|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
bilg_lavinya
Site Gezgini

| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 20 Hzr 2007, 11:05 | |
| Arkadaşlar bir sendikalıdan duyduğum kadarıyla sendika kurucuları yine öğretmenlerden oluyor ve aktif olarak sendikada çalışan bu öğretmenler okulda ders vermiyorlar ama yine meb den maaşlarını alıyorlar.Bize bu iş için aktif çalışacak kişiler gerekli yani...
Resmi formalitelerine gelince bunlarıda araştırıp öğrenebiliriz özellikle kamu yönetimi okuyan arkadaşlarımız varsa onlardan yardım alabiliriz malum tüzük filan oluşturmamız gerekiyor....Maddi kısmına gelince bizim üyelerimiz gönüllü üyeler olacak onlara maddi masrafda bulunmayacağız,ihtiyacımız olan bir avukat onuda öğretmen avukatlar var öğretmen olup hukuk okuyan zaten mebdeki avukatların çoğu böyle..Bu kişi önemli hakkımızı kanunlar çerçevesinde aramak içinBir sıkıntımızda siyasi bir görüşe mensup olmayacağımızdan mebde işlerimizi yürütmemiz zor olacak,meb in içinde yer etmemiz zaman alacak...Mebin kapısını aşındıracak tuttuğunu koparan arkadaşlara ihtiyacımız var...Birde bir bina kiralanıp içine masraf etmek lazım bunları yaptıktan sonra zaten üye arkadaşlarımız karşılığında mebden para alacağız oradan bunları karşılayabiliriz... | |
|
|
 |
bilg_lavinya
Site Gezgini

| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 27 Hzr 2007, 15:22 | |
| | Aslında hiçbirimiz uğraşamayız bununla değil mi? Ama yinede bi gün belli mi olur,çıkar bir cesur yürek.... | |
|
|
 |
taner demir
Yeni Üye

| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 27 Hzr 2007, 22:22 | |
| İş; işin esaslarına uygun olarak yapılmalı.eğer üretim sürecinde işin oluşumuna katkı sağlıyorsan ve bu katkının öznesi kollektifse tabiki sendika kurmalı.ama hiçbir iş diğerinden daha az önemli ya da önemsiz değildir. bir hamalın işiyle bir öğretmenin işi arasında-iş bağlamında-bir farklılık yoktur.dahası hak aramayı farklılıklar esasında değil benzerlikler arsında kurduğun düzlemde ararsan hakkına ulaşma başarın artar.çünkü gücün artar.
yani....sendika kurmaktansa var olan sendikalar üye olmak daha akıllıca.iyi de ben hiçbirini fikirsel olarak beğenmiyorum diyorsan eğer o zaman yeni bir sendika kurma zamanı gelmiştir.
gene ama!kuracağın sendika işteki farklılıklar esasında değil benzerlikler esasında olmalı ki;hakkını savunabilesin ve hakkını elde edebilesin | |
|
|
 |
hbutun
Site Gezgini

|
| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 16 Ekm 2007, 21:48 | |
| | Arkadaşlar olsa iyi olur. ama inanın çok zor. Türkiye de sendikalaşma hakkı var ama sendikalaşMAMA için elden gelen ne varsa yapılmış. bir sendika kurmak için gerçekten birilerinin kendisini feda etmesi lazım. ama yine de varım hem de sonuna kadar | |
|
|
 |
ozkaan
Seçkin Üye

|
| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 16 Ekm 2007, 21:51 | |
| tabi yaaaa...
hiçdeğiilse aramızdan birilerini zengin ederiz  | |
|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 03 Oca 2008, 19:38 | |
| adı da : sanal sendika olsun  | |
|
|
 |
ba2khan
Tecrübeli Üye

|
| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 04 Oca 2008, 0:17 | |
| | siyasi görüşe ait olmadan sendika olmaz ,yani bilgisayarcılar sendika kurarsa da yarın bir gün siyasi görüş yüzünden anlaşamaz ve dağılır ,bakın şu an 3 tane sendikaya hepside farklı siyasi görüşe mensup | |
|
|
 |
fantasio
Aktif Üye

|
| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 04 Oca 2008, 0:31 | |
| bende daha önce düşünmüştüm bunu fakat sayımız az olduğu için sadece arkadaş muhabbetlerinde sınırlı kalmıştı...hatta ismini ve sloganını da bulmuştum
BİL-SEN
Bil-Sen: bilsen de bilmesen de gel  | |
|
|
 |
ofkar
Aktif Üye

Kayıt: 21 Nis 2007 Mesajlar: 153 Konum: Konya ------->Denizli |
| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 04 Oca 2008, 1:01 | |
| | sonuna kadar destekliyorum hiç olmazsa adam akıllı sendikacılık yapabiliriz. | |
|
|
 |
anticode78
Aktif Üye

| GELİN BİR SENDİKA KURALIM 04 Oca 2008, 1:06 | |
| hocam zaten bölüyorlar bizi, birde branç branş bölünelım tam olsun
BENCE TEK SENDİKA TEK YUMRUK
(NOT MÜFETTİŞLERİN VE ÜST MÜDÜRLERİN TEK SENDİKASI VAR,
VEDE EKDERS ALIYORLAR HOCAM SENDİKA SAYESİNDE KAZANDILAR ZAMANINDA  | |
|
|