Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

maaş kesimi..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
turhan287
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 23:08Alıntıyla Cevap Gönder

hocam hesaplaması basit
net maaşınızdan çalıştığınız gün sayısını düşerler:1084 ytl için 15 gün 540 ytl
%30 emekli sandığı keseneği+%18 emekli sandığı keseneği=330 ytl
toplam 870 YTL senden şu anda bu kadar düşer eğer geç kalırsan %9 gecikme faizi
karemn
Seçkin Üye
Seçkin Üye

maaş kesimi..    26 Tem 2008, 12:56Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
gitti 860 ytl Sad
botett
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

maaş kesimi..    26 Tem 2008, 14:32Alıntıyla Cevap Gönder

516 ödedim ben. 2 yıllık öğretmenim fark nerden kaynaklanıyorsa... karemn hocam sizin kaçıncı yılınız...
zulfikar1985
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    03 Ağu 2008, 11:29Alıntıyla Cevap Gönder

833 YTL de ben yatırdım arkadaşlar. Ben abime sorduğumda(abim birdönem mutemetlik yaptı) pek miktarı söylememekle birlikte:
Abicim, 14 gün çalışmışken izin dilekçesini vermiş olsan. Kıst maaş hesaplanırdı. emekli keseneği yatmamış olurdu böylece 14 günlük çalışma ücreti alırdın gerisini yatırırdın dedi. yani çalıştığımız gün sayısı 15 i geçtiği için emekli keseneğide yatıyormuş ve Devlet tarafından ödenen emekli keseneğinide cebimizden yatırıyormuşuz.
Diyeceksinizki abinden böyle bir açıklama aldın neden daha buraya yazıyorsun. Şu an ağustos celb döneminde ödeyen arkadaşlardan bazıları 500 lü rakamlardan bahsediyor. Yedek subay sınavı günü sorduğum arkadaşlarla aramızda bir fark yok gün olarak ancak onlar 500 küsür yatırıyor ben 833. Bu yüzden maaş iade eden arkadaşlar rakamları yazsınlarda bi görelim. Fark ne bizim maaliye hata yaptıysa gidip çökelim tepelerine, yok onlarınki hata yaptıysa sesimizi çıkarmayalım arkadaşlarımız zor duruma düşmesin.
turhan287
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    06 Ağu 2008, 8:47Alıntıyla Cevap Gönder

Kardeşim bizim hesaplananlar doğru bazı mal müdürlükleri emekli keseneklerinin tam olarak almıyorlar ben baya bi itiraz ettim adam çay söyledi açtı yönetmeliği okudu. Diğerlerinden geri alınacağını zannetmem ama bizimki doğru
cetin1
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    06 Ağu 2008, 9:16Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar ben de maaşımın yarısını dönünce yatırırım diye düşünüyordum ama bu sene o uygulama kalkmış yani maaşını 1 ay içinde geri yatırman gerekiyormuş.

bende 583,60 ytl istediler 5 gün geç yatırdığım için %0,58 faizle birlikte 585 ytl yatırdım.
turhan287
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    06 Ağu 2008, 9:40Alıntıyla Cevap Gönder

Konuya açıklık getirsin ve kimsenin aklında soru işareti kalmasın

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 164 üncü maddesine göre emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık ilgililerinden geri alınmamakta, ancak diğer nedenlerle görevden ayrılma halinde çalışılmayan günlere ait aylık tutar hesaplanarak ilgililerinden tahsil edilmektedir.

5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun 14 üncü maddesinin değişik (a) bendine göre ay başlarından sonra görevlerinden ayrılanların eksik ödenen aylık veya ücretlerinden tam kesenek alınır.

****************Daha önceden ayrılacağınızı dilekçeyle bildirmişseniz************

Buna göre ay başlarından sonra görevden ayrılacaklar için (önceden aybaşından sonra görevden ayrılacağı bilinen personelin) görevden ayrılacağı güne kadar çalışılan gün sayısına göre tespit edilen aylıkları hesaplanırken emekli kesenek ve karşılıklarının tam aylık tutarları üzerinden hesaplanması gerekmektedir.
nht268
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    07 Ağu 2008, 20:44Alıntıyla Cevap Gönder

benden 897 ytl geri istiyor mal müdürlüğü
memleketimde hesaplattım 575 çıkardılar. Bukadar fark nerden kaynaklanıyor çözemedim.
mehmet23
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    07 Ağu 2008, 20:48Alıntıyla Cevap Gönder

hocam kim hesaplamışsa yanlış hesaplamış
1083 yarısını alıyorsun
buda
541,5
eder
bunu üstüne
ağustos 15 kadar olan sgortanı keserler çünkü onu peşin ödüyorlar
buda yaklaşık
170 felandır
541,5+170=711,5

benim amaşımda 1130 du bende ayın 1 de geriye 759 ytl ödedim
hasan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

maaş kesimi..    07 Ağu 2008, 21:49Alıntıyla Cevap Gönder

turhan287 yazmış:
hocam hesaplaması basit
net maaşınızdan çalıştığınız gün sayısını düşerler:1084 ytl için 15 gün 540 ytl
%30 emekli sandığı keseneği+%18 emekli sandığı keseneği=330 ytl
toplam 870 YTL senden şu anda bu kadar düşer eğer geç kalırsan %9 gecikme faizi

Hesab doğru, bana da uygulandı. Anlamadığım faklı uygulamalar.
Ben 830 maaş alırken 500+ para ödedim. Tamam da benimle aynı durmda olan arkadaşların bazıları 400 civarı ödediler.

Sorun ne ?

Yoksa mutemetler "İADE" değilde maaşı yanlış ödedik diye mi gösteriyorlar?
ppll
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    07 Ağu 2008, 22:08Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bende maliye ye 30 temmuz da gittiğim de sordum. Ordaki arkadaş hocam biz maaşın tam yarısını alıyoruz emekli kesintisine karışmıyoruz dedi. Yani ortalama şimdi ödemek istersen senden 580 YTL alırız dedi. Geldiğin ödemek istersen en fazla 100 YTL faiz le ödersin demişti. Bende dönünce vermeye karar verdim.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

maaş kesimi..

page generation = 0.16855 seconds, sql queries = 82

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması