Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Anketler

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 3. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

1-GEREKLİ.OKULUN TÜM YÜKÜ FORMATÖRDE
68%
 68%  [ 50 ]
2-GEREKSİZ.ZATEN Bİ İŞ YAPMIYORLAR
12%
 12%  [ 9 ]
3-OLSADA OLUR OLMASADA OLUR
12%
 12%  [ 9 ]
4-ACİLEN KALDIRILMALI
6%
 6%  [ 5 ]
Toplam Oylar : 73

YazarMesaj
cfcfcf
Yeni Üye
Yeni Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    26 Eyl 2008, 22:52Alıntıyla Cevap Gönder

Son bir kaç yıldır okul formatörlüğü yoktu çünkü ihtiyaç yoktu. BT sınıfının olmadığı, en fazla 1 yada 2 bilgisayarın olduğu bi okula bilgisayarların bakım ve onarımıyla ilgilenecek bir görevlinin olması ne kadar mantıklı sence hocam. Son bir kaç yıla kadar böyle bir uygulama yoktu (ihtiyaç olmadığı için) diye şimdidemi (ihtiyaç olduğu halde) olmasın. Bilgisayarların bulunduğu bir okulda bu işle ilgilenecek görevli olmalı, bunun adı formatörmü, teknisyenmi ya da başka bir isimlemi anılır önemli değil. İşin acı tarafı ben öğretmenlik yapmak için bu mesleği seçtim ama ders sayısının 1 e indirilmesi, sınav yapılmaması insanların gözünde bu dersi önemsiz göstermeye başlattı ve beni formatör (teknisyen) olmaya zorladı.
vgm hocam böyle bi anket nerden aklınıza geldi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.
tamram
Süper Üye
Süper Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    26 Eyl 2008, 22:55Alıntıyla Cevap Gönder

meslek lisesi mezunu teknisyenler formatörün yaptığı her işi daha da ucuza yaparlar.. böylece işsizler iş çıkar hem de devlet kar eder.
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 9:54Alıntıyla Cevap Gönder

Bence arkadaşlar Formatörlük uygulaması bence son derece yanlış. Gereksiz olup olmadığını söylemiyorum. Öğretmenlerin bir teknisyen ve tekniker gibi kullanılmasına karşıyım. Hatta çoğu yerde öğretmenler teknisyenliği, teknikerliğin bakın evrak memuru veya hizmetli gibi kullanılıyor.

Formatör öğretmenin tek görevi bilişim alanında diğer öğretmenlere eğitim vermek olmalı. Tamir bakım onarım işleri teknisyenlerin ve teknikerlerin işleridir.

Bana göre öğretmenlerin bu şekilde kullanılması bana göre büyük bir haksızlık. Öğretmenin çalışma sınıfı eğitim öğretim hizmetleridir. Tamircilik değildir.

Bir projeksiyonu kurup kaldırmak değildir. Bilgisayarın kablolarını söküp çıkartmak değildir. Bilgisayarı ordan oraya taşımak değildir. Bilgisayarlarda yazılacak evrakları yazmak değildir. Heleki öğretmenin görevi akşama kadar bilgisayarında fal açan, msnye giren idaricilerin bilgisayarındaki virüsleri temizlemek hiç değildir.

Öğretmenler bana göre tamir bakım onarım, yazı, vs işleri bırakmalıdır. Bu işler teknisyen, memur, hizmetli, tekniker gibi ünvanlara sahip elemanlara aittir.

Yoksa formatör ismi altında daha çok öğretmenleri yıpratırlar ve onlara her işi yaptırmaya çalışan siyasi iradeyle bir yerlere gelmiş idareciler olacaktır.

Teşekkürlerimi sunarım.
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 9:57Alıntıyla Cevap Gönder

Bana göre öğretmenlerin Sınıflarını, derslerini bırakıp formatör olmaları son derece yanlış. Öğrencilerin de bir yerde hakkı yeniyor. Özelliklede Sınıf Öğretmeni kadrosundakiler Formatör olursa çok daha fazla maduriyetler oluyor.
Devlet bana göre il ve ilçe milli eğitimlerde bilgi işlem merkezleri kurup Ders olmayan zamanlarda hafta sonları ve akşamları bu bilgisayar Labratuarlarının bakım onarımını yaptırmalıdır.

Diğer bütün kamu kurumlarında bu durum bu şekildedir. Sağlık bakanlığında, iç işleri bakanlığında, adalet bakanlığında vs. bu iş böyle yürümektedir.

Tekrar teşükkürlerimi sunarım.
cetin47
Site Gezgini
Site Gezgini

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 10:19Alıntıyla Cevap Gönder

Bence her okulda 1 tane mutlaka olmalı.Ama Bilgisayarcı olmalı.Yani başka branşlardan olmamalı diye düşünüyorum.
vgm
Seçkin Üye
Seçkin Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 10:22Alıntıyla Cevap Gönder

cfcfcf yazmış:
Son bir kaç yıldır okul formatörlüğü yoktu çünkü ihtiyaç yoktu. BT sınıfının olmadığı, en fazla 1 yada 2 bilgisayarın olduğu bi okula bilgisayarların bakım ve onarımıyla ilgilenecek bir görevlinin olması ne kadar mantıklı sence hocam. Son bir kaç yıla kadar böyle bir uygulama yoktu (ihtiyaç olmadığı için) diye şimdidemi (ihtiyaç olduğu halde) olmasın. Bilgisayarların bulunduğu bir okulda bu işle ilgilenecek görevli olmalı, bunun adı formatörmü, teknisyenmi ya da başka bir isimlemi anılır önemli değil. İşin acı tarafı ben öğretmenlik yapmak için bu mesleği seçtim ama ders sayısının 1 e indirilmesi, sınav yapılmaması insanların gözünde bu dersi önemsiz göstermeye başlattı ve beni formatör (teknisyen) olmaya zorladı.
vgm hocam böyle bi anket nerden aklınıza geldi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

böyle bir anketi göndermeme sebep olan şey bazı il milli eğitimlerinin formatör sayılarını kısıtlamalarıdır.100 küsür kişilik listeden 40 küsür küşü formatör olmuştur.acaba öğretmen arkadaşlarda(tabi formatörler hariç) bu konuda milli eğitimler gibimi düşünüyor diye sorgulamak istedim.ilginize teşekkürler.
vgm
Seçkin Üye
Seçkin Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 10:29Alıntıyla Cevap Gönder

Must@f yazmış:
Bence arkadaşlar Formatörlük uygulaması bence son derece yanlış. Gereksiz olup olmadığını söylemiyorum. Öğretmenlerin bir teknisyen ve tekniker gibi kullanılmasına karşıyım. Hatta çoğu yerde öğretmenler teknisyenliği, teknikerliğin bakın evrak memuru veya hizmetli gibi kullanılıyor.

Formatör öğretmenin tek görevi bilişim alanında diğer öğretmenlere eğitim vermek olmalı. Tamir bakım onarım işleri teknisyenlerin ve teknikerlerin işleridir.

Bana göre öğretmenlerin bu şekilde kullanılması bana göre büyük bir haksızlık. Öğretmenin çalışma sınıfı eğitim öğretim hizmetleridir. Tamircilik değildir.

Bir projeksiyonu kurup kaldırmak değildir. Bilgisayarın kablolarını söküp çıkartmak değildir. Bilgisayarı ordan oraya taşımak değildir. Bilgisayarlarda yazılacak evrakları yazmak değildir. Heleki öğretmenin görevi akşama kadar bilgisayarında fal açan, msnye giren idaricilerin bilgisayarındaki virüsleri temizlemek hiç değildir.

Öğretmenler bana göre tamir bakım onarım, yazı, vs işleri bırakmalıdır. Bu işler teknisyen, memur, hizmetli, tekniker gibi ünvanlara sahip elemanlara aittir.

Yoksa formatör ismi altında daha çok öğretmenleri yıpratırlar ve onlara her işi yaptırmaya çalışan siyasi iradeyle bir yerlere gelmiş idareciler olacaktır.

Teşekkürlerimi sunarım.

yerinde tespitler yapmışsınız gerçekten..ama orta büyüklükte bir okulda bir bilgisayar öğretmeninden bunların hepsi ve daha fazlası beklenir. eğer yapmazsa idareyle sorun yaşar bu kez. burada önemli pozisyon idareye düşüyor. öğretmenine öğretmen gibi bakmak ve onu kullanmaması gerekmekte..ilginize teşekkürler hocam
cfcfcf
Yeni Üye
Yeni Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 16:35Alıntıyla Cevap Gönder

Hangi il milli eğitimler bu kısıtlamayı yapıyor. İl milli eğitimler bu kısıtlamayı yapmalarının gerekçesini "gereksizdir" diyemi açıklıyorlar.
formator55
Yeni Üye
Yeni Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 16:42Alıntıyla Cevap Gönder

Bizler 200 yılında formatör olan öğretmenler olarak yıllarca hem derslere girmiş hemde formatörlük görevi yaptık.Formatörlerin derslere girmemesi için yıllarca bakanlığa yazı yazdık.bence okullarda formatörler gerekli niye çünkü Sadece bilgisayar sınıfı değil bilgisayar destekli eğitim vermeye çalışan diğer öğretmen arkadaşlara da rehberlik etmesi açısından önemli.hem ders yükü hem fomatörlük gerçekten çok zor oluyordu.
formator55
Yeni Üye
Yeni Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 16:44Alıntıyla Cevap Gönder

Ama şuanda formatör denilince sadece bilişim sınıfından sorumlu,onarım yapan kişi olarak algılanıyor bu yanlış.
vgm
Seçkin Üye
Seçkin Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 16:47Alıntıyla Cevap Gönder

formator55 yazmış:
Ama şuanda formatör denilince sadece bilişim sınıfından sorumlu,onarım yapan kişi olarak algılanıyor bu yanlış.

hocam formatörlere ders vermezlerse artık iyice göz önünde olurlar..zaten iş yapmıyorlar ve artı dersede girmiyorlar diye tepki alıyorlar. yanlışmı düşünüyorum?
belgen
Aktif Üye
Aktif Üye

FORMATÖRLÜK SİZCE GEREKLİMİ?    27 Eyl 2008, 17:04Alıntıyla Cevap Gönder

suatozt yazmış:
sınıf öğretmeniniden olacaksa hiç olmasın daha iyi. hatta ilköğretim 4 öğrencisi daha faydalı olur Razz Mr. Green scared scared

SİZİN ÖĞRETMEN OLDUĞUNUZA KESİNLİKLE İNANMIYORUM..
ÇÜNKÜ BU KADAR AŞAĞILIK VE TERBİYESİZ BİRİSİ BRANŞI NE OLURSA OLSUN BU SÖZÜ SÖYLEYEMEZ SENİN ÇOCUKLUĞUNA İNİP SINIF ÖĞRETMENİNİN ETKİSİNİ ARAŞTIRMAKTA AYRI BİR İHTİSAS İSTER.
FORUMDAKİ DİĞER ARKADAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM. AKŞAM AKŞAM ÇOK SİNİRLENDİM.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder3. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Anketler

page generation = 0.22491 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması