|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ilter
Aktif Üye

Kayıt: 08 Mar 2007 Mesajlar: 328 Konum: Ankara - Kuşadası |
| Meslek Liseleri 29 Arl 2007, 15:22 | |
| | Yeni çıkan yönetmelikle meslek derslerine atanabilirsiniz fakat atölye dersleri haricindeki dersler girebilirsiniz. Bşavurmak içinde atama döneminde ilsisden okulları kontrol etmeli ve tercihinize göre başvurmalısınız. Yalnız bu liseler genelde epeyce bi talep olduğu için hizmet puanlarıda yüksek oluyor. | |
|
|
 |
gdurgun
Site Gezgini

|
| Meslek Liseleri 29 Arl 2007, 15:37 | |
| HERGÜN BİŞEYLER DEĞİŞİYOR DEMOKRASİDE ÇARELERDE TÜKENMİYOR.  | |
|
|
 |
Sencer
Site Gezgini

|
| Meslek Liseleri 29 Arl 2007, 16:07 | |
| Atölye derslerine giremez diye bir kavram yok.Sadece megep derslerinde bötebler gösterilmemiştir.Bilgisayar öğretmeni olan böteblerin keni alanından mahrum edilmesi son derece yanlıştır.megep uygulamasına gelince uygulama da sorun çıkmaz.Zaten meslek lisesinde ki önemli meslek dersleri en kıdemli bilgisayar öğretmenine veriliyor.  | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Meslek Liseleri 30 Arl 2007, 0:59 | |
|
 |
 |
Atölye derslerine giremez diye bir kavram yok.Sadece megep derslerinde bötebler gösterilmemiştir.Bilgisayar öğretmeni olan böteblerin keni alanından mahrum edilmesi son derece yanlıştır.megep uygulamasına gelince uygulama da sorun çıkmaz.Zaten meslek lisesinde ki önemli meslek dersleri en kıdemli bilgisayar öğretmenine veriliyor.  |
MEGEP dersleri zaten meslek dersleri oluyor hocam eğer gittiğiniz okulda yeterli sayıda TEF'li varsa bu derslere giremezsiniz(kendi okulumdan biliyorum millet ekders için birbirini yiyor ) ama yoksa öğretmen eksikliğinden girebilirsiniz, yada sonradan üzerinize bir TEF'li gelebilir ve sıkıntı yaşayabilirsiniz bunlarada dikkat edin arkadaşlar... | |
|
|
 |
Sencer
Site Gezgini

|
| Meslek Liseleri 30 Arl 2007, 10:29 | |
| Hocam tablo 2 ye göre doğru söylüyorsunuz ama zaten yeterli sayıda bilgisayar öğretmeni varsa öğretmen kadrosu açılmaz zaten. Üzerine tef mezunu hoca gelmesi için o branşda eksik olması lazım.bizim sıkıntımız zaaten burada tamam eskiden elktronik ağırlıklıydı ama artık alanlar değişti.Bu belirtilen alanlar bizim dallarımız.TTK nın Böteb leri matematik ve istatistik bölümleri ile bir tutması son derece yanlış değil mi?.Belki bu yanlışı onlarda fark eder.
Hocam burası türkiye her şey olabilir.Sizin de bu konuda niyeti olanlara tavsiye de bulunduğunuz için teşekkür ederiz.  | |
|
|
 |
aeness
Aktif Üye

| Meslek Liseleri 30 Arl 2007, 11:26 | |
| | Arkadaşlar BOTE mezunları da artık meslek liselerine atanabiliyor. Bu sene başında yeni bi yönetmelik çıktı. Ona göre bote mezunlarıda meslek liselerinde görev yapabilecekler. bunun için bişi yapmanıza gerek yok. Sadece tayin isterseniz böe bi hakkınız var. | |
|
|
 |
M.Kıyıcı
Aktif Üye

| Meslek Liseleri 03 Oca 2008, 19:40 | |
| İlter hocamında dediği gibi zaten meslek liseleri genelde epeyce bi talep olduğu için hizmet puanlarıda yüksek oluyor.İlk atamada gidemeyen ancak sonradan gitmek isteyenler uzun seneler beklemek zorunda.İlk atamada gidenler ise ya orda emekli olmayı düşünmekte yoksa bir daha meslek lisesini görmesi zor.Bazı olayları çok iyi özetliyor bu cümle.
Megep 2000 da ortaya çıkarılan ve 2002 tarihinde çalışmalara başlayan mesleki eğitimi geliştirme projesidir.Bu proje ile var olan alanların adı değiştrilmekle ve des adşarını değiştirmekten ibaret değildir.Meslek lisesindeki derslerin tamamı megep içindedir.Megep demek direk meslek lisesi demektir.Bir kaç dersin adı değildir.
119 sayılı öğretmen alımı na ilişkin kararname değişmistir.Yeni yönetmeliğe göre böte mezunlarını meslek liselerine atanamamasına yönelik madde çıkarılmıştır.
mezun oldukları yüksek öğretim programları ve
aylık karşılığı okutacakları derslerde (böte,tef,diğerleri)
Bilgisayar Bilgisayar (Yazılım) Mikroişlemciler Lojik Veri Tabanı Bilgi Teknolojileri I II Bilim ve Teknoloji Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bilişim Teknolojileri dir.Bu derslere girmenize kimse engel olamaz.Bu derslerde zaten meslek liselerinden başka yerde okutulmamamaktadır.Bu dersler dışındaki derslere böteliler ve diğerleri öğretmen eksikliği olduğunda girer.Zaten meslek lisesinde yazılım ve veri tabanı,bilgisayar derslerine girdiğinizde diğerlerine girmenize gerek kalmaz. .Bunu dışında kalan derslerde zaten önemli dersler değldir.Meb e telefon açıp sorabilirsiniz onlarda size aynı cevapı verecektir.
Nitekim tablo1 de ki meslek lisesi öğretmenlikleri megep in gelmesi ile kaldırılacaktır.Bilgisayar bunun dışındadır.Bilişim teknolojilerindeki bu alanlar sencer hocamında dediği gibi bilgisayar öğretmenliğinin alt dallarıdır.ve o tablodaki dersler sadece meslek liselerinde vardır.Bilişim teknolojileri hariç.
En son M.Kıyıcı tarafından 03 Oca 2008, 20:28 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
efy07
Yeni Üye

|
| tef ve böte 03 Oca 2008, 20:02 | |
| Ben bir böteliyim ve şu yok teknik liseye geçme yok geçer yok geçmez inanın çok saçma ya. Geçsen ne olacak geçmesen ne olacakki.
Yok mağdur olurmuş burada tanıdığım teknik öğretmenler var şimdi lise idarecileri 12 saat derse giriyor 6 maaş karşılığı, 6 sından fazladan ek ders alıyorlar adamlar teknik öğretmenlerin elindeki dersleri almışlar.
Bilgisayar bölümünde tek bir bilgisayar tef mezunu var, diğerleri elektrik ve elektronik gibi derslerin öğretmenleri.
Yani meslek liseleri dediğimiz yerlerin durumuda ortada. Açık oranına göre zaten bir çoğumuz yok tef miş yok böteymiş fark etmez ilköğretimlerde çalışacağız.
Yani ortada öyle paylaşılamıyacak bir pasta bile yok... Bence kendinizi yormayın. | |
|
|
 |
M.Kıyıcı
Aktif Üye

| Meslek Liseleri 03 Oca 2008, 20:27 | |
| Ben de böte mezunuyum.Arkdaşım mesajımın tamamını oku.Uyanık insanlar çıkar yok sen megep derslerine giremezsin derler elinden dersini almaya kalkarlar.Ben bunun için yazdım.Böteler bostan korkuluğu yetiştirmiyor.Ben yukarda onu anlatmaya çalıştım.Eskiden zaten meslek lisesindeki bilgisayar alanı donanım ve elektronik ağırlıklıydı.Bilişim Teknolojileri ise yazılım üzerine yani bötenin alanı.Zaten teknik eğitimler kapatılacak ve Ankara ve istanbuldaki teknik eğitimde de hangi alanların olacağı belli değil.Böte ler varken yeni bir bilgisayar öğretmenliği bölümü açmazlar.Bilişim teknolojilerindeki alanlar bilgisayar öğrermenliğinin alanıyken isteseler de açamazlar. | |
|
|
 |
InVinoVeritas
Seçkin Üye

| Meslek Liseleri 06 Oca 2008, 17:23 | |
| | arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. aklımdaki pek çok soruya cevap vermişsiniz.. | |
|
|
 |
hgirua
Yeni Üye

|
| meslek liseleri 16 Eyl 2008, 21:01 | |
| merhabalar değerki arkadaşlarım, Ben deniz anadolu liselerine öğretmen alımı sınavlarına girdim, sınavdanda iyi bir not alıp, Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ibariresi geçen bir okula atanadım. Şimdi o okuldaki öğretmen arkadaşlar bana sen BÖTE mezunusun, Teknik ve Meslek Liseler MEGEP kapsamındadır. Sana burada ders yok git kendine bir okul ara dediler. Bende ilk defa teknik liseye atandığım için mağdur durumdayım. Okulda işin garibi Anadolu kısmındada Bilişim teknolojileri diyede bir bölümde yok, ne yapacağımı bilmiyorum.Şuan geçici olara beni başka bir anadolu meslek lisesine görevlendirdiler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizden ricam ben Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ibariresi geçen bir okulda çalışabilirmiyim, Eğer çalışabiliyorsam bu liselerde hangi derslere girebileceğime dair bilgi verirseniz sevinirim.
Not: Verilecek bilgiler mevzuat yada kaynak belirtilerek verilirse kendimi savunmam daha iyi olacak. | |
|
|
 |
bilo
Aktif Üye

|
| Meslek Liseleri 16 Eyl 2008, 21:17 | |
| | hocam geçmiş olsun...zor durumdasın | |
|
|
 |
|