|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
hasan
Tecrübeli Üye

|
| frame kullanımı hakkında 29 Eyl 2008, 19:55 | |
| http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2006/web_kurallari/mebwebkurallar.doc
1.1.8 Site tasarımında çerçeve(frame) yapısı kullanılmamalıdır.
diye bir bölüm var. Burada kastedilen ne?
a) bir index sayfası ve içine sağ-sol-ana (left-right-main-bottom) gibisinden frame ler ,,, menüsden bir linki tıkladığınızda ana bölüme sayfaların gelmesi mi
örnek menü kodu : index.html 'nin menü bölümüne
 |
 |
<a target="ana" href="iletisim.html">İletişim</a>
<p></p>
<a target="ana" href="anasayfa.html">anasayfa</a> |
gibisinden bir şey yapmak mı
b) Yoksa bir tablonun vaya ihtiyaç duyulan bir yere
 |
 |
<iframe style="width: 200px; height: 200px" name="frame_adi" marginWidth="0" marginHeight="0" src="resimler/galeri.html" frameBorder="0" scrolling="no"></iframe> |
c) İkisi de mi?
Jalbum programı ile oluşturduğum resim galerisini i frame ile çektim. gayet güzel oldu. İE ve Mozilla da sorunsuz çalışıyor.
En son hasan tarafından 29 Eyl 2008, 21:56 tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi | | |
|  | alpozturk2002
Aktif Üye

|
| frame kullanımı hakkında 29 Eyl 2008, 19:59 | |
| | Valla hocam benim yaptığım sitede iframe kullandım. Bazen bozuluyor farklı pencered açılıyor. antalyatml.meb.k12.tr | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.27136 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|