|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
burhanturkmen
Yeni Üye

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 30 Hzr 2008, 12:19 | |
| | Hakan hocam Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi bir seçim yapmak daha mantıklı gibi. Olmazsa o derside bir sonraki seneye işletmelerde beceri eğitimini veremeyeceğimiz için bu dersi tamamlamak için veririz. Yardımlarınız ve ilginiz için tekrardan teşekkür ederim.
| |
|
|
 |
davut58tr
Site Gezgini

|
| Dal dersleri sçerken 04 Tem 2008, 9:31 | |
| Arkadaşlar
Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
bana cevabı
Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)
Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlikler tablosundaki yeterliklerine göre belirlenmesi esastır.
Bu sebeple;
Web Programcılığı dalı için:
- Web Tasarımı ve Programlama
- Grafik ve Animasyon
- Açık Kaynak İşletim Sistemi
- Ağ Temelleri
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
derslerinin okutulması gerekmektedir.
Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.
Belirtilen derslerden biri veya birkaçının okutulmaması, uzun vadede (ulusal sertifikasyona gidilmesi vb. durumlar için) sıkıntı oluşturabilir.
Dal dersleri dışında; -eğer süre kalırsa- farklı dallardan ders seçebilirsiniz. Seçtiğiniz bu dersin, diğer dal için "yıldızlı" (bir diğer ifade ile 'zorunlu') olup olmamasının bir önemi bulunmamaktadır.
Umarım yazdıklarımla yardımcı olabilmişimdir.
Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
| |
|
|
 |
davut58tr
Site Gezgini

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 04 Tem 2008, 9:35 | |
| | Peki 24 saatlik İşletmelerde Beceri Eğitim dersi içeriği hazırlanırken diğer alan modülleri seçilebilir mi? Yoksa içeriği alanın 10 ve 11. sınıf modüllerinden oluşmak zorunda mı?
| |
|
|
 |
hakanbabac
Site Gezgini

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 04 Tem 2008, 13:21 | |
| İşletme eğitiminin içeriği hususunda şu an için bir netlik bulunmamakta hocam... Ancak; diğer dallara ait modüllerden de seçim yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade edebilirim.
Bu hususta en sağlıklı bilgileri Temmuz sonu gibi edinebileceğimizi zannediyorum.
| |
|
|
 |
ozcanz
Site Gezgini

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 11 Tem 2008, 0:20 | |
| 11. sınıf teknik servis.
Açık Kaynak İşletim Sistemi ---->2
- Ağ Temeller---->3
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı ---->2
- Elektronik Uygulamaları --------->8
- Mikrodenetleyiciler ------------->3
- Sistem Bakım ve Onarım ------->6
| |
|
|
 |
kenankisa
Yeni Üye

|
| böyle olmazmı 02 Ağu 2008, 0:45 | |
| biz 2008-2009 da şööle düşünüyoz
and ve normal var 1 saat yaklaşık
11. sınıf
grafik ve animasyon 5
Web tasarımı 12
Veri tabanı 10
12. sınıf
internet programcılığı 5
yorumlarınızı bekliyorum
| |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 02 Ağu 2008, 2:45 | |
| @kenankisa hocam ders seçimi aşağıdaki gibi yapılıyor.
 |
 |
Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre Önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)
" Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlilikler tablosundaki yeterliliklerine göre belirlenmesi esastır."
http://www.hakanbabac.info/megep_zumre_onerileri.doc
Bu sebeple;
Ağ İşletmenliği dalı için:
- Ağ Güvenliği
- Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
- E-Posta Sunucu (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Sunucu İşletim Sistemi
Bilgisayar Teknik Servisi dalı için:
- Ağ Temelleri
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı
- Endüstriyel Kontrol (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Elektronik Uygulamaları
- Mikrodenetleyiciler
- Sistem Bakım ve Onarım
Veritabanı Programcılığı için:
- Ağ Temelleri
- Görsel Programlama
- Nesne Tabanlı Programlama (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Veritabanı
Web Programcılığı dalı için:
- Ağ Temelleri
- Grafik ve Animasyon
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Web Tasarımı ve Programlama
derslerinin okutulması gerekmektedir.
Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.
Örnek ders çizelgelerine; http://www.hakanbabac.info/moduller_pdf/bilisim_ders.xls bağlantısından ulaşabilirsiniz. |
| |
|
|
 |
pantherass
Yeni Üye

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 18 Ağu 2008, 9:32 | |
| | cevap yazan bütün arkadaşlar EML ve AML için örnekler vermiş. Ancak Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde de bu alan var. Bu okul türlerinde öğrenciler işletmelere gitmiyor. Haftalık ders saati sayılarıda meslek dersleri bakımından diğer okul türlerine göre daha az. Ben Anadolu Teknik Lisesinde görev yapıyorum. 11.sınıfta 14 saat 12.sınıftada 17 saat meslek dersi var. Bu okul türleri için örnek verrebilecek arkadaşlar var mı?
| |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 18 Ağu 2008, 12:00 | |
| bütün meslek liseleri için tavsiye edilen ders saatleri aşağıdaki ekde mevcut.
| Açıklama: |
| Bilişim Teknolojileri Ders Saatleri |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
bilisim_ders.rar |
| Dosya Boyutu: |
16.94 KB |
| İndirilme: |
109 defa |
| |
|
|
 |
CodeMachine
Yeni Üye

|
| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 03 Eyl 2008, 20:35 | |
| | muallimim ve faltunel arkadşımın dedikleri doğru. İkside haklı. Bende geçen sene faltunel arkadaşın dediği gibi asp.net te sıkıntı yaşadım. Programlama mantığı bilmeyen bir çocuğa bir anda asp.net öğretmek mantıksız. Görsel programlama ve veri tananı seçeyim ağ temelleri ve AKKİS atayım ddedim ama MEGEP in alanların yeterliliklerini belirttiği dökümana bakarsak bizim elimiz kolumuz bağlı. Ders seçimi muallimim arkadaşınınki gibi olmak zorunda. Bölümün adı web programlama ama buradan mezun olan öğrenci "kafası karışmış yarım yamalak bilgisayarcı" olur ancak. AKKİS nin neden ortak ders olduğunu anlamıyorum. Bilgisayarcı için birinci dereceden zorunlu olmamalı. Okulda mümkün mertebe AKKİS kullanılmalı diye genelge yayınlasınlar millet kullanarak öğrensin ders olarak değil.
| |
|
|
 |
fatherboard
Site Gezgini

| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 03 Eyl 2008, 20:45 | |
| | özellikle web programcılığı dalında açık kaynak ve ağ temmellleri son derece gerksiz bence bunların yerine sql veyahut nesne tabanlı programlaama modülleri verilmeli...
| |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz? 03 Eyl 2008, 20:56 | |
| teknik servis
9 saat elektronik uygulamaları
3 saat mikrodenetleyiciler
6 saat bakım onarım
3 saat akis
4 saat ağ temelleri
2 saat devre tasarım
web programlama
12 saat web, 4 saat ağ temelleri, 3 saat akis, 5 saat grafik tasarım, 3 saat devre tasarım
| |
|
|
 |
|
|