arkadaşlar yeni bir virüs var. bilgisayar ne normal modda ne de güvenli modda açılmıyor. siyah bir ekranda kalıyor. harddiske tam format atma da (yani tüm sürücülere) işe yaramıyor. sanırım biosa bulaşan bir virüs. dün anasınıfının bilgisayarında karşılaştım windowsun çöktüğünü düşündüm ama bugün iki öğretmen arkadaş daha aynı şeyi söyleyince virüs olduğuna kanaat getirdim.onların bilgisayarlarında da aynı problem varmış. birisi tam format atmış ama sonuç değişmemiş. internette de birçok kişi aynı sorundan muzdarip. çözüm bulan yok. biosun tekrar yüklenmesi lazım bence bu da bizi aşıyor. malumunuz biosu anakartı üreten firma yada elinde malzemesi olan yetkili servisler yükleyebiliyor.
_________________ "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin." M.Kemal ATATÜRK
Arkadaşlar ben şunu farkettim o virüs usb disk security olmayan bilgisayarlarda sorun yaratıyor. benim okulumdada bilgisayarda aynı durum vardı üçündede usb disk security kurulu değildi.
1) virüs biosa girdiyse bios pilini çıkarmak pekala işe yarayabilir. pili çıkarmak biosun fabrika ayarlarına döndürülnesi demektir. 2) antivirüs yazılımları biosu taramaz ama, sabit diskinizde yer alan, biosunuzu bozan virüsü silmenizi yarayabilir. 3) kullanıcı rom belleğe pekala müdahale edebiliyor. update ediyoruz ya. değiştiriyoruz versiyonu. ya da eski versiyona dönebiliyoruz.
1) bios pili bilgisayar kapalıyken biosun tarih ve saat ayarlarını tutabilmek için kulanılır. söküp takmak sadece cadece biosun ayarlarını sıfırlar, romdaki bilgiyi etkilemez. 2) virüs biosa girdiyse zaten antivirüs programına gerek kalmaz. 3) sadece update edebiliyosun.buda virüsü engellemez. rom'u silip tekrar yazamiyorsun.
_________________ "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin." M.Kemal ATATÜRK
ŞEFİM SANA ÖNERE BİLECEĞİM EN GÜZEL PROGRAM AD - AWARE PRO 3 KİŞİLİK LİSANS ANA SERVER ÜZERİNDEN YENİ TÜRETİLEN VİRÜS YAZILIMLARINI ÖNCEDEN TESBİT EDEBİLİORSUN
ŞEFİM SANA ÖNERE BİLECEĞİM EN GÜZEL PROGRAM AD - AWARE PRO 3 KİŞİLİK LİSANS ANA SERVER ÜZERİNDEN YENİ TÜRETİLEN VİRÜS YAZILIMLARINI ÖNCEDEN TESBİT EDEBİLİORSUN
sanırım yanlış yerde dükkan açmışsın.
1. her konuya aynı mesajı copy-paste yapmışsın ve yazdıklarından bşyde anlaşılmıyor. 2. mesaj yazığın konu 2 ay öncesinin konusu. muhtemelen çözülmüştür.
bence reklam yapmak için bilgisayarcıların fomununu tercih etmen büyük bi hata.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu sitede ismi verilen dosyaların ve yazışmaların sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.