|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 9:43 | |
| Arkadaşlar şu mebin filtrelerinden sıkıldım artık doğru düzgün hicbirşey çalışmaz hale geldi bir şey dikkatimi cekti sizinde öylemi bilmiyorum düne kadar evimdeki bağlantıdan yasak sitelere girebiliyodum paylaşım siteleri örneğin megaupload vs. bilgisayarımın DNS adresine ulak netin DNS adreslerini girdiğimde yani 193.140.83.251 ve 252 olanı catır catır calışıyodu ve şuan bu yöntem işlemiyor yani en azından goole acılıyor ve yapılan aramalar sadece listeleniyor onun dışında giriş yasak yani sayfa görüntülenemiyor...
Artık kaldırdım onu ve DNS im otomatik ce telekom engelli sitelere giremiyoz görüyorumki bÜYÜK ÖNLEMLER ALINIYOR bizi kısıtlamaya başladırlar böyle bişe olamaz yaa internetin bi sınırlayıcısı yöneticisi olamaz sanki yasadışı iş yapıyoruz YANİ en azdından bilinçli kişileriz biz kurunun yanında yanmaz zorundamıyz
okul bağlantıları zaten fiyasko ne yaparız bilmiyorum...siz ne düşünüyorsunuz | |
|
|
 |
serkanalgül
Seçkin Üye

| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 9:50 | |
| ÇARŞI Yasaklarada Karşı Yapacak birşey yok. Hükümet Politikasıdır bunlar günahı önlemek. | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 9:58 | |
| haps olduk haps  | |
|
|
 |
ghost

|
| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 10:31 | |
| Kesinlikle yanlış bir uygulama,
iyi düşünülmemiş, sonuçları hesaplanmamış...!!!!
Ne kadar yasaklarsan yasakla, isteyen amacına ulaşıyor. Ama malesef bilgiye erişmek isteyen, server uygulamaları ile ilgilenen, iş yerinden özelini kontrol eden, port ve paylaşım platformunu kullanan arkadaşlar, kısaca bilgisayar öğretmenleri ve formatörler, hiçbir zaman amacına ulaşamıyor.
Nasılmı, daha geçen öğrenciler bir oyun sitesi bulmuş canavar gibi oynuyolardı..Hani kraloyun yasaktı
Öğrencinin teki araştırma yaparken önüne manken resimlerinin olduğu sayfa hgelmiş, Allahtan farkettim, yoksa gözler 1500 bakıyordu...hani kelime bazında yasaklıyodunuz ? noldu ? adamların resim title larını ve resim adlarını değiştitrebileceği hiç aklınıza gelmiyormu...Gelmez tabi gelse ne olacakki ? bilgisayarın resme bakarak site yasakladığınıda duydunuzmu hiç..?
EEE bu çocuklar biz görmediğimiz zamanlarda, MSN de 3 kağıdın en kralınıda yapıyor, memurlar desen chatten çıkmıyor, müdür yardımcısı kağıt oynuyor, öğretmenler zaten plan indirmekten başka yaptıkları bişey yok,(pardon bide öğretmenler odasında bilgisayar öğretmenini çekiştirmekten başka)
Siz niye bu kadar para harcayıp, 80 pahalı bilgisayarla, 2 ağ arasına firewall çektinizki..Gördüğümüz üzere bu firewall ancak FORMATÖR VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİNİ engelliyor..
Yaw arkadaşlar, farkındamısınız bilmiyorum, okulun web sitesini yayınlamayı bırakın, okulda süper bir sistem kurabileceğimizin farkındamısınız.İnternet desen var, bilgisayar desen var biz hala hosting alıyoruz..MEB hazır kurulumu olan 2 tane CD gönderipte , Ana bilgisayarı server yapacak şekilde yapılandırmamıza izin vermiyor.Bırakın okulları İl ve İlçe Milli Eğitimlerin bile kendilerine ait server ları yok.MEB serverlarını kullanıyorlar.Bu nasıl iş ?
MEB serverıda bu kadar? Yamalı bohça gibi, sitelerin yarısı kapalı, yarısı açık..
DUA EDİNDE 80 Nolu PORT açık yakında o portuda kapatırlarsa şaşırmayın  | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 11:24 | |
| ghost hocam gercekten cok haklısın söylediğin şeylerin hepsini gördüm yaşadım... yerden göğe kadar sana hak veriyorum....
eskiden okulu kendi internet şifremle bağlıyodum modem üzernden siteleri yasaklıyodum artık başka bir kullanıcı isminden bağlanabilmekte engeellendi tel numarası ile kullanıcı adınca uyuşmyınca IP adreside alamıyoruz engel engel engel ne bu yaa
Bunlar nasıl uygulamalar böyle bunların tek zararlısı araştırmaya geliştirmeye ve herzaman güncel kalmaya acık olan yarının teknoloji öğretmenleri biz bilgisayar öğretmenleri ve formatörleriyiz.. önümüzü tıkıyorlar ama farkında değiller
Söylediiniz gibi bencede server taraflı bir yönteme gidilmeli ozaman her şey kontrolümüzde olur o filtreleri güncelleyip bize versinler bırakın biz kendi tarafmızda serverler ile kontrol edelim trafigi zararlısı kim cıkar bu durumdan hepimiz karlı cıkarz
ama hep baştaki cok bilmişler yüzünden oluyor bunlar..
80 nolu portu bari kaptırmasak  | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 11:29 | |
| BU YASAKLAMA İŞİ TÜKK TELEKOMA DAHA ÇOK YARIYOR BENCE NE KADAR AZ İNTERNET KULLANIRSAK O KADAR İYİ TELEKOM İÇİN, BU İŞTE TÜRK TELEKOMUN PARMAK İZLERİ VAR SANKİ  | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Internette NEDEN KISITLANIYORUZ ? 25 Eyl 2007, 11:49 | |
| | hocam tabiki telekom başka kim olablirki alem uzaya cıktı 70-80 megabit internet kullanıyor biz daha yeni 4 Mbite gecerken dünyada sondan 1. yada 2. olarak herşeyden yoksun bırakılıyoruz özgürlük kısıtlaması bu gercekten | |
|
|
 |
|
|