Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
ch_lar
Site Gezgini
Site Gezgini

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..    13 Şub 2008, 20:32Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar ben bu internet sorunlarını bir tülü anlayamıyorum.herdefasında çözümü farklı oluyo..öğleden önce okulun kablosuz ağında problem varmış kimse bağlanamış ama lab da bir problem yoktu.(lab ve müdür kablolu olarak bağlanıyor). bir iki arkadşla halletmeye çalıştık,kablosuz ağdan faydalanan (tabi bağlanamıyordu) bir bilgisayarı inceledim, kablosuz ağ bağlantısı var görünüyordu ancak giden -gelen veri akışında bir problem vardı daha doğrusu gelen sabit gibiydi.

arkadaşa müdürün odasında ki modemi resetlemesini söyledim(üç kat yukarda,tabi bu sırada birbirimizden habersisiz Laughing ) modemi sanırım birkaç kez resetledi:) kablosuz ağ tamamen gitti,geldi onar falan dedim.yine geldi ama gelen veri yok ve internete girmedi.

bilgisayarda hiçbirşeyi de değiştirmedim,ıp si elle verilmişti zaten onu da değitirmedim,okulda herhangibir çakışma sorunu da olmamıştızaten ....ve kaş yapalım derken göz çıkarma durumu oldu, artık labdaki bilgisayarlarda daha doğrusu okuldaki hiçbir bilgisayar ağa bağlanmıyordu. bu defa kendim modemi restledim,bilgisayarı resetledim yok ....bağlantı var ama gelen veri yok ve internete girmiyor..neden acaba...daha önce labda böyle bir durum olmuştu kabloyu değiştirince hallolmuştu..

bir de modem üzerinde şu dikkatimi çekti,ek binamızdan gelen bir kablonun modeme girdiği lan2 girişinin ışığı hiç yanmıyordu,,

not:
1. labın elektrik tesisatı pek iyi değil
2. labda bazı bilgisayarların virüs programları güncel değil

bu iki seçenek hep vardı,neden biz birkaç şeyle oynayıp modemi restleyince tüm internet gitti.

acaba peşpeşe resrtlemek lan2 girişine kısa devre falan mı yaptırdı?????? Mr. Green
ch_lar
Site Gezgini
Site Gezgini

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..    13 Şub 2008, 20:38Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlaaaaaaaaaaaaar sesimi duyan benzer sorun yaşayan yok mu lütfennn..
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..    13 Şub 2008, 20:55Alıntıyla Cevap Gönder

hocam adsl modemi ayarlarını reset at bağlantıyı yeniden kur. Belki modem sıkıntılıdır.
ch_lar
Site Gezgini
Site Gezgini

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..    13 Şub 2008, 21:03Alıntıyla Cevap Gönder

exemcli yazmış:
hocam adsl modemi ayarlarını reset at bağlantıyı yeniden kur. Belki modem sıkıntılıdır.

hocam modemi resetledim ama onun dışında bir ayar yapmadım,sadece bir defa denedim
192.168.1.1 ve 192.168.2.1 e girmeyi web arayüzüne burdan mı giriliyo diye ama oraya da girmedi
burhansenyuva
Aktif Üye
Aktif Üye

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..    13 Şub 2008, 21:17Alıntıyla Cevap Gönder

öncelikle size Sunu Sorsam Ben..
Modem Markası - Modeli
Ağınızda Hub / Swich Kullanılıyor mu ?
Ağınızda Access point / repeater Kullanılıyor mu ?

Birde sanırım Ağınız elle yapılandırılmış bir ağ İlk denemeyi Tek bilgisayar ve modem şeklinde yaparsanız sağlıklı olur Düşüncesindeyim... Bilgisayarın Ip si de otomatik olursa belki modeminizin Ip si değiştirildi ise reset atıldığından fabrika Ip sine dönmüştür..

KOLAY GELSİN... Saygılarımla; Burhan ŞENYUVA
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

İNTERNET SORUNU BENİ ÖLDÜRECEK..

page generation = 0.41594 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması