Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

ip takip etme

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
@lperen
Süper Üye
Süper Üye

ip takip etme    12 May 2008, 16:27Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam madem modemin günlük log tuttuğunu söylüyorsun. Küçük bir programcık yaparak bu logları saklayabilirsin. Günün belirlediğin saatinde log dosyasını çeker 12052008(günün tarihi) klasörünün altına kopyalarsın. En basitinden böyle bir şey yap, işini görür.
mehmetkaya1980
Seçkin Üye
Seçkin Üye

ip takip etme    12 May 2008, 17:09Alıntıyla Cevap Gönder

hocam okuldaki internetin tüm portları kapalı. yani nereye nasıl bir saldırı yapılacak. ilköğretim öğrencilerinin neyinden korkuyorlar.
Şunu demek istiyorlar. Okul idaresine korku salıyorlar, birşey olursa siz sorumlusunuz diyerek. bu şekil idare bt sınıflarının kapısına kilit vursun. zaten allahtan arıyorlar. Çoğu köy okullarında kapılar kilitli. artık meb ne yapacağını şaşırdı. Akıllının (siz anladınız)BİRİ KUYUYA BİR TAŞ ATIYOR binlerce Bilgisayar öğretmeni çıkar çıkarabilirsen
agahyildiz
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    12 May 2008, 17:24Alıntıyla Cevap Gönder

hocam proxy programları var. Okulda bir bilgisayara kurarsın proxyyi ve her bilgisayarın dns adresini onu gösterirsin. böylelikle her bilgisayar o bilgisayarın üzerinden internete bağlanır. hem kayıtları kolaylıkla alabilirsin hem de zaten yavaş olan okul internetlerini biraz olsa hızlandırabilirsin(proxy programları sayfaları bellege alıp bir sonraki açılışta daha hızlı açmaya da yarıyor. ip kayıttı felandı bisürü şeyde yapıyor.). Daha önce hiç proxy programı gerek duymadığım için kullanmadım. o nedenle tavsiye bir program ismi veremeyeceğim. ama araştırırsan mutlaka çıkar. kolay gelsin...
ozharput
Seçkin Üye
Seçkin Üye

ip takip etme    12 May 2008, 17:28Alıntıyla Cevap Gönder

Geçen kaymakamlıktan bana göev verildi. İnternet cafeleri gezdik ve STATİK IP almaları gerektğini söyledik. Ayrıca İÇ DAĞITIM LOGLARINI tutan bir program kurmaları gerekiyor yönetmeliğe göre..

Sanırım bizede CAFECİ gözüyle bakıyorlar........
agahyildiz
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    12 May 2008, 17:36Alıntıyla Cevap Gönder

bence çok güzel bir uygulama.
akp nin kapatma davası için anayasa mahkemesine mesaj gönderenlerden kaynaklanıyor olabilir. bu gibi durumlarda kişiyi hemen yakalamak için bence güzel bir uygulama...
cogullu
Moderatör
Moderatör

ip takip etme    12 May 2008, 20:49Alıntıyla Cevap Gönder

bu uygulama sonuçsuz kalır bence. bu uygulamayı çıkaranda büyük ihtimalle bilgisayardan anlamayan birisidir, yani yerel IP ile çıkış IP sinin birbirinden farklı olduğunu bilmeyen biri düşünmüştür kesin... iç dağıtım loglarını tutan bir sistem ancak proxy üzerinden bağlantı yada server sistemi kullanılarak yapılabilir, bu da yavaş olan interneti iyice yavaşlatmaktan başka bir işe yaramaz.
tarot55
Yeni Üye
Yeni Üye

ip takip etme    12 May 2008, 20:58Alıntıyla Cevap Gönder

bize gelen yazıda DHCP serverı indirmek için şu adresi vermişler
http://ruttkamp.gmxhome.de/dhcpsrv/dhcpsrv1.6.zip
ben denemedim henüz
yasarcan
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    12 May 2008, 21:14Alıntıyla Cevap Gönder

bir bilgisayara CentOS gibi açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kurulup onu da ağ geçidi yaparsanız üzerinden geçen trafiği istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.
bencede güzel bir uygulama sonuçta yeni birşeyler denemiş ve öğrenmiş oluyoruz.
mesela şu bile yapılabilir 80. porttan 1024 hızıyla veri çekilebilir flashget veya diğer download programlarının kullandığı portlar bulunup onlara da 128 le dosya çek gibi bir filtreleme yapılabilir. ve daha birçok şey..
ihtaner
Seçkin Üye
Seçkin Üye

ip takip etme    12 May 2008, 21:18Alıntıyla Cevap Gönder

tarot55 yazmış:
bize gelen yazıda DHCP serverı indirmek için şu adresi vermişler
http://ruttkamp.gmxhome.de/dhcpsrv/dhcpsrv1.6.zip
ben denemedim henüz

kardeşim herşeyden anlamayacaksın sende zaten bilgisayar öğretmenlerinin tek suçu herşeyden anlamak birazda onlar öğretsinler canım bakalım. bana kalsa ben uğraşamam bide öğrencilerden böyle abuk sabuk şeyler bekliyorlarsa helal valla öğretmenleri anladık sevmıyorlar falan filan da öğrencisinden de korkan bi eğitim sistemii rüyalarına gireriz artık kapsama alanına girmesinler aman diyorum aman...
metelf
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    13 May 2008, 8:41Alıntıyla Cevap Gönder

yaw kardeşler bizim işimiz değil uğraşmayalım diyorsunuz ama adamlar bizzat en üst mertebede seni sorumlu tutuyor. eğer ileride yasadışı bir olay olur ve sen de tutuğun logları gösteremezsen senin başın yanar. adamların keyfi yerinde yukarıdan emir yağdırıyorlar. bu bu yapılacak diye. gelde sen yap diyeceksin ama kahrolsun burjuva düzeni. yazıklar olsun içimdeki insan sevgisine.
tecnoteacher
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    13 May 2008, 8:59Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar konuyu eleştirebiliriz mantığı da kusurlu diyebiliriz ama İçişler Bakanlığından böle bir yazı gelmiş ve yerine getirmemiz gerekiyor..Okul cafe uygulaması ile birlikte düşünüldüğünde aslında logları tutmanın tutmamaktan daha iyi olacağını sanıyorum en azından bizim açımızdan.Ayrıca Dün internet yönetmeliği e posta olarak yollandı bize.çok ağır yaptırımlar gördüm göz gezdirirken.Çünkü bizlerde toplu erişim sağlıyormuşuz...Durum böle iken sanırım bir an önce sorunun çözümüne odaklanmalıyız..
tüm bilgisayarlara sabit ip verip yazıda verilen programla sanırım logları tutabiliyoruz.daha denemedim ama Umarım olur Very Happy
eemree
Aktif Üye
Aktif Üye

ip takip etme    13 May 2008, 9:05Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bence okuldaki pcleri sen elle ip ver otamatik aldırma kaç pc varsa 192.168.1.1 den başla 100 e kadar ver o şekilde de not et hangi pc de hangi ip var diye böylelileklede programa gerek kalmaz
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

ip takip etme

page generation = 0.80228 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması