Python'da borsadan anlık veri çekmek istiyorum. 5 dk da bir veri çekeceğim. Bu hizmeti sunan bir kuruluş var mı?
Hocam o gün sonu veriyor sanırım. Ben gün içi anlık alacağım 5 dk arayla. Tüm hisse senetlerini alacağım. Ücretli de olabilir.yahoo finance vardı python için denediniz mi hocam.
Hocam kod ile alacağım Python. Var mı bir site ücretli.Hocam tüm siteler ücretsiz 15dk geriden verir. anlık veri almak ücrete tabidir.
Hocam veritabanina kaydetmek icin veri çekeceğim bakmak için değil. Python kodu ile.halk yatırım cep uygulaması anlık gösteriyor.kurabilirsiniz
borsa ile ilgilenen arkadaşlar konuyla ilgili bir arada başlığı canlı tutsak güzel olur. 8 yıldır içindeyim.Bilişimci arkadaşlarımızdan kendine al sat algoritmik robot yapan ve kullananlar var mı?
Arda arda siralanan verilerdeki farka mi bakmaliyiz. Farklari pozitif ve negatif olarak saydirsam ve oranlasam olur mu?Bir dizi içindeki anlık hacim verileri(adet veya para) şöyle olsun:
[8,10,12,8,10,12,12,11,25,28,32,14,17,25,32,36,25]
Bu değerlere bakarak hacmin ortalama olarak arttığını veya azaldığını bulmak için nasıl bir formül yazmalıyız? % olarak yazmak istiyoum.
Hocam anlık Verileri tradingview bile paralı satıyor.sadece bankalar ve Matrix tarzı firmalar kullanıyor.Hocam Python yazdığınız kodları paylaşma imkanınız var mı?mesala rsi,macd gibi verileri nasıl kullanırız diye bakacaktım.Hocam kod ile alacağım Python. Var mı bir site ücretli.
Merhaba Hocam. Kendinden önceki değerlerin ortalaması ile sayının farkına bakılabilir diye anlıyorum.Bir dizi içindeki anlık hacim verileri(adet veya para) şöyle olsun:
[8,10,12,8,10,12,12,11,25,28,32,14,17,25,32,36,25]
Bu değerlere bakarak hacmin ortalama olarak arttığını veya azaldığını bulmak için nasıl bir formül yazmalıyız? % olarak yazmak istiyoum.
dizi[a]-Ort(dizi[:a-1])
Hocam veri çekme işini yaptıktan sonra bazı yöntemler deneyeceğiz bakalımHocam anlık Verileri tradingview bile paralı satıyor.sadece bankalar ve Matrix tarzı firmalar kullanıyor.Hocam Python yazdığınız kodları paylaşma imkanınız var mı?mesala rsi,macd gibi verileri nasıl kullanırız diye bakacaktım.
Binance Global İçinBilişimci arkadaşlarımızdan kendine al sat algoritmik robot yapan ve kullananlar var mı?
https://infoinspired.com/google-docs/spreadsheet/max-and-min-values-in-googlefinance/ bu linkten fikir sahibi olabilirsin.slm, konu başlığı sitede arattım ama bulamadım, borsayla ilgili olunca , burda belki bilen vardır diye , yazdım.
kendim borsa bist hisseleri, excel tabloda, 50-100 hisse, belli tarihlerde, min , max en düşük en yüksek değerlerini bulmaya çalıştım.
googlefinance komutu karşıma çıktı.e-tabloda
=MİN(GOOGLEFINANCE(A4;"LOW";"01.09.2023"; "29.12.2023"))
A4 te bist hisse kodu var, bu kod hissenin bu tarih arasındaki en düşük değerini doğru şekilde veriyor.
fakat aynı tarihler arasında en yüksek değerini doğru şekilde bulduramadım,
=MAK(GOOGLEFINANCE("IST:ACSEL";"price";"20.03.2023"; "30.07.2023"))
=MAK(GOOGLEFINANCE(A4;"high";"20.03.2023"; "30.07.2023"))
=MAK(GOOGLEFINANCE(A5;"high";BUGÜN()-30;BUGÜN()))
bunun gibi googlefinance kullanım parametrelerinede baktım, denedim olmadı
45135,75694 böyle değer geitiryor işlem hacmi vb. rakam getiriyor,
hissenin , belli tarihlerdeki değerini yazdıramadım.
elle bulunur 3-5 hissede ama 50-100 veya daha fazla hissede
tek tek bulmak , yazmak sıkıntı maalesef.
amaç kedi takip ettiğim hisselerin en yüksek, en düşük fiyatlarını , belli tarihlerdekini görebilmek, takip edip , ona göre hareket etmekti
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
kodda gözden kaçan ne var ? bulamadım.
Saniyelik alamıyor muyuz?https://infoinspired.com/google-docs/spreadsheet/max-and-min-values-in-googlefinance/ bu linkten fikir sahibi olabilirsin.
Google Tablo 'GOOGLEFINANCE' fonksiyonunu araştırmanız lazım hocam google ne veriyorsa o, saniyelik verebileceğini düşünmüyorum.Saniyelik alamıyor muyuz?