Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

maaş kesimi..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
ppll
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 1:36Alıntıyla Cevap Gönder

1-) Benim aklıma bir soru takıldı. Biz bu emekli sandığı için kesilen paranın tamamını yatırdığımızı biliyorum (Yani yaklaşık 200 ytl fazla para aldıkları için { maaş/2 + Kesintinin tamamı } ). Bizden bu kesintinin tamamını almaları 1 ay erken emekli olacağımı mı ifade ediyor ?

Şimdi 25 - 30 yıl sonrasını düşünmenin alemi yok diyebilirsiniz ama aklıma takıldı bu soru !

2-) Ben bu parayı askerden geldikten sonra ödesem, ödeyeceğim faiz oranı sayısal olarak nedir? Aylık mı uygulanıyor yoksa dönemlik mi? Bu faiz oranları ilçe MEM lerin insiyatifi doğrultusunda mı uygulanıyor ?

Bu konularda bilgisi olan arkadaş var ise sevinirim !

Saygılar..
ppll
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 1:36Alıntıyla Cevap Gönder

(Yanlışlıkla 2 defa gönderdiğim mesajı içeriğini silmek zorunda kaldım)
taylansel80
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 9:47Alıntıyla Cevap Gönder

bu kadar fazla geri ödeme yapılmasının sebebi yapacağımız geri ödemenin brüt maaşımız üzerinden hesaplanması bordronuza bakarsanız ortalama kesilen paranın maaşınızın hemen hemen yarısı olduğunu görürsünüz saymanlıktan öğrendiğim birde iade edenlere tavsiyem yatırdığınıza dair belgenizi mutlaka saklayın dönüşte başını ağrımasın benden 2004 te 2. kez istediler ödediğime dair belge götürünce zor ikna oldular
murathan21
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 10:06Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar askere gidecekler keşke maaşlarını yarım hesaplatsaydılar mutemede söleyseydiniz yarım yapardı bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdınız
tomarz
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: maaş kesimi..    25 Tem 2008, 19:55Alıntıyla Cevap Gönder

karemn yazmış:
ağustos ta askere gideceğimden dolayı 31 temmuz itibari ile aylıksız izine ayrılmak için dilekçemi verdim fakat aylıkları peşin aldıgımız için agustos maaşım tam yattı 1083 ytl .
15 günlük farkı hesaplatıp yatırmak istedim bana 860 ytl maliyeye geri ödeyeceksin denildi. acaba yanlış mı hesaplandı... bu konu da bilgisi olan varmı???

Sayın hocam seninle aynı durumdayım(ağustosta askerim inşallah) ve meslek lisesinde öğretmenim.Bana da maaş tam yattı, yarısının geri iadesini daha yapmadım ama bizden 620 ytl istendi diğer arkadaşlarım bu tutarı verdi.Aynen 15 günlük iade olmasına rağmen sigortaya(emekli sandığına) giden paranın tam alındığını söylemişti bizim maaşlarımızı yapan arkadaş ama senden neden bu kadar fazla alındığını anlamadım. Bir soruşturmanda fayda var.
yasarcan
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 21:12Alıntıyla Cevap Gönder

benimde tam yatmıştı 580 YTL mal müdürlüğüne iade ettim
polwert
Seçkin Üye
Seçkin Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 21:33Alıntıyla Cevap Gönder

murathan21 yazmış:
arkadaşlar askere gidecekler keşke maaşlarını yarım hesaplatsaydılar mutemede söleyseydiniz yarım yapardı bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdınız

En güzeli bu yöntem gideceğiniz kesinleştiğinde maaşınızı 15 günlük yaptırıyorsuz mutemete sorun kalkıyo ortadan bi de daha az ödüyorsunuz...
ibrahimxl
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 21:50Alıntıyla Cevap Gönder

faruk65 yazmış:
Hocam ayın 25'in den önce yatırsan 565 ytl civarı alıyordular.
Bende maaşı tam aldım. (1080ytl) milli eğitimdeki mutemetten bilgi aldım. 25 inden sonraya kalırsan 250 ytl fark ödersin demişti.

hocam keşke biraz daha erken söleseydin. Confused
gitti desene 250 ytl Embarassed
turhan287
Aktif Üye
Aktif Üye

maaş kesimi..    25 Tem 2008, 23:08Alıntıyla Cevap Gönder

hocam hesaplaması basit
net maaşınızdan çalıştığınız gün sayısını düşerler:1084 ytl için 15 gün 540 ytl
%30 emekli sandığı keseneği+%18 emekli sandığı keseneği=330 ytl
toplam 870 YTL senden şu anda bu kadar düşer eğer geç kalırsan %9 gecikme faizi
karemn
Seçkin Üye
Seçkin Üye

maaş kesimi..    26 Tem 2008, 12:56Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
gitti 860 ytl Sad
botett
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

maaş kesimi..    26 Tem 2008, 14:32Alıntıyla Cevap Gönder

516 ödedim ben. 2 yıllık öğretmenim fark nerden kaynaklanıyorsa... karemn hocam sizin kaçıncı yılınız...
zulfikar1985
Site Gezgini
Site Gezgini

maaş kesimi..    03 Ağu 2008, 11:29Alıntıyla Cevap Gönder

833 YTL de ben yatırdım arkadaşlar. Ben abime sorduğumda(abim birdönem mutemetlik yaptı) pek miktarı söylememekle birlikte:
Abicim, 14 gün çalışmışken izin dilekçesini vermiş olsan. Kıst maaş hesaplanırdı. emekli keseneği yatmamış olurdu böylece 14 günlük çalışma ücreti alırdın gerisini yatırırdın dedi. yani çalıştığımız gün sayısı 15 i geçtiği için emekli keseneğide yatıyormuş ve Devlet tarafından ödenen emekli keseneğinide cebimizden yatırıyormuşuz.
Diyeceksinizki abinden böyle bir açıklama aldın neden daha buraya yazıyorsun. Şu an ağustos celb döneminde ödeyen arkadaşlardan bazıları 500 lü rakamlardan bahsediyor. Yedek subay sınavı günü sorduğum arkadaşlarla aramızda bir fark yok gün olarak ancak onlar 500 küsür yatırıyor ben 833. Bu yüzden maaş iade eden arkadaşlar rakamları yazsınlarda bi görelim. Fark ne bizim maaliye hata yaptıysa gidip çökelim tepelerine, yok onlarınki hata yaptıysa sesimizi çıkarmayalım arkadaşlarımız zor duruma düşmesin.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

maaş kesimi..

page generation = 0.15969 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması