|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
agahyildiz
Aktif Üye

Kayıt: 16 Eyl 2007 Mesajlar: 363 Konum: Adana'lı ama Diyarbakır'da |
| ip takip etme 12 May 2008, 17:36 | |
| bence çok güzel bir uygulama.
akp nin kapatma davası için anayasa mahkemesine mesaj gönderenlerden kaynaklanıyor olabilir. bu gibi durumlarda kişiyi hemen yakalamak için bence güzel bir uygulama... | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| ip takip etme 12 May 2008, 20:49 | |
| | bu uygulama sonuçsuz kalır bence. bu uygulamayı çıkaranda büyük ihtimalle bilgisayardan anlamayan birisidir, yani yerel IP ile çıkış IP sinin birbirinden farklı olduğunu bilmeyen biri düşünmüştür kesin... iç dağıtım loglarını tutan bir sistem ancak proxy üzerinden bağlantı yada server sistemi kullanılarak yapılabilir, bu da yavaş olan interneti iyice yavaşlatmaktan başka bir işe yaramaz. | |
|
|
 |
tarot55
Yeni Üye

|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| ip takip etme 12 May 2008, 21:14 | |
| bir bilgisayara CentOS gibi açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kurulup onu da ağ geçidi yaparsanız üzerinden geçen trafiği istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.
bencede güzel bir uygulama sonuçta yeni birşeyler denemiş ve öğrenmiş oluyoruz.
mesela şu bile yapılabilir 80. porttan 1024 hızıyla veri çekilebilir flashget veya diğer download programlarının kullandığı portlar bulunup onlara da 128 le dosya çek gibi bir filtreleme yapılabilir. ve daha birçok şey.. | |
|
|
 |
ihtaner
Seçkin Üye

|
| ip takip etme 12 May 2008, 21:18 | |
|
kardeşim herşeyden anlamayacaksın sende zaten bilgisayar öğretmenlerinin tek suçu herşeyden anlamak birazda onlar öğretsinler canım bakalım. bana kalsa ben uğraşamam bide öğrencilerden böyle abuk sabuk şeyler bekliyorlarsa helal valla öğretmenleri anladık sevmıyorlar falan filan da öğrencisinden de korkan bi eğitim sistemii rüyalarına gireriz artık kapsama alanına girmesinler aman diyorum aman... | |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| ip takip etme 13 May 2008, 8:41 | |
| | yaw kardeşler bizim işimiz değil uğraşmayalım diyorsunuz ama adamlar bizzat en üst mertebede seni sorumlu tutuyor. eğer ileride yasadışı bir olay olur ve sen de tutuğun logları gösteremezsen senin başın yanar. adamların keyfi yerinde yukarıdan emir yağdırıyorlar. bu bu yapılacak diye. gelde sen yap diyeceksin ama kahrolsun burjuva düzeni. yazıklar olsun içimdeki insan sevgisine. | |
|
|
 |
tecnoteacher
Aktif Üye

| ip takip etme 13 May 2008, 8:59 | |
| Arkadaşlar konuyu eleştirebiliriz mantığı da kusurlu diyebiliriz ama İçişler Bakanlığından böle bir yazı gelmiş ve yerine getirmemiz gerekiyor..Okul cafe uygulaması ile birlikte düşünüldüğünde aslında logları tutmanın tutmamaktan daha iyi olacağını sanıyorum en azından bizim açımızdan.Ayrıca Dün internet yönetmeliği e posta olarak yollandı bize.çok ağır yaptırımlar gördüm göz gezdirirken.Çünkü bizlerde toplu erişim sağlıyormuşuz...Durum böle iken sanırım bir an önce sorunun çözümüne odaklanmalıyız..
tüm bilgisayarlara sabit ip verip yazıda verilen programla sanırım logları tutabiliyoruz.daha denemedim ama Umarım olur  | |
|
|
 |
eemree
Aktif Üye

| ip takip etme 13 May 2008, 9:05 | |
| | hocam bence okuldaki pcleri sen elle ip ver otamatik aldırma kaç pc varsa 192.168.1.1 den başla 100 e kadar ver o şekilde de not et hangi pc de hangi ip var diye böylelileklede programa gerek kalmaz | |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| ip takip etme 13 May 2008, 9:05 | |
| | kardeş programı bende kurdum. bilgisayarlara sabit ip de verdim ama programın log falan tuttuğu yok. eğer başarabilirsen ve bizi de aydınlatırsan çok seviniriz. | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye

| ip takip etme 13 May 2008, 10:02 | |
|
 |
 |
kardeş programı bende kurdum. bilgisayarlara sabit ip de verdim ama programın log falan tuttuğu yok. eğer başarabilirsen ve bizi de aydınlatırsan çok seviniriz. |
Hocam şunu denedin mi?
 |
 |
Hocam madem modemin günlük log tuttuğunu söylüyorsun. Küçük bir programcık yaparak bu logları saklayabilirsin. Günün belirlediğin saatinde log dosyasını çeker 12052008(günün tarihi) klasörünün altına kopyalarsın. En basitinden böyle bir şey yap, işini görür. |
| |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| ip takip etme 13 May 2008, 18:09 | |
|
 |
 |
 |
 |
kardeş programı bende kurdum. bilgisayarlara sabit ip de verdim ama programın log falan tuttuğu yok. eğer başarabilirsen ve bizi de aydınlatırsan çok seviniriz. |
Hocam şunu denedin mi?
 |
 |
Hocam madem modemin günlük log tuttuğunu söylüyorsun. Küçük bir programcık yaparak bu logları saklayabilirsin. Günün belirlediğin saatinde log dosyasını çeker 12052008(günün tarihi) klasörünün altına kopyalarsın. En basitinden böyle bir şey yap, işini görür. |
|
okadar programcı olsaydım öğretmenlik yapmazdım. o zaman sen yapta o programı gönder bana. | |
|
|
 |
donatello
Yeni Üye

| |
|
|
 |
|
|