Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

LİSANSLI YAZILIM UYARISI

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
ayhangunes
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 19:40Alıntıyla Cevap Gönder

22 Temmuz 2008 20:04

Kamu kurum ve kuruluşları ''lisans hakları kamu kurum ve kuruluşuna ait olmayan tüm programları, bilgisayarlardan silecek ve lisanslı olanları temin edecek

Açıklamada, Resmi Gazete'de 16 Temmuzda yayımlanan genelgenin, alandaki gelişmeler karşısında duyulan ihtiyaçtan güncellendiği belirtildi.

Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan genelgenin, ''kamu kurum ve kuruluşlarında, bilgisayar programlarının edinilmesi, kullanılması, yönetimi ve alınacak tedbirlere yönelik esasları düzenlediği'' hatırlatıldı.

Genelgede, bütçeleme, şartname ve teslimat aşamalarında, bilgisayar programlarının lisanslı olmasına ilişkin konuların gözetildiği ifade edilen açıklamada, ''lisans hakları kamu kurum ve kuruluşuna ait olmayan tüm programların, bilgisayarlardan silinmesi ve lisanslı olanların temin edilmesinin genelgede öngörülen önemli düzenlemelerden biri olduğu'' kaydedildi.

Açıklamada, ''Genelgenin, etkin olarak takip edilen telif hakları sistemine katkı sağlayacağı ve ayrıca uluslararası boyutta ülkemizin konuya verdiği önemin bir göstergesi olarak kabul edileceği düşünülmektedir'' denildi.

http://www.haber10.com/haber/131594/
saDE13
Site Gezgini
Site Gezgini

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 19:44Alıntıyla Cevap Gönder

ok programları silelim, lisanslı olanları temin edelim çok güzel kampanya... alkis

hangi parayla Neutral
betelguese
Site Gezgini
Site Gezgini

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 19:47Alıntıyla Cevap Gönder

para para para....

özel okullardan tek eksiğimiz.....

Konuşturmayın beni..
saDE13
Site Gezgini
Site Gezgini

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 19:57Alıntıyla Cevap Gönder

bence bu telif hakları falan konusunda okullara esnek davranılmalı. tamam emeğin karşılığı olmalı orada diyeceğim hiç bir şey yok. hele hele yazılım kullanılarak maddi kazanç sağlanıyorsa "die for copyright" ....

bu işi meb halletmeli:
ne kadar bilgisayarın var bebişim senin? veri tabanında kayıtlı, hangi programları kullanıyorsun sen? müfredatta belli. e o zaman yazılım üreticisine bunların karşılığını ver

yanlışmı söylüyorum a dostlar.
sisyphem
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 20:15Alıntıyla Cevap Gönder

Ben okul müdürüne dilekçeyi verdim. Lisanslı yazılım ihtiyaları diye bir dilkeçe. Benden çıktı olay. Okulda ilçeye gönderdi. Onlarda muhtemelen ile göndermiştir. Devam eder gider herhale göyle.
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 20:43Alıntıyla Cevap Gönder

saDE13 yazmış:
ok programları silelim, lisanslı olanları temin edelim çok güzel kampanya...

silersek program kalmaz be hocam.. Very Happy
en iyisi pardus ve free yazılımlara geçmek ve Türkiye'de bunların yaygınlaşmasını sağlamak.. en iyi-mantıklı çözüm bu.
mehmetkaya1980
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 20:59Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam meb1400 projesinden kurulan BT sınıfındaki bilgisayarlarda office lisanssız görünüyor. Bunu milli eğitim gönderdi birde.
Aynı kapsamda bir arkadaşında BT sınıfı var o durumu bildirmiş lisanlı diye bir Cd göndermişler image onda bu sefer windows ta lisanssız çıkmış Smile milli eğitim böyle yaparsa veya milli eğitimle iş yapan firmalar böyle yaparsa biz ne yapalım bir office programı 200-300 $ . BT sınıfında 20 +1 tane idarede ve öğr odasında toplam 7 tane bilgisayar var sadece office programını lisanslamaya çalışsak 10000 dolar paraya ihtiyaç var. gerisini siz düşünün. bunu yapabilecek ilkokul varsa helal olsun hayırlı olsun diyelim ne diyelim.
discovry
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 22:23Alıntıyla Cevap Gönder

Bence MEB boşuna kendini yoruyor. Pardüs kullansın ne virüs ne göçme derdi.
Open Office bedava. vs.
Bence devlet dairelerindeki iş saati kaybı o kadar fazla ki.. Ne zaman Devlet dairelerine işim düşse oradaki memur virüs vs. problemle uğraşıyor. çoğu zaman bunu müşahede ettim.
Kardeşim Pardüs niye kullanmıyorsunuz? O da ne? diyor.
Hele şu son dönemde MEB in gönderdiği Dreamwear programı ne diye para verildi anlamadım. aynı şeyi Front Page yapıyor zaten. gönderdiği program 1gb Ram istiyor.vs.
Devletin parasına acıyorum..
f_usak
Aktif Üye
Aktif Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 22:51Alıntıyla Cevap Gönder

en iyisi pardusa geçmek avrupa ülkelerinin bazıları kendi ulusal yazılımlarını kullanıyor.Hem de microsofta para vermeden.
lisanlı olsun amenna ama 10-20 ytl olsun bizde bak bakalım kaçak kullanıyormuyuz. Mad Mad
sisyphem
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 23:05Alıntıyla Cevap Gönder

İlsis ve e-okul .net platformunu kullanıyorken milli eğitim bakanlıının pardusa destek vermesini beklemek abes olur. Bildiğiniz gibi ilsis ve e-okul IE den başka tarayıcılarda açılmıyor. Uzun yıllar daha microsoft tan kopamayacağız gibi geliyor.
hasan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 23:58Alıntıyla Cevap Gönder

Sanırım birçok okul idaresindeki birçok program korsan.

Okul adına bir yazılımı aldığınız zaman %20 falan ödüyorsunuz ama

Sadece BT sınıfında 21 tane bilgisayar olduğunu kabul ederseniz
Mikrosoft her bilgisayara ayrı lisans istiyor, ofis + XP veya Vista kaç para eder?

MEB en azından openoffice.org gibi GPL/GNU Lisanslı yazılımlara yönelmeli.

Bir Bilgisayara PARDUS kurduğunuz zaman müfredatta olan birçok programı bedavaya getiriyorsunuz. Eksik olduğunu zannetmem ama eksik olan programı da bedavadan kurabiliyorsunuz.

Dreamweaver vs kaç para verildi? Onun yerine aynı işi yapan PARDUS üzerinde çalışan onlara program var. Belki diyebilirsiniz, onlar dreamveawerin yerini tutmaz, ama bir soru karşınıza çıkıyor: Dreamveawerde olup ta diğerlerinde olmayan kaç özelliği kullanıyorsunuz? Yada kullanıyor musunuz?

Okulların ihtiyaç duyduğu bir çok yazılımı Linux işletim sistemi versiyonu var.

Biraz da gülelim... Espiri niyetine:
Milli Eğitim Bakanlığı sağolsun okuluma dvd göndermiş. Dreamveaver Flash mılaş Maaşallah var.
İki tane sorunucuğumuz var.
1- Okuldaki bilgisayarlardan en yüksek RAM 256
2- Okulda DVD Rom yok. Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

not: git satın al, okulun parasımı yok vs gibisinden bana cevap vermeyin. Gerçektende okulun parası yok. Varsa da ben görmedim.
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 0:13Alıntıyla Cevap Gönder

sisyphem haklısınız, uzun yıllar kopamayacağız gibi ama..
herşey bir adımla başlar, biz de adım adım-yavaş yavaş kendi başımızın çaresine baksak ve baktırsak fena olmayacak..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

LİSANSLI YAZILIM UYARISI

page generation = 0.14844 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması