Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
osiris
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 3:02Alıntıyla Cevap Gönder

Uzun zamandır farkettiğim ve cevabını bir kaç arkadaşıma da soruğ bulamadığım bir konu...

Bazen eklediğimiz linkler YASAL DEĞİL denilerek siliniyor ya da "başlık altında bu adam gereksiz geyik yapmış" denilerek siliniyor sanırım.

Bunun bir kriteri var mı acaba?
sisyphem
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 3:05Alıntıyla Cevap Gönder

Silinen mesajların hangi nedenden silindiğinnyazılması iyi olur.
Örnek olarak;
"Mesajınız forum kurallarından şu maddenin şu hikmünü ihlal etiği için silinmiştir" gibi Rolling Eyes
osiris
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 3:17Alıntıyla Cevap Gönder

geçenlerde başlığın birinin altında çok hoşuma giden bir söz vardı. döndüm bir daha bakayım diye ama bulamadım ne yazıkki.

kendi yazdığım bazı mesajların da silindiğini farkettim. nedenini anlayamadım.

Yasal Olmayan paylaşımları da anlayabilmiş değilim. %90 paylaşımlar yasal değil zaten. ya da ben öyle sanıtyorum.
serefcan
Süper Üye
Süper Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 8:33Alıntıyla Cevap Gönder

sisyphem yazmış:
Silinen mesajların hangi nedenden silindiğinnyazılması iyi olur.
Örnek olarak;
"Mesajınız forum kurallarından şu maddenin şu hikmünü ihlal etiği için silinmiştir" gibi Rolling Eyes

+1 Kesinlikle sebep bildirilmeli diye düşünüyorum.
tanes
Aktif Üye
Aktif Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 9:09Alıntıyla Cevap Gönder

O da bişey mi, benim üyeliğim silinmişti Mr. Green Sebep belirtilmeden. Araştırmalarım sonucunda teşekkür mesajı göndermenin de yasak olduğunu öğrenmiştim. Kesinlikle sebep belirtilmeli diye düşünüyorum, mail adreslerimiz ya da mesaj kutularımız neden var ki? Neyse yöneticileri kızdırmayalım Confused
ghost
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 9:12Alıntıyla Cevap Gönder

forum kurallarını okuyunuz neden silindikleri hakkında bilgi sahibi olursunuz

kolay gelsin
Amisos
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 10:14Alıntıyla Cevap Gönder

Gerçekten bu geyiğin cinsi ne olmalı silinmemesi için. Kimi geyikler silinmiyor kimileri siliniyor. Sitede popüler olmanın geyik başlıklarının silinmemesinde etkisi var mı acaba? Confused Kafam karıştı şimdi.

Geyik dedim de aklıma geldi:

iki arkadaş otururlarken biri diğerine hadi gel arkadaş bi geyik muhabbeti yapalım demiş:
Ne muhabbeti?
Geyik muhabbeti.
Ne geyiği?
Ren geyiği.
Ne reni?
El freni.
Ne eli?
Hanımeli.
Ne hanımı?
Ev hanımı.
Ne evi?
Dağ evi.
Ne dağı?
Ağrı dağı.
Ne ağrısı?
Baş ağrısı.
Ne başı?
Kuşbaşı.
Ne kuşu?
Muhabbet kuşu.
Ne muhabbeti?
Geyik muhabbeti.
Ne geyiği?
Ren geyiği.
Ne reni?
..................
Muhabbet bööööööyle uzayıp gitmiş. Laughing
tanes
Aktif Üye
Aktif Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 11:04Alıntıyla Cevap Gönder

ghost yazmış:
forum kurallarını okuyunuz neden silindikleri hakkında bilgi sahibi olursunuz

kolay gelsin

İşte ghostumuz da kızdı Sad

Ama yinede ufacık bi bilgi mesajı gelse olmazmı? Embarassed
enginozdil
Moderatör
Moderatör

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 11:13Alıntıyla Cevap Gönder

tanes yazmış:
..... Ama yinede ufacık bi bilgi mesajı gelse olmazmı?

Forum Kuralları'na uymayan her mesaj silinebilir, her başlık kilitlenebilir.
Kilitlenen her konununda kilitlenme sebebi konu sonuna eklenir.
kondansatör
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 11:21Alıntıyla Cevap Gönder

Benim konum silindiğinde daha onceden yayınlandığı için silindiği yazmıştı.Bunu üzerine sakın yoneticilere bişey yazmayın banlıyorlar wala.Gene yapmayınnnnnnnn Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 11:40Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam başlık mesaj içeriğin özetlemiyorsa silinir.
Aynı konu birden fazla ise silinir.
Hakaret içeriyorsa silinir.
Yasal değilse silinir.
vb.....
ghost
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 12:32Alıntıyla Cevap Gönder

Genel forum kurallarını dikkatli okursanız bazı maddelerde kesin değildir, Silinebilir, kaldırılabilir yada yönetimin yetkisindedir gibi ifadeler göreceksiniz.

Peki bu neye göre belirlenir ?

Sitemizin haftalık durumu en önemli etkendir. Mesela bu aralar iller arası yer değiştirmeler ön planda, üyelerin açtığı konulara bakarsanız, ankaradakiler, istanbuldakiler, genel değerlendirme, klavuz yayınlandımı vs gibi başlıklar açılıyor arkasından bir başka arkadışımız bu konuyu okuyor ancak ben olayı dahada netlemek istiyorum diyerek tekrar aynı başlıktan açıyor. Bu arkadaş siteden istediğini alıp gidebilir ya daha sonra gelen yaf kaç tane aynı başıktan açmışınız ben şimdi hangisine yazayım diye tereddüt yaşayacaktır. Dolayısıyla biz engel koymak zorundayız.. Engel koyduktan sonra üyemiz bize alın sitenizde sizin olsun diye mesaj atıyor. Bunun gibi onlarca olay yaşanıyor..

Bir diğer konu teşekkür meselesi, şu sıralar farketmişinizdir kimseyi teşekkürden banlamıyoruz... nedeni ise hepimiz teşekkürün nasıl kullanılması gerektiğini az çok öğrenmiş durumdayız. Ancak ara ara teşekkür mesajlarının sayısı bir hayli artıyor. Hatta bazı üyelerimiz sırf mesaj sayıları artsın diye teşekkür yada bir gülücük koyup gönderiyor.
Bu sayı son 14 içerisinde 4 ün üzerine çıktığı anda bizimde görevimiz gereği ya üyeyi banlıyoruz ya uyarı yazıyoruz eğer üye anlayışla karşılamak yerine yine bize sert bir üslupla karşılık verirse üyeyi banladığımızla kalmayıp forum veritabanından tüm mesajlarını siliyoruz. Zaten bu tür üyerlein forumda çokda bir etkinliği olmuyor , ya sadece kendi sorunlarını paylaşıyor yada sadece geyik yapıyor, bir aradaşımıza yardım edenini şuana kadar görmedim.

Siyasete gelince ... Siyaset biz öğretmenlerin en çok ilgilendiği alanlardan biri. Siyaset yaparak çözüm üretmeyi bizlerde isteriz ancak ülkemizdeki siyaset anlayışı sen sağcısın sen solcusundan öteye gitmez. Sitemizde de bunun bir çok örneğini görebilirsiniz. Sırf karşı görüş olmak için yazılan yorumlara siz siyaset diyorsanız bilemem ama benim siyaset anlayışım ülke çıkarlarını her ne olursa olsun korumak ve daha iyi bir yaşam ortamı hazırlamak için yapılmalıdır. Daha iyi bir ortam yerine kavga ediliyorsa kusura bakmayın kilitleriz.

Dini konulara gelince; bakınız dini konular tartışmaya açılamaz, açılması bile teklif edilemez. Yüce Rabbimiz (Allah C.C) bizlerin islamiyeti nasıl yaşamamız gerektiği konusunda her türlü bilgiyi bize kitabı Kuran-ı Kerim ile bildirmiş ve elçisi aracılığı ile islamiyet yaşantısını bize örneklerle sunmuştur. Bu yaşamsal örnekler günümüze kadar hadisler şeklinde yüce yaratıcının koruması altında bize miras olarak bırakılmıştır. Bu kadar açık ve net bilgiler ışığında dinimiz islamı yaşamak ve yaşatmak varken , islamiyet hakkında en ufak bir eleştrinin olabileceği bir konuya dahi müsade etmemiz beklenemez.

Size peygamber efendimizin bir nasihatini aktarmak isterim

Kur’ân’ı oku, Allah’ın zikrine sarıl. Çünkü zikrullah senin için yeryüzünde ışık, gökte de saklanan bir azıktır.

gerisi teferruattır arkadaşlar, tartışmak birşey kazandırmaz.

Elhamdülillah hepimiz müslümanız , dini islam olmayan kişilere ise yine bize rabbimizin emri ve peygamber efendimizin hadislerine göre onları aşağılayamaz ve onlara buradan gidin diyemeyiz. Mevlana Celaleddin Rumi nin tüylerimizi diken diken eden , dehşet verici ve dünyada başka hiç bir dinin ve medeniyetin öğretisi olmayan sözünü hatırlatmak isterim

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.

Sanırım bu konu yeterince anlaşılmıştır, lütfen dini konuları burada açmayınız ve tartışmayınız, gelecek en ufak şüpheden hepimiz mesuluz..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?

page generation = 0.58191 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması