|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
tecnoteacher
Aktif Üye

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 22 Eyl 2007, 22:16 | |
| | arkadaşlar zyxel modem var okulumuzda öğretmen arkadaşlarım dizüstü bilgisayarları var okuldaki modem kablosuz internet içinde kullanılabiliyor.Öğretmen arkadaşların bilgisayarlarında herhangi bir sorun yok başka yerlerde kablosuz olarak internete bağlanabiliyorlar bunu okulda da yapmak istiyoruz ama okulda iken kablosuz olarak internete giremiyorlar modemin kablusuz internet yapması için ne gbii ayarların yapılaması gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM | |
|
|
 |
clc
Yeni Üye

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 22 Eyl 2007, 22:23 | |
| | Öncelikle modemin ayar sayfasına girmelisin.(tarayıcının adres yerine http://192.168.1.1 yazarak enter tuşunabasılır) Şifre isteyecektir. muhtemelen 1234 tür.(değiştirilmediyse) Gelen pencereden Wireless ayarlarına tıklayarak aktif hale getirmen ve ayarları kaydetmen yeterlidir. Ha birde modemin anteni takılı değilse takmalısınız. bukadar. | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 22 Eyl 2007, 22:27 | |
| | bildiğim kadarıyla okullara gönderilen zyxel modemler wireless değil | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 22 Eyl 2007, 22:56 | |
| | hocam yapılan ihalellerde okulllaragenellikle zyxel marka wireless modem alınmış. bendede aynı sıkıntı var eveli sene intel gelecek için eğitim kursları varken wirelessi actım ve ozaman calışıyodu ondan sonraki dönem geldiğimde wireless aktif olmasına rağmen hicbir laptop ile bağlanamdım modeme cözümü bulamadım firmware güncellemesi aradım ama oda yok aktif etmek dışlında frekans olarak hangi aralığı seciyorsunuaz arkadaşlar bilen varmı? | |
|
|
 |
craxx
Seçkin Üye

Kayıt: 17 May 2007 Mesajlar: 467 Konum: Muğla/Fethiye Görev:Erzincan Tercan |
| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 22 Eyl 2007, 23:02 | |
|
 |
 |
bildiğim kadarıyla okullara gönderilen zyxel modemler wireless değil |
hocam bazıları olmayabilir belki ama bizimklilerde(İlçe dekiler) antende var, wireless te sanırım arkadaşın sorduğuna cevabı arkadaş vermiş. Wireless ayarlarına girip aktif hale getirmelisiniz.
ama Vista ,kullanan makinelerde sorun yaşanıyordu. Öğretmn evinde bağlayamadım bir arkadaşın laptopunu.
ama orada wireless bağlantısı yapanlar var ve arkadaşın makineside başka bir yerde bağlanabiliyormuş.
acaba nedendir diye düşündüm ama sonrasını bilmiyorum(Kendimi kaybetmişim)  | |
|
|
 |
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.

|
| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 23 Eyl 2007, 1:44 | |
| | zyxel modemlerin kablosuz bağlantı olayı olan modelleri var benim eski okulmda vardı . Fakat çalışma performansı cok düşük bir modem | |
|
|
 |
Hacker

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 23 Eyl 2007, 1:57 | |
|
 |
 |
frekans olarak hangi aralığı seciyorsunuaz arkadaşlar bilen varmı? |
channel 2 yi seç. | |
|
|
 |
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.

| |
|
|
 |
tecnoteacher
Aktif Üye

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 24 Eyl 2007, 9:58 | |
| Salon arkadaşlar ilginize.benim modemde wireless var antende takılı.ayarlarda etkin yani enable ama onun dışında ayar faln var mı bilmiyorum.CRAXX Arkadaşım da aynı sorunu yuşumışta çözüm kısmını hatırlayamıyor:))
Arkadaşlar varsa başka öneri bekliyorum yani bu sorunu çözmem gerek | |
|
|
 |
grapegate77
Aktif Üye

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 24 Eyl 2007, 10:07 | |
| | zyxel'i bilmiyorum ama bazı modemlerin yazılımı eski olduğundan elle ıp:192.168.x.x atanmadan internete bağlanmıyor. asusun bazı modelleri böyle. birde böyle dene hocam. | |
|
|
 |
clc
Yeni Üye

| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 26 Eyl 2007, 5:26 | |
| Sayın hocam, benimde başıma gelmişti. Tüm ayarları yapıyorsunuz laptoplar wireless i görüyor ama bağlantı sınırlı diyor ve bağlanmıyordu. Son çare olarak modemi resetledik problem halloldu. Tabi epey bi uğraştık çünkü kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorduk. Telokom görevlisinden yardım aldık. Bu da iki günümüzü aldı. Eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız bunu deneyebilirsiniz. (Modemin reset düğmesine yanlış hatırlamıyorsam 10 saniye kadar basılı tutulması gerekiyor) | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ 26 Eyl 2007, 7:05 | |
|
 |
 |
Sayın hocam, benimde başıma gelmişti. Tüm ayarları yapıyorsunuz laptoplar wireless i görüyor ama bağlantı sınırlı diyor ve bağlanmıyordu. Son çare olarak modemi resetledik problem halloldu. Tabi epey bi uğraştık çünkü kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorduk. Telokom görevlisinden yardım aldık. Bu da iki günümüzü aldı. Eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız bunu deneyebilirsiniz. (Modemin reset düğmesine yanlış hatırlamıyorsam 10 saniye kadar basılı tutulması gerekiyor) |
clc hocam ben kac bi kere resetledim kullanmadığım kanal kalmadı bakalım bu gün son bi kere daha reset atıp hacker hocamın tavsiyesini denicem belki olurda çalışacağı tutar En sonunda attıracak kendini çöpe teşekkürler fikirleriniz için
ahh ahh nerde eskü günler elimde gezdiriyodum laptopu acaba nereye kadar çekiyo bakalım diye okulun en uclarına gidiyomu geliyomu diye ömrü 1 seneymiş  | |
|
|
 |
|
|