|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
zturfan
Aktif Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 11:52 | |
| | Arkadaşlar, evdeki bilgisayarda internet bağlantısı arada bir gidip geliyor.İnternet gittiği zaman bağlantıda (yani ağ bağlantılarım bağlandı görünüyor) ,bir kesilme olmuyor,hatlarda da sorun yok deniyor müşteri hizmetlerini aradığımızda.Bunun nedeni ne olabilir sizce,modemden mi kaynaklanıyor acaba?Yardımcı olursanız sevinirim..... | |
|
|
 |
yuksel67
Site Gezgini

Kayıt: 25 Şub 2008 Mesajlar: 61 Konum: Zonguldak / EREĞLİ |
| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 11:58 | |
| | hocam modemden olabilir belki telekomda tanıdık varsa onu ölçüyorlar. Hattınıza da baktırmakta fayda var. Kullandığınız modem hangisi telekomun verdiği modemlerdenmi, çünkü o modemlerin ayarlarını değiştiriyorlarmış. Telekomdan aldığım bilgi bu... | |
|
|
 |
zturfan
Aktif Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 12:03 | |
| | Evet hocam, telekomdan almıştık kampanya ile.Ama telekomu aradığımızda hattımızda herhangi bir sorun olmadığını söylediler.Yani modem arızalı olsa, hiç çalışmazdı diye düşünüyorum. | |
|
|
 |
yuksel67
Site Gezgini

Kayıt: 25 Şub 2008 Mesajlar: 61 Konum: Zonguldak / EREĞLİ |
| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 12:14 | |
| doğruda modemleri n ayarlarını bozuyorlar markasını hatırlamıyorum, telekomun modemlerine musallat olmuşlar yani, arkadaşım benzer sorun üzerine kendi modem aldı sıkıntı devam etti. Telekomda ölçüm ve ayar yapıldıktan sonra artık 2 çalışan modem sahibi sorun budur demiyorum ama aklınızda bulunsun.. | |
|
|
 |
tmancar
Seçkin Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 14:46 | |
| | Kablolarınızı kontrol edin. Özellikle de modeme gelen telefon kablosunu. | |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 14:55 | |
| | paralel var mı? | |
|
|
 |
volkankey
Site Gezgini

|
| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 15:02 | |
| Splitter denen bir parça var gelen hat ilk oraya girer daha sonra birisi telefona birisi de adsl modeme girer. Eğer bu parçayı kullanmadan hem telefon hem de modemi kullanıyorsanız özellikle telefonla birini ardığınızda ya da çağrı geldiğinde hat düşebilir. Aynı şey paralel hattınız varsa da olabilir. Paralel içinde splitter kullanabilirsiniz. Eğer dediklerim uymuyorsa telefon kablolarını ve ağ kablosunda eziklik olmadığını kontrol edin.
Yine olmadıysa bazı modemlerde Connection timeout ayarı var (çok düşük bir olasılık olsa da ihtimal var) süresi çok az ayarlanmış olabilir bu süre aşıldığında bağlantı kopuyor olabilir.
En son da modemde kusuru arayabiliriz. | |
|
|
 |
DotCom
Seçkin Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 15:03 | |
| | Modem bir süre çalıştıktan sonra ısınmaya bağlı olarak bağlantıda kesilmeler olabilr. Airties modemde karşılaştım aynı sorunlar , hatlarda sorun yok ancak bir süresonra kesiyordu bağlantıyı. Modemin üzerine bir fan sorunu çözecektir. | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 15:07 | |
|
 |
 |
Evet hocam, telekomdan almıştık kampanya ile.Ama telekomu aradığımızda hattımızda herhangi bir sorun olmadığını söylediler.Yani modem arızalı olsa, hiç çalışmazdı diye düşünüyorum. |
hocam telekomun kampanya dahilinde verdiği modemlerde sıkça karşılaşılan problemlerden birisi bu. burda bir çok tanıdığım bu kampanya ile bu modemlerden almıştı. şimdi çoğu modemini değiştirdi ve problemleri halloldu. bilginiz olsun. | |
|
|
 |
zturfan
Aktif Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 20:15 | |
| | Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.Modemi değiştirmek iyi bir çözüm gibi görünüyor. | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 20:39 | |
|
 |
 |
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.Modemi değiştirmek iyi bir çözüm gibi görünüyor. |
siz gene de bi değiştirmeden evvel başka modem ile deneyiniz. eğer problem ortadan kalkarsa o zaman değiştirirsiniz  | |
|
|
 |
bilsim
Yeni Üye

|
| İnternet bağlantısı sık sık gidip geliyorsa nedeni ne olabilir? 05 Nis 2008, 21:04 | |
| | bende de aynı problem vardı.Neredeyse hergün internet bağlantısı kesiliyordu.MOdem kasanın üzerinde olduğu için problem olduğu söylenmişti.bana saçma gelmişti.ama gerçekten nedeni buymuş.modemi bilgisayardan uzaklaştırdım sorun çözüldü.Bi deneyin sizde. belki düzelir. | |
|
|
 |
|
|