5
Web tasarımı 12
Veri tabanı 10

12. sınıf

internet programcılığı 5

yorumlarınızı bekliyorum
egunay
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    02 Ağu 2008, 2:45Alıntıyla Cevap Gönder

@kenankisa hocam ders seçimi aşağıdaki gibi yapılıyor.

hakanbabac yazmış:
Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre Önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)

" Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlilikler tablosundaki yeterliliklerine göre belirlenmesi esastır."

http://www.hakanbabac.info/megep_zumre_onerileri.doc

Bu sebeple;

Ağ İşletmenliği dalı için:
- Ağ Güvenliği
- Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
- E-Posta Sunucu (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Sunucu İşletim Sistemi

Bilgisayar Teknik Servisi dalı için:
- Ağ Temelleri
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı
- Endüstriyel Kontrol (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Elektronik Uygulamaları
- Mikrodenetleyiciler
- Sistem Bakım ve Onarım

Veritabanı Programcılığı için:
- Ağ Temelleri
- Görsel Programlama
- Nesne Tabanlı Programlama (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Veritabanı

Web Programcılığı dalı için:
- Ağ Temelleri
- Grafik ve Animasyon
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Web Tasarımı ve Programlama

derslerinin okutulması gerekmektedir.

Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.

Örnek ders çizelgelerine; http://www.hakanbabac.info/moduller_pdf/bilisim_ders.xls bağlantısından ulaşabilirsiniz.
pantherass
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    18 Ağu 2008, 9:32Alıntıyla Cevap Gönder

cevap yazan bütün arkadaşlar EML ve AML için örnekler vermiş. Ancak Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde de bu alan var. Bu okul türlerinde öğrenciler işletmelere gitmiyor. Haftalık ders saati sayılarıda meslek dersleri bakımından diğer okul türlerine göre daha az. Ben Anadolu Teknik Lisesinde görev yapıyorum. 11.sınıfta 14 saat 12.sınıftada 17 saat meslek dersi var. Bu okul türleri için örnek verrebilecek arkadaşlar var mı?
cogullu
Moderatör
Moderatör

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    18 Ağu 2008, 12:00Alıntıyla Cevap Gönder

bütün meslek liseleri için tavsiye edilen ders saatleri aşağıdaki ekde mevcut.

bilisim_ders.rar
 Açıklama:
Bilişim Teknolojileri Ders Saatleri

İndir
 Dosya Adı:  bilisim_ders.rar
 Dosya Boyutu:  16.94 KB
 İndirilme:  109 defa

CodeMachine
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    03 Eyl 2008, 20:35Alıntıyla Cevap Gönder

muallimim ve faltunel arkadşımın dedikleri doğru. İkside haklı. Bende geçen sene faltunel arkadaşın dediği gibi asp.net te sıkıntı yaşadım. Programlama mantığı bilmeyen bir çocuğa bir anda asp.net öğretmek mantıksız. Görsel programlama ve veri tananı seçeyim ağ temelleri ve AKKİS atayım ddedim ama MEGEP in alanların yeterliliklerini belirttiği dökümana bakarsak bizim elimiz kolumuz bağlı. Ders seçimi muallimim arkadaşınınki gibi olmak zorunda. Bölümün adı web programlama ama buradan mezun olan öğrenci "kafası karışmış yarım yamalak bilgisayarcı" olur ancak. AKKİS nin neden ortak ders olduğunu anlamıyorum. Bilgisayarcı için birinci dereceden zorunlu olmamalı. Okulda mümkün mertebe AKKİS kullanılmalı diye genelge yayınlasınlar millet kullanarak öğrensin ders olarak değil.
fatherboard
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    03 Eyl 2008, 20:45Alıntıyla Cevap Gönder

özellikle web programcılığı dalında açık kaynak ve ağ temmellleri son derece gerksiz bence bunların yerine sql veyahut nesne tabanlı programlaama modülleri verilmeli...
tamram
Süper Üye
Süper Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    03 Eyl 2008, 20:56Alıntıyla Cevap Gönder

teknik servis

9 saat elektronik uygulamaları
3 saat mikrodenetleyiciler
6 saat bakım onarım
3 saat akis
4 saat ağ temelleri
2 saat devre tasarım

web programlama

12 saat web, 4 saat ağ temelleri, 3 saat akis, 5 saat grafik tasarım, 3 saat devre tasarım
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?

page generation = 0.17101 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması