Kullanıcı adı:  Şifre:  Her ziyaretimde otomatik giriş yap                              GirişGiriş   

Sitemize Hoşgeldiniz..! 

Bilişim Teknolojileri-Bilgisayar Forum
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
Son 24 Saat
Kayıt Olun
Kayıt Olun
iletişim
iletişim

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ] Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
  Re: Öğretmenlik Yetmiyor Ek İş Yapacağım
Mesaj 27 Şub 2010, 17:45 
Aktif Üye
Aktif Üye
Kullanıcı avatarı

İnternetin ucuzlamasıyla ben de net-cafe işinin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum.Peki play station salonları için ne düşünüyorsunuz?

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 22:18 
Aktif Üye
Aktif Üye

Düşüncemi değiştirip sıfır 18 bilgisayar ile işe girişeceğim

22" wide ekran almaya karar verdim ama diğer konfigürasyon tavsiyesi bekliyorum;
Anakart işlemci ve ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 22:43 
Aktif Üye
Aktif Üye
Kullanıcı avatarı

Kaliteli anakart (gigabyte, msi), fazla problem yaşamamanızı sağlar. Ekran kartları artık 400+ watt güç kaynağı istediğinden, ekran kartı alırken bu konuya dikkat edin.

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:22 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

niye yapmayalım ki arkadaşlar?Normal devlet dairelerinde şu meşhur kozmetik ürünü pazarlayanlar sonra vanda iran çarşısından şu meşhur bitkisel şampuanı 4tlye alıp 20tlye satanlar daha niceleri...Ben öğrencileri vatandaşı öğrettim okul haricinde kaçta gelirseniz gelin arıza,cd,sistem işi yapıyorum.Şu ek iş meselesi aydınlığa kavuşsun ben de bu sene memlekete gidersem internet kafe yada sıkı bir oyuncu olduğum için sadece PS3 salonu açacağım.

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:25 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

internet kafe işinin vergisi ne kadardır sizce

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:33 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

bence LCD monitör yerine 19" crt monitör al.istanbulda bilgisayarcıların depolarında pek fazla satılmadığı için topluca tanesini çok ucuza alabilirsin.19"lcd atıyorum 225tl alacağına tüplü monitörün tanesini 80tlden alabilirsin.Makinelerde turbo cacheli mesela 512mblık ekran kartı olursa yeter.Bunlarda 45tl falan.Ram belleği oem 2gb yaptın mı hem sistem hem ekran kartından verim alınır derim...

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:35 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

açacak olursanız inşallah iyi iş yaparsınız şartlar çok zor..

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:42 
Aktif Üye
Aktif Üye
Kullanıcı avatarı

hocam net cafe mantıklı.gecen sene bende dusundum.nasip olmadı simdi daha farklı dusuncelerim var:)

Başa Dön

Mesaj 27 Şub 2010, 23:52 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

vcd-dvd film işi de yapılabilir çok zevkli bir iş.Film izlemeyi seviyorsanız takip ediyorsanız.Bir arkadaşım yapıyor bu işi şu şekilde:8m2 bir dükkan çok şık bir şekilde döşedi.Duvarda bir lcd tv tavana kadar tasnifli raflar çizgi filmler belgeseller korku fantastik diye sıralamış ve hepsi bandrollü orjinal.Ortada bir şık bir sepet var içinde oraya da koymuş karışık 300 film.Diyeceksiniz ki nasıl para kazanıyor.birincisi bandrollü satıyor; ikincisi aldığı film şirketiyle anlaşma imzalamış satıyor ve 5 adedini kopyalama müsadeli resmi olarak elbetteki ne 5'i ne 50'si kopyala babam kopyala.Birisi şikayet etse ne kopyalıyorsun kardeşim duvarda film şirketinin resmi belgelerini falan asmış.üçüncüsü kiralama yöntemiyle.Ufacık bir dükkanda çayını içiyor film izliyor satıyor.İyi de para kazanıyor.Bir de bu işi dükkan harici evde komşuya akrabaya tanıdıklara yapıyor.Benim düşündüğüm işlerden biri de bu.

Başa Dön

Mesaj 28 Şub 2010, 01:03 
Aktif Üye
Aktif Üye

RoboTek yazdı:
internet kafe işinin vergisi ne kadardır sizce

vergi fazla olmaz basit usul vergi olur ve fazla olmaz

RoboTek yazdı:
bence LCD monitör yerine 19" crt monitör al.istanbulda bilgisayarcıların depolarında pek fazla satılmadığı için topluca tanesini çok ucuza alabilirsin.19"lcd atıyorum 225tl alacağına tüplü monitörün tanesini 80tlden alabilirsin.Makinelerde turbo cacheli mesela 512mblık ekran kartı olursa yeter.Bunlarda 45tl falan.Ram belleği oem 2gb yaptın mı hem sistem hem ekran kartından verim alınır derim...

lcd daha fazla ilgi çekici olur bence crt devri bitti

Başa Dön

Mesaj 28 Şub 2010, 01:10 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

internet kafede gösteriş önemlidir. lcd ekran da olmalı, güzel masa ve sandalye de olmalı, standart kafelerden farkı olmalı ki, a kafesi yerine sizin ki tercih edilsin.

alacağınız sistem sizi en az 2 yıl idare etmeli, upgradeler ile de biraz daha uzatırsınız yetişmezse.
ilk mesajda yazdığınız sistemi alsanız standart oyunlar dışındaki (fifa counter vs) oyunları oynatamazsınız, bilgisayarları elden çıkarıyım deseniz çıkaramazsanız. 3-5 lira daha fazla para koyup müşteriyi kaliteye çekmek, bağlamak daha avanjlıdır, bir kayserili olarak düşüncem budur :)

Başa Dön

Mesaj 01 Mar 2010, 02:07 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

internetcafeleri ilk açanlar parayı götürdü hocam. 5 bin nüfuslu ufak bir ilçede bile 4 tane internetcafe var. bu işten para kazanmak istiyorsanız bulunduğunuz semtteki en iyi internetcafeyi açmanız gerekir. gerek pc donanımı olarak, gerekse mekanın gösterişi olarak çok mükemmel olmalı. ben de bir aralar düşünmüştüm. kafamda şöyle bir planım vardı.
-makineler süper olacak
-internet hızı çok iyi olacak
-sadece bilgisayarlardan ibaret olmayacak, aynı zamanda oturup çay, kahve, meşrubat, tost, sandwich vs yenilip içilebilecek.
-mouse, klavye, webcam gibi ucuz fakat gerekli donanımlarında satışı yapılacak.
-En önemlisi: Serseri tipli müşteriler cafeye girmeyecek.

Başa Dön

Mesaj 01 Mar 2010, 02:40 
Aktif Üye
Aktif Üye

bende kirtasiyecilgi dusundum ama olmadi.

Başa Dön

Mesaj 01 Mar 2010, 11:33 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

denizlerb yazdı:
internetcafeleri ilk açanlar parayı götürdü hocam. 5 bin nüfuslu ufak bir ilçede bile 4 tane internetcafe var. bu işten para kazanmak istiyorsanız bulunduğunuz semtteki en iyi internetcafeyi açmanız gerekir. gerek pc donanımı olarak, gerekse mekanın gösterişi olarak çok mükemmel olmalı. ben de bir aralar düşünmüştüm. kafamda şöyle bir planım vardı.
-makineler süper olacak
-internet hızı çok iyi olacak
-sadece bilgisayarlardan ibaret olmayacak, aynı zamanda oturup çay, kahve, meşrubat, tost, sandwich vs yenilip içilebilecek.
-mouse, klavye, webcam gibi ucuz fakat gerekli donanımlarında satışı yapılacak.
-En önemlisi: Serseri tipli müşteriler cafeye girmeyecek.

çok doğru bir yorum olmuş

571 - 751 - 1071 - 1299 - 1453 - 1881 - 1903 - 1923

Başa Dön

Mesaj 01 Mar 2010, 13:51 
Aktif Üye
Aktif Üye

benim kafama takılan bişey var bu makineler 3-4 sene sonra vaadini tamamlayıp atıl duruma gelecek ozaman kadar açılış maaliyetini çıkarırmı yeni maklinelerin maliyeti ayrı bi konu

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cumhurtorun, dervisahmet, gozturkgs, hhtc, ihsaniye, kurtwolf, serdengecti, sisyphem ve 45 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-

Bilişim Teknolojileri-E_Okul