Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    27 Hzr 2008, 10:18Alıntıyla Cevap Gönder

alpvision yazmış:
Arkadaşlar merak ediyorum neden büyük çoğunluk veritabanı dersinin atlamış ?? Gerçi geçen sene ben de almadım derslerin arasına ama ben işletim sistemleri açık kaynak dersinin yerine veritabanı dersinin işlenmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum...sizin fikriniz nedir ???

alpvision hocam açık kaynak dersi tüm dallarda ortak ve zorunlu ders.
Ayrıca biz sadece ders saatleriyle oynama yapabiliyoruz.
Ders seçimi zaten hazır yapılmış durumda.
http://www.megep.meb.gov.tr/megep/genel/cerceve/dersler%20ve%20yeterlikler/bilisim%20teknolojisi.zip
Bu adreste göstermiş hangi dalda hangi derslerin olacağını.
ufukaslan82
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    27 Hzr 2008, 14:27Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar aramızda kız tekniğe bağlı olan bir okulda çalışan varsa seçimleri yazabilirmi?
mygold
Aktif Üye
Aktif Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    27 Hzr 2008, 15:19Alıntıyla Cevap Gönder

web programcılığı dersleri (anadolu meslek)
web tas ve prog 10 saat
grafik anim 5 saat
ağ temelleri 5 saat
açık kaynak işl sist 4 saat
veri tabanı 3 saat

web programcılığı dersleri ( meslek)
web tas ve prog 10 saat
grafik anim 5 saat
ağ temelleri 4 saat
açık kaynak işl sist 3 saat
veri tabanı 2 saat
mygold
Aktif Üye
Aktif Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    27 Hzr 2008, 15:19Alıntıyla Cevap Gönder

kız meslek erkek teknik ticaret turizm farkı yok. okul turune gore derslerin saat sayısı onemli
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    28 Hzr 2008, 22:09Alıntıyla Cevap Gönder

Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre Önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)

" Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlilikler tablosundaki yeterliliklerine göre belirlenmesi esastır."

http://www.hakanbabac.info/megep_zumre_onerileri.doc

Bu sebeple;

Ağ İşletmenliği dalı için:
- Açık Kaynak İşletim Sistemi
- Ağ Güvenliği
- Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
- E-Posta Sunucu (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Sunucu İşletim Sistemi

Bilgisayar Teknik Servisi dalı için:
- Ağ Temelleri
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı
- Endüstriyel Kontrol (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Elektronik Uygulamaları
- Mikrodenetleyiciler
- Sistem Bakım ve Onarım

Veritabanı Programcılığı için:
- Ağ Temelleri
- Görsel Programlama
- Nesne Tabanlı Programlama (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Veritabanı

Web Programcılığı dalı için:
- Ağ Temelleri
- Grafik ve Animasyon
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Web Tasarımı ve Programlama

derslerinin okutulması gerekmektedir.

Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.

Örnek ders çizelgelerine; http://www.hakanbabac.info/moduller_pdf/bilisim_ders.xls bağlantısından ulaşabilirsiniz.

En son hakanbabac tarafından 03 Tem 2008, 1:50 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
rguneri
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    28 Hzr 2008, 22:37Alıntıyla Cevap Gönder

muallimim yazmış:
rguneri hocam, ağ temelleri 3 saat seçilebiliyor mu?
Biz modül hesabını yaptık, en az 4 olabiliyordu.

hocam evet yanlış yazmışım..4 saat olacak
burhanturkmen
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    28 Hzr 2008, 22:40Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar merhaba okulumuzda web programcılığı dalı mevcut. bizim ilçede yeterli işletme olmadığı için öğrencileri işletmelerde beceri eğitimine gönderemeyeceğiz bundan dolayı staj çalışmalarını okulda yapmaya karar verdik. Şimdi 12. sınıfta öğrencilerin 24 saatlik kısmını nasıl dolduracağız. Dersler boşmu geçecek yoksa bu saatleri doldurmak için modül seçimimi yapacaz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim kafam çok karıştı.... Confused
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    28 Hzr 2008, 22:43Alıntıyla Cevap Gönder

burhanturkmen hocam, belirttiğiniz hususta şu an için bir netlik bulunmamakta... ancak; modüller içinde zümre kararıyla seçileceklerin bu derste gösterilme olasılığının yüksek olduğunu ifade edebilirim.

Bu konuyla ilgili en net bilgileri Temmuz ayı sonunda öğrenebileceğimizi zannediyorum.

En son hakanbabac tarafından 03 Tem 2008, 1:50 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
burhanturkmen
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    30 Hzr 2008, 11:24Alıntıyla Cevap Gönder

inşallah bu belirsizlikler netleşi yoksa kafamız oldukça karışacak. Bide 11. sınıf modülleri aşağıda belirttiğim gibi seçtim.

web programcılığı dersleri ( )
web tasarımı ve proglamlama 11 saat
görsel programlama 9 saat
grafik ve animasyon 4 saat

burada web tasarımı ve proglamlama ve görsel programlama derslerini aynı yıl içinde okutmamız mümkünmü. İkiside zorunlu ders. görsel programlama veri tabanı programcılığı dalının dersi. yanlış bir seçimmi yaptım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    30 Hzr 2008, 11:37Alıntıyla Cevap Gönder

burhanturkmen yazmış:
inşallah bu belirsizlikler netleşi yoksa kafamız oldukça karışacak. Bide 11. sınıf modülleri aşağıda belirttiğim gibi seçtim.

web programcılığı dersleri ( )
web tasarımı ve proglamlama 11 saat
görsel programlama 9 saat
grafik ve animasyon 4 saat

burada web tasarımı ve proglamlama ve görsel programlama derslerini aynı yıl içinde okutmamız mümkünmü. İkiside zorunlu ders. görsel programlama veri tabanı programcılığı dalının dersi. yanlış bir seçimmi yaptım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Burhan Hocam, ilgili öneriler ve dal yeterlik tablosu çerçevesinde; AĞ TEMELLERİ ve AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ dersinin seçilmesi de gerekmektedir. Bu dersler seçildikten sonra, yaptığınız zümre planlamasında vakit kalırsa, GÖRSEL PROGRAMLAMA veya uygun göreceğiniz farklı bir dersi de seçebilirsiniz. Diğer daldan seçeceğiniz dersin, o dal için zorunlu olup olmamasının ise herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

Örneğin;
Web Tasarımı ve Programlama, 10 saat
Grafik ve Animasyon, 4 saat
Ağ Temelleri, 3 saat
Açık Kaynak İşletim Sistemi, 3 saat
şeklinde bir seçim yapılarak geri kalan 4 saatlik süre için farklı ders/modüller okutulabilir.

Web Programcılığı dalı için; harici ders olarak sadece Access veya SQL modüllerinin bulunduğu VERİTABANI dersinin seçilmesinin daha tamamlayıcı olacağını düşünmekteyim.
burhanturkmen
Yeni Üye
Yeni Üye

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?    30 Hzr 2008, 12:19Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan hocam Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi bir seçim yapmak daha mantıklı gibi. Olmazsa o derside bir sonraki seneye işletmelerde beceri eğitimini veremeyeceğimiz için bu dersi tamamlamak için veririz. Yardımlarınız ve ilginiz için tekrardan teşekkür ederim.
davut58tr
Site Gezgini
Site Gezgini

Dal dersleri sçerken    04 Tem 2008, 9:31Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar
Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
bana cevabı
Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)
Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlikler tablosundaki yeterliklerine göre belirlenmesi esastır.

Bu sebeple;

Web Programcılığı dalı için:
- Web Tasarımı ve Programlama
- Grafik ve Animasyon
- Ağ Temelleri
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
derslerinin okutulması gerekmektedir.

Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.

Belirtilen derslerden biri veya birkaçının okutulmaması, uzun vadede (ulusal sertifikasyona gidilmesi vb. durumlar için) sıkıntı oluşturabilir.

Dal dersleri dışında; -eğer süre kalırsa- farklı dallardan ders seçebilirsiniz. Seçtiğiniz bu dersin, diğer dal için "yıldızlı" (bir diğer ifade ile 'zorunlu') olup olmamasının bir önemi bulunmamaktadır.

Umarım yazdıklarımla yardımcı olabilmişimdir.

Hakan BABAÇ
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretim Programları Koordinatörü
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

Meslekçiler, seneye hangi dersi kaç saat seçeceksiniz?

page generation = 0.86256 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması