Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

LİSANSLI YAZILIM UYARISI

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
hasan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    22 Tem 2008, 23:58Alıntıyla Cevap Gönder

Sanırım birçok okul idaresindeki birçok program korsan.

Okul adına bir yazılımı aldığınız zaman %20 falan ödüyorsunuz ama

Sadece BT sınıfında 21 tane bilgisayar olduğunu kabul ederseniz
Mikrosoft her bilgisayara ayrı lisans istiyor, ofis + XP veya Vista kaç para eder?

MEB en azından openoffice.org gibi GPL/GNU Lisanslı yazılımlara yönelmeli.

Bir Bilgisayara PARDUS kurduğunuz zaman müfredatta olan birçok programı bedavaya getiriyorsunuz. Eksik olduğunu zannetmem ama eksik olan programı da bedavadan kurabiliyorsunuz.

Dreamweaver vs kaç para verildi? Onun yerine aynı işi yapan PARDUS üzerinde çalışan onlara program var. Belki diyebilirsiniz, onlar dreamveawerin yerini tutmaz, ama bir soru karşınıza çıkıyor: Dreamveawerde olup ta diğerlerinde olmayan kaç özelliği kullanıyorsunuz? Yada kullanıyor musunuz?

Okulların ihtiyaç duyduğu bir çok yazılımı Linux işletim sistemi versiyonu var.

Biraz da gülelim... Espiri niyetine:
Milli Eğitim Bakanlığı sağolsun okuluma dvd göndermiş. Dreamveaver Flash mılaş Maaşallah var.
İki tane sorunucuğumuz var.
1- Okuldaki bilgisayarlardan en yüksek RAM 256
2- Okulda DVD Rom yok. Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

not: git satın al, okulun parasımı yok vs gibisinden bana cevap vermeyin. Gerçektende okulun parası yok. Varsa da ben görmedim.
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 0:13Alıntıyla Cevap Gönder

sisyphem haklısınız, uzun yıllar kopamayacağız gibi ama..
herşey bir adımla başlar, biz de adım adım-yavaş yavaş kendi başımızın çaresine baksak ve baktırsak fena olmayacak..
balakom
Aktif Üye
Aktif Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 0:15Alıntıyla Cevap Gönder

peki tamam, güzel kampanya, lafımız yok, lisanslı yazılımın başımızın üstünde yeri var ama alın bu tavuğu burdan yaav Laughing Laughing Laughing
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 0:16Alıntıyla Cevap Gönder

hasan yazmış:
okuluma dvd göndermiş. Dreamveaver Flash mılaş Maaşallah var.
İki tane sorunucuğumuz var.
1- Okuldaki bilgisayarlardan en yüksek RAM 256
2- Okulda DVD Rom yok.

Laughing + Sad
Yalnız_Kurt
Süper Üye
Süper Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 7:21Alıntıyla Cevap Gönder

evet aynen katılıyorum hangi para ile alacaz biz bu yazılımları yazık yaaa
ayrıca bizim ab da (exper) xp orjinal tüm office ler ise sahte önce bunu bir çözmek lazım

konu ile ilgili genelge

2008_17 sayılı genelge.rar
 Açıklama:
2008 / 17 sayılı genelge

İndir
 Dosya Adı:  2008_17 sayılı genelge.rar
 Dosya Boyutu:  23.49 KB
 İndirilme:  7 defa

ebfo45
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 8:01Alıntıyla Cevap Gönder

Diğer kurumları bilmem ama Microsoftun eğitimde işbirliği anlaşması çerçevesinde bakanlığımızla anlaşması var. bu bağlamda cüzi fiyatlara lisans veriliyor. zaten son kurulan bütün btslerde yazılımlar lisanslı. diğer arkadaşlara da katılıyorum bakanlığımız bu anlaşma çerçevesinde bütün yatırımlarını .net yani microsoft tabanlı yaptı. bu konuda eğitim teknojilerine ulaşılırsa belki bir çalışma yaparlar.
ebfo45
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 8:03Alıntıyla Cevap Gönder

hasan yazmış:
Sanırım birçok okul idaresindeki birçok program korsan.

Dreamweaver vs kaç para verildi? Onun yerine aynı işi yapan PARDUS üzerinde çalışan onlara program var. Belki diyebilirsiniz, onlar dreamveawerin yerini tutmaz, ama bir soru karşınıza çıkıyor: Dreamveawerde olup ta diğerlerinde olmayan kaç özelliği kullanıyorsunuz? Yada kullanıyor musunuz?

Linuxta Adobe Flashın yaptığı işi yapan hangi program var bilgi verirseniz sevinirim.
Sponge Bob
Aktif Üye
Aktif Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 9:01Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar Microsoft biz öğretmenlerle, okullarla filan uğraşmaz, rahat olun. Biz olmasak kim bilirdi, kim tanırdı onların yarım yamalak programlarını, beyin özürlü işletim sistemlerini Razz
Eğer öyle bişey olursa hepimiz Linux kuruveririz. Bunu göze alamazlar. Onların işleri büyük şirketlerle. Okullara dokunacaklarını asla düşünmüyorum.
@lperen
Süper Üye
Süper Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 9:16Alıntıyla Cevap Gönder

Aslında okullarda kullanılacak olan tüm programlar, program şirketleri tarafından ücretsiz sağlanmalıdır.
mkaratas
Seçkin Üye
Seçkin Üye

LİSANSLI YAZILIM UYARISI    23 Tem 2008, 9:32Alıntıyla Cevap Gönder

aslında devlette ne yaptığının farkında. SEn lisanslı kullan diyor kendisi lisans göndermiyor. Yeni müfredatta ağırlıklı office'e yer veriliyor. Aslında bu iş bana kurtuluş savaşını hatırlatıyor. Askere silah veriliyor mermi yok. ayağında çarık yok git düşmanı yen diyorlar ve yeniyorlar.

bizde öğretiriz.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

LİSANSLI YAZILIM UYARISI

page generation = 0.21614 seconds, sql queries = 62

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması