İlk adım okullardaki bilgisayar klavyelerinin "F"ye çevrilmesi olacak, uygulama kamu kurumlarına genişletilecek. Türkiye'de satış yapmak isteyen dizüstü bilgisayar firmalarına da "F" klavyeli imalat şartı getirilecek.
Erdem'in girişimiyle Vestel, şimdiden tuşlardaki ifadelerin de Türkçe olduğu "laptop"lar için prototip "F" klavye üretti.
Re: Okullardaki Q klavyelerin tamamı F'ye çevrilecek
10 Mar 2010, 00:12
Aktif Üye
İyi de zaten tüm okullarda F değil mi zaten...
Çocukların en gıcık olduğu durum... Evden özel q klavye getiriyolar hocam yazamıyoruz bununla diye... Haklılarda... Onlarda bocalıyor... Evrensel ve tüm dünyada kabul gören bir durum varken bunu neden değiştirmeye kalkıyorlar ki... Sanki F klavyeye geçince Bilgisayarı biz bulmuş gibi olacaz....
10 Mar 2010, 00:41
Aktif Üye
Kayıt: 30 Eyl 2009, 13:15 Mesajlar: 138 Konum: 36 43’ 03.36” K – 37 06’ 50.04” D
Bize özgü bir klavye olması elbette güzel bir olay ama? biraz geç kalındı bence? ben kullanamıyorum mesela nefret ediyorum. F de daha hızlı yazılıyor diyen arkadaşlarım var ben katılmıyorum. 10 parmak yazan Q da da gayet hızlı yazabiliyor
arkadaşlar, çoğu ülkenin kendine özgü bir klavye düzeni var. Biz keşke başlangıçta Q Klavye'ye alışmasaydık da F Klavye kullansaydık. F Klavyede daha hızlı yazılıyor diyorlar ki bana mantıklı geliyor.
10 Mar 2010, 00:52
Seçkin Üye
yav biz neden teknolojiyi bu kadar zora sokmaya çalışıyoruz.Türkiyenin nerdeyse heryerinde Q klavye kullanılıyor.Ama okullara F diye dayattırıyorsun.Ne oluyor peki F olunca.Tabi bunların birsürü nedeni var.Türkçeye en uygun olması vs vs.Ama bunu ilk başta düşünecektin.
Şimdi teknolojide adamlar neler yaparken bizim kafaya taktığımız şeylere bak.Yok ya valla işin başındakiler kim merak ediyorum. Mesela Adobe ile anlaşılıyor her sene.Çok güzel, hatta süper bir uygulama.Peki bunu labaratuvarlarında kullanabilen Türkiye çapında kaç okul var.Bunu hiç öğrenmeye çalıştılar mı.Kaç bilgisayar bu özellikleri destekliyor.Neden bizim işlerimiz böyle baştan savma.Yazık günah valla...
10 Mar 2010, 01:17
Aktif Üye
dediklerinize katılıyorum...gereksiz bir uğraş..(boş muhabbet).Zamanında yapılmayan şey sonradan sıkıntılı olur.yine bu işten yeni kazançlar çıkacak bazılarına...
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.