Lise diplomami kaybettim. yerine verilecek belge nedir?
25 Tem 2012, 15:31
Süper Üye
Merhaba, Lys tercihlerini yaptim. Diplomami (lise) cikarayim dedim ama bulamadim. Liseme gittim bana bir belge verdiler. İlgili makama seklinde. Diplomada yazan tum bilgiler var. Tercih yaptigim universitenin rektorluk ogrenci islerini aradim. Belgeyi anlattim. Kabul olmaz dedi. Okula diplomami kaybettim diye dilekce ver onlarda sana kaybedilen diplomanizin yerine kagitta yazacak sekilde bir yazi versinler dedi. Okulda bilmiyor malesef. İnternette arastirdim ama yazinin ornegini falan bulamdim. Aciklayacak veya ornek yazi paylasabilecek bir arkadas varsa cok memnun olacagim.
_________________ /ben yıllardır sokaklarda elinde bilgisayar kasasıyla gördüğünüz adamım. bi kişiyim ben. burdan da rizeye gidicem./
Re: Lise diplomami kaybettim. yerine verilecek belge nedir?
25 Tem 2012, 15:37
HİPERAKTİF
Kayıt: 25 Eyl 2009, 23:22 Mesajlar: 2040 Konum: Bilgisayar Laboratuarı
Mezun olduğunuz okula gidip mezun olduğunuz yılları belirterek dilekce verin. Diploma defterinden adınızı bulup mezuniyet belgesi versinler. Mezun oldugunuz lisenin bu işi bilmemesi imkansız. Dilekceyi verin gerisini onlarr araştırıp bulsun
_________________ Delikanlılık Demek; Ne Racon Kesmek, Ne Adam Dövmek, Ne Adam Öldürmek Ne de İçki İçip sağa Sola Sataşmaktir... Delikanlılık Demek Koltuğunun Altına Bir Ekmek Alıp Evinin Yolunu Tutmaktır.
25 Tem 2012, 16:37
HİPERAKTİF
Kayıt: 25 Eyl 2009, 23:22 Mesajlar: 2040 Konum: Bilgisayar Laboratuarı
Tamam hocam bunu zaten diploma defterinden baıp hazırlamışlardır. Ama içiniz rahat etsin üniversiteyede sorun.
_________________ Delikanlılık Demek; Ne Racon Kesmek, Ne Adam Dövmek, Ne Adam Öldürmek Ne de İçki İçip sağa Sola Sataşmaktir... Delikanlılık Demek Koltuğunun Altına Bir Ekmek Alıp Evinin Yolunu Tutmaktır.
25 Tem 2012, 19:11
Tecrübeli Üye
Kayıt: 08 Şub 2008, 01:06 Mesajlar: 843 Konum: Y A S T A !
bu sana verdikleri belge basit bir işlemde olabilir ama kayıtta kabul olmaz. Kaybedilen diplomanla ilgili gazteye ilan veriyosun bunu okula getiriyosun.sonra ilgili mdr yrd sana bir kereye mahsus matbu bir belge veriyor .Artık bunu da kaybetmiyosun hatta 4-5 tane fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırıyosun.
Dilekçe sahibi ………………..Doğumlu……………oğlu/kızı………………………….’nın
……………………………….lisesinden ……………….Derece ile ……/……/…… Tarih
ve ……….sayılı diplomayı almaya hak kazandığı resmi kayıtların incelenmesinden
anlaşılmıştır.
Arkadaşta aynı belgeyi almış zaten hocam
25 Tem 2012, 20:50
Aktif Üye
belge aynı değil hocam daha önce verilen belge iligli makama bu belgede ise kişi diplomasını kayıp ettiğini beyan eden dilekcesiyle ile brilikte verilir... gazete ilanı istenmesine gerek yoktur kişi beyanı yeterlidir. diploma kayıp belgesi ayrıca kişiye istediği kadar verilebilir.tat
MADDE 59 – (1) Diploma veya tasdiknamesini kaybedenlere yazılı başvuruları üzerine diploma veya tasdikname bilgilerini içeren öğrenim durum belgesi verilir.
yarın eğer unutmaz isem okuldan benim kullanıdığım belgeyi yollayayım.
27 Tem 2012, 11:25
Süper Üye
Lisans mezunu olduğum için lise diploma yerine geçecek bir belge veremezmiş. bakanlığı da aradım alabilirsin ama vermeleri yanlış olur dedi. bıktım usandım bu meb saçmalıklarından. Hepsinin Allah belasını versin. herşeyi işkenceye dönüştürüyorlar.
_________________ /ben yıllardır sokaklarda elinde bilgisayar kasasıyla gördüğünüz adamım. bi kişiyim ben. burdan da rizeye gidicem./
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu sitede ismi verilen dosyaların ve yazışmaların sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.