|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 18 Eyl 2007, 23:51 | |
| arkadaslar biz bilisim teknolojileri alani web programciligi dalini sectik fakat kafamda bir suru soru isareti olustu.forumdaki dosyalari inceedigimde 11.sinif dal dersleri toplam 24 saat olmali ve genelde dagilim su sekilde
web programcilgi 12 saat
ag temelleri 4 saat
grafik animasyon 5 saat
acik kaynak isletim sistemi 3 saat seklinde hazirlamis herkes ders saatlerini..
benim sorum su ben bu dagilimi su sekilde yapabilirmiyim yani orda alinacak derslerden istedigimi alsam olabilirmi..
web programciligi 9 saat
grafik animasyon 4 saat
acik kaynak isletim sistemi 3 saat
veri tabani 4 saat
ag veritabani 4 saat seklinde ders secimi yapsam olabilirmi.
veriabani ve ag veritabani baska dala ait dersler fakat bu sekilde bir secim mumkunmu acaba..
arkadaslar bu konuda bilgisi olan arkadaslardan acil yorumlarinizi bekliyorum..zumre ve plan yapmada tikaniklik yasiyorum.. | |
|
|
 |
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 18 Eyl 2007, 23:59 | |
| | arkadaslar bu konuda fikri olan yokmu acaba | |
|
|
 |
murathan21
Site Gezgini

| meslek lisesi ogretmenleri yardim 19 Eyl 2007, 0:34 | |
|
 |
 |
arkadaslar bu konuda fikri olan yokmu acaba |
hocam bizde aynı şekilde yaptık web programcılığı dalının yeterlilik tablosuna bak ordan öğrenci hangi yeterliliklere sahipse onları içeren modullre ait dersleri alma ben seçmeli olarak 2 saat veritabanı koydum | |
|
|
 |
havvaca
Site Gezgini

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 19 Eyl 2007, 1:08 | |
| Last Mohikan,
Biz lisede Bilg.ve İletş.Tekn. dersinde diyelim ki bi üniteyi kısa veya uzun
bi şekilde anlatmak istiyorsak , yada işlemek istemiyorsak Zümrede diğer arkadaşlarla
bunun kararını alıp
yazıyoruz...okul müdürünün onayı ile imza atınca zaten uyguluyoruz...
fakat sizin bulunduğunuz mesl.lisesinde (dersler daha detaylı anladığım kadarıyla)
=Zümre Kararı alarak = dediğiniz şekilde
yapılabilir mi bilmiyorum...
Biz zümre kararı alıp yapıyoruz | |
|
|
 |
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 19 Eyl 2007, 16:07 | |
| | arkadaslar sagolun.zumre karari ile evet bizde alabliyoruz bazi kararlar fakat bu ders secimi..tum okullarda hemen hemen ayni sekilde secilmis..ben farkl daldan dersi kendi dalimda gosterebilirmiyim bunu merak ediyorum..yeterlikler tablosuna bakacagim arkaasim sagol.yarinda seminer varmis bu moduler egitimle ilgili..bu soruyu soracagim...sizlerede bildiririm..iyi gunler | |
|
|
 |
fatmazehra
Seçkin Üye

| meslek lisesi ogretmenleri yardim 19 Eyl 2007, 22:06 | |
| Merhaba
Ben esasında KML deyim fakat görevlendirme ile formatör olarak bir ilköğretime geçtim bu yıl. Henüz başlamadım onayım gelmediği için kendi okulumdayım. Bu gün zümre toplantısı yaptık. Biz de WEb Programcılığı dalını seçmiştik(Daha doğrusu öğrenciler seçtiler)
Biz;
Web Programcılığı 12 saat
Grafik ve animasyon 4 saat
Ağ temeller 4 saat
E-posta sunucusu 4 saat (Bu ders geçen yıl ki çerçeve planda yoktu yeni eklenmiş tekrar inceleyip ona göre seçtik, eğer geçen yılki çerçeve plana bakıorsanız göremezsiniz, yeniden indirin bazı değişiklikler yapılmış)
Ancak sizin sorduğunuz durum olmuyormuş. Şöyle ki; bir dönemde en fazla iki tane zorunlu ders okutulabiliyormuş. Zorunlu dersten kastım da; ortalama ile başarılı sayılamayacak ders. 11. sınıfta Dil ve Anlatım var zaten geriye sadece bir tane seçebilme hakkımız kalıyor ki o da; Web Programcılığı.
Derslerin ders saati sayısını ise; o derse ait okutulacak modüllerin yanlarında yazan rakamlar (40/32 gibi) baz alınarak ayarlanıyor. İlk rakam tolamını 36'ya(toplam hafta sayısı) bölerek maksimum verilebilecek haftalık ders saatine ulaşılıyor tabii bir üst rakama yuvarlayarak...İkinci rakamları toplayarak ise minimum verilebilecek haftalık ders saati sayısı belirleniyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin | |
|
|
 |
fatmazehra
Seçkin Üye

| meslek lisesi ogretmenleri yardim 19 Eyl 2007, 22:16 | |
| Hocam ders adları aşağıdaki şekilde, başlarında yıldız bulunanlar ---Not: (*) Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi
uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri ifade eder.---
İşte bu derslerden bir yılda en fazla iki tane okutulabilir dedi bizim okul müdürü...Sondaki iki ders de yanılmıyorsam, geçen yıl ki çerçeve programda yoktu.
*İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ
AĞ TEMELLERİ
VERİ TABANI
*GÖRSEL PROGRAMLAMA
NESNE TABANLI PROGRAMLAMA
ELEKTRONİK UYGULAMALARI
*SİSTEM BAKIM VE ONARIM
ENDÜSTRİYEL KONTROL
MİKRODENETLEYİCİLER
BİLGİSAYARLI DEVRE TASARIMI
GRAFİK VE ANİMASYON
*WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA
İNTERNET PROGRAMCILIĞI
AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ
*AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME
AĞ GÜVENLİĞİ
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ
E-POSTA SUNUCU | |
|
|
 |
hakanbabac
Site Gezgini

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 26 Eyl 2007, 22:36 | |
| Merhaba,
e-posta sunucu dersinin web programcılığı dalı ile hiçbir ilgisi yoktur. 12. sınıfta Ağ işletmenliği dalında verilecek olan bu ders, sunucu işletim sistemi dersi verilmeden okutulamaz ve şu anda modülleri hazır değildir. | |
|
|
 |
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 26 Eyl 2007, 23:18 | |
| sayın hakan babac;
siz bu modul yazımında bulunuyorsunuz sanırım..sizebir sorum olacak..ben 11.sınıfders seçimini agıdaki gibi yaptım
web programcilgi 12 saat
ag temelleri 4 saat
grafik animasyon 5 saat
acik kaynak isletim sistemi 3 saat
fakat yaygınlastırma semnerınde eleştırılere maruz kaldım..ozellıkle webtasaarımı dersınde mınımum 9 max 12 saatcıkıyor..neden 12 saat seçtıgım yonunde fıkırler oluştu..ogrencının kendı uygulaması gereken saatlerıde almıssın dedıler..ben dersın bol uygulama gerektıren bır ders oldugunu soyledım ve zumre kararımız oldgunu soyledım..burda anlış nerde sıze sorum bu...
ayrıca ben snu yapabılırmıydım.
wb tasarım 9saat
grafık 4saat
acık kaynak 3saat
ag verıtabanı 4 saat
veratabanı 4 saat
bu sekılde bı dagılım olabılırmıydı...bu bızm elımızde mıydı..daha farklı kombınasyonlarda yapılabılır tabıkı...
son soruum egercevabınız hayır boyle olmaz ıse moduler sıstem sankı ogrencı merkezcılıkten cok ogretmen merkezlı genel ıdarelı bır sıstem olmuyrmu...
simdiden tesekkurleerrr | |
|
|
 |
hakanbabac
Site Gezgini

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 26 Eyl 2007, 23:40 | |
| Sizin yapmış olduğunuz ders seçimi, ekip olarak tavsiye ettiğimiz saatlerle brebir aynıdır; teşekkür ederim.
Sizin de belirttiğiniz gibi; Web Tasarımı ve Programlama dersinin satinin çok olması, uygulamaların daha rahat yapılmasını sağlayacaktır. Kaldı ki, bu ders içinde ASP.NET dilinin öğretilmesi de amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin programlama dilini kavramaları, bol uygulama yapmaları ile sağlanacaktır.
İkinci seçenek de; Ağ Temelleri dersi bulunmaması, seçimin yanlış olduğuna işaret etmektedir. Ders seçimi yapılırken muhakkak dal yeterlik tabloları ve ders bilgi formları esas alınmalıdır. Ağ Veritabanı dersi kaldırılmıştır. Zümrelerimizin yeni dersler oluşturma yetkisi olmadığından, 2. seçim tamamı ile geçersizdir ve uzun vadede sıkıntılara sebebiyet verebilir (Ulusal sertifikasyona geçilmesi gibi durumlarda)...
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
en geç yarın itibariyle www.hakanbabac.com/sss.asp sayfası yayına girecektir (Şu anda içeriğini hazırlıyorum) Bu sayfada; sık karşılaştığımız soruların yanıtı bulunmaktadır.
iyi çalışmalar | |
|
|
 |
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 27 Eyl 2007, 23:13 | |
| | cok tesekkur ederım hakan bey..bende sızın dusundugunuz gıbı dusunuorum.ama bu degısım.cevremdekılere bazı seylerı anlatmak zor.asp nettarzı programların b uygulama gerektırdgınıde anlatmasıda zor.ama elımden gelenı yapıyorum.ama ikna olundu sonunda..sızınde tavsıye etıgınız sekılde ders programını degıstırdık..ınsallah hayırlısı olur..yardımınız için cok tesekkur ederim | |
|
|
 |
siderta
Yeni Üye

|
| meslek lisesi ogretmenleri yardim 18 Şub 2008, 1:10 | |
| | arkadaşlar internet programcılığı diye bir ders var ve ne anlatılacağını tam bilmiyorum yardım edebilirmisiniz | |
|
|
 |
|
|