|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
BAYSUKRU
Yeni Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 10:32 | |
| merhaba arkadaşlar, ben ticaret meslek lisesinde bilişimteknolojileri öğretmeniyim.Haziran ayında okula gelen bir yazıda Ticaret liselerininde endüstri meslek statülerine getirileceği yazıyodrdu.ve meslek dersi öğretmenlerinin maaş karşılığı dersl saati 15 ten 20 ye çıkarıldı. ancak bu durumda benmkide mi ye mi çıkıcak.okulun bilgisi yok ama seninkide 20 saat olur diyorlar.
bunu nerden kesin öğrenebilirim acaba.Bu durumada olan birileri varsa yrdımcı olursa sevinirim.
teşekkürler. | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 10:41 | |
| hocam atelye ve lab. öğretmenisi statüsündesiniz.. maaş karşılığınız 20 saat hocam. 15 saat sakın girmeyin geri ödetirler.. 10 mayıs 2008 tarihinden beri böyle..
http://ttogm.meb.gov.tr/duyurular/ekdersack.pdf | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 10:44 | |
| | Evet böyle oldu. 20 saat maaş karşılığı + 27 saat ek ders. Burada da ticaret lisesi var böyle uyguluyor. Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü ile iletişime geçmesi lazım okulunuzun. Sizin yapacağınız bir şey yok.Ama isterseniz siz de bir mail atarak durumu anlatabilirsiniz. | |
|
|
 |
Whitestorm
Site Gezgini

| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 11:39 | |
| | ticaret liseleri de o statüde fakat 20 saatten fazla ders varmı o da mechul çoğunda o kadar yok bile | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 12:21 | |
| | Hocam bölüm varsa eğer ders olacaktır merak etmeyin. Normlar da bu doğrultuda belirlendi çünkü. Örneğin buradaki okulda, bu sebepten dolayı norm 2'den 1'e düştü. Ama meslek liselerindeki gibi bölüm şefliği, atölye şefliği vs. olmadığından gene de onlarla boy ölçüşemez elbette ticaret liseleri. | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 12:25 | |
|
 |
 |
Hocam bölüm varsa eğer ders olacaktır merak etmeyin. Normlar da bu doğrultuda belirlendi çünkü. Örneğin buradaki okulda, bu sebepten dolayı norm 2'den 1'e düştü. Ama meslek liselerindeki gibi bölüm şefliği, atölye şefliği vs. olmadığından gene de onlarla boy ölçüşemez elbette ticaret liseleri. |
hocam ticaret meslek liseisndeyim ve atelye şefiyim.. yani şeflik olayı falan hepsi hem de yıllardan beri var.. ticaretlerin endüstriyle boy ölçüşemeyeceği tek konu idarecilerin muhasebe öğretmeni zihniyetidir  | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 12:33 | |
| | Aslında tam da sizin söylediğinizi kastetmiştim tamram hocam ama yeterince açık ifade edememişim sanırım. Ticaret liselerindeki yöneticiler böyle şeylere asla yanaşmazlar ve bu durumlardan haberleri yokmuş gibi davranırlar. Yani aslında bir meslek lisesidir ticaret lisesi ama düz lise mantığıyla yönetilmeye çalışılır, kültür öğretmenleri meslek öğretmenlerinden daha ön plandadır vs. Ama en büyük sebebinin de ticaret liselerindeki idarecilerin genellikle meslek dersi öğretmeni olmamalarıdır diye düşünüyorum. | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 12:44 | |
| kesinlikle öyle hocam..ama artık pek direnemiyorlar nedenine de gelince bu megeple çok şey değişti hiç görmedikleri uygulamalara alışıyorlar yavaş yavaş.. ee tabi bizlerin de yönetmelikleri iyi bilmemiz gerektiğinde resmi yazı ile karşılarına çıkmamız gerekiyor zaman zaman ama her şey daha iyi olacak inşallah.. | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 13:28 | |
| Umarım öyle olur hocam ama inanın ki her gün resmi yazıyla karşılarına çıkmaktan ve her gün tartışmaktan o kadar sıkıldım ki sonunda eğitici oldum, denize düşen yılana sarılır
Karda mıyım zarar da mı siz karar verin  | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 13:37 | |
|
 |
 |
 |
 |
Hocam bölüm varsa eğer ders olacaktır merak etmeyin. Normlar da bu doğrultuda belirlendi çünkü. Örneğin buradaki okulda, bu sebepten dolayı norm 2'den 1'e düştü. Ama meslek liselerindeki gibi bölüm şefliği, atölye şefliği vs. olmadığından gene de onlarla boy ölçüşemez elbette ticaret liseleri. |
hocam ticaret meslek liseisndeyim ve atelye şefiyim.. yani şeflik olayı falan hepsi hem de yıllardan beri var.. ticaretlerin endüstriyle boy ölçüşemeyeceği tek konu idarecilerin muhasebe öğretmeni zihniyetidir  |
 |
 |
Aynen katılıyorum. Mesleki okulların tümünde okul müdürünün meslek dersleri branşından biri olması lazım. Laboratuvarla ilgili ihtiyaçları anlatırken çok sorun yaşıyorum. Bölüm derslerini niye sınıfta işlemiyorsun diyenler oluyor.
Okulunuzda bu yıl 12. sınıf öğrencileri olacaksa staja gidecekleri için, meslek öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilecek. Maaş karşılığı 20 saati doldurduktan sonra dentlemeye gideceğiniz işyeri ve öğrenci sayısına göre belli bir miktarda koordinatörlükten ek ders alacağız. | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 13:39 | |
| | Bende 2 ay önce ticaret lisesindeydim. Müdür ve md.yrd. muhasebe öğretmeniydi. Öğretmene her türlü zorluğu yaşatmak için elinden geldiğini yaparlardı. Bölüm şefliği, atelye şefliği falan vermemek için herşeyi yaptılar. Neyse ki il dışı istedim kurtuldum. Şimdi okulda 90 küsür saat bilişim dersi var. Ama alan öğretmeni yok. | |
|
|
 |
fatherboard
Site Gezgini

| Maaş Karşılığı Ders sayısı.... 26 Ağu 2008, 13:44 | |
| | kordinatorluk ücreti maaaş lkarşılıgına girmez sayın hocam doldurmasanız dahi alırsınız... | |
|
|
 |
|
|