Kullanıcı adı:  Şifre:  Her ziyaretimde otomatik giriş yap                              GirişGiriş   

Sitemize Hoşgeldiniz..! 

Bilişim Teknolojileri-Bilgisayar Forum
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
Son 24 Saat
Kayıt Olun
Kayıt Olun
iletişim
iletişim

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 81 mesaj ] Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
Yazar Mesaj
  Re: Teknik Öğretmenlere Teknolojisi Mühendisliği Ünvanı Verilmes
Mesaj 31 Tem 2010, 23:16 
Aktif Üye
Aktif Üye

danıştaya bu konuda açılan davadan sonra eski mezunlarada bu hak verilecek burda yok olmaz diyen arkadaş için diplomayı çerçeveletip benim kebap dükkanına asacam...Teknoloji muhendisidir :)))

Başa Dön

Mesaj 02 Ağu 2010, 15:40 
Yeni Üye
Yeni Üye

Müşavir Bey gece gündüz teknik eğitimcilerden telefon bekler bir halde... üzüldüm adamcağızı arayan yok. :)

Başa Dön

Mesaj 07 Ağu 2010, 00:35 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Ne bu çekememezlik kardeşim.
meslek lisesi okuyup ta TEF e giden bütün kardeşlerim siz lafta mühentislere hem uygulamada hem teoride taş çıkarırlar, neyi tartışıyoruz hepimiz tefin kalitesini biliyoruz, ben hayatında direnç görmemiş çok mühendis gördüm.

eğer olacaksa bu değişim, unvanımızn verilmesi şarttır, ben 1997 de meslek lisesine kaydoldum 5 yıl anadolu teknik okudum, bunun üzerinde de mecburen gitim TEF okudum puani dusuk diyen arkadaslar var, 2003 oss de 350 puanla yerlestim, bu puanla meslek liseli olmasam tıp bile aliyordum.

bizler zor şartlarda başarıyı yakalayabilmiş insanlarız, siz fen liselerinde össye yönelik dersler görürken bizler gunluk yaklasık 10 saat ders yukuyle bogusuyor ayrıca bunun içinde en az %50 meslek dersleriyle cebelleşiyorduk.

profesyonellesen kim acaba lisede bu eğitimi alıp universitede geliştiren bizler mi yoksa elektroniğin e sini universiteye gittiğinde öğrenen muhendisler mi.
nede teknoloji mühendisliği unvanı almamız size batıyor ayrıca, sizler formasyon almadan bilgisayar öğretmeni olarak atandığınızda aynı şekilde düşünebiliyormuydunuz, ne anlariz öğretmenlikten dediniz mi.
herkes işine geldiği gibi konusuyor.bizler lisede mesleki bilgiyi almiş, universitede geliştirmiş ve ayrıca pedagojik formasyon da alarak öğretmen olmuş kişileriz.
yani bizler aslında sizin(mühendisler) zaten üstünüzde bir unvana sahibiz. ama malesef türkiyemizde bunun kiymeti yok.

Başa Dön

Mesaj 07 Ağu 2010, 01:24 
Site Gezgini
Site Gezgini

bir arkadaş çıkmış elindeki imza yetkisinin çoğalacağı dolayısıyla da daha az kazanacağı için yok teknik öğretmenler böyle teknik öğretmenler şöyle diye atıp tutmuş.Yok biz matematiğin m sinden anlamazmışız felan filan zırvalamış. Teknik eğitimli arkadaşlarda yok ben bu puanla şuraya girdim yok şunu kazandım diye bu kompleksli arkadaşa kendini ispatlamaya çalışmış. Bana göre böyle adamlarla bırakın özgeçmiş vermeyi tartışmanın bile anlamı olmadığını düşünüyorum. 8) Kendisi ve kendisi gibi yüzlerce mühendisimiz varda ne oluyor? Türkiye hangi bilgisayar parçasını kendisi üretebiliyor ? Bilişim alanında hazır programları kullanan uzmanlar haricinde neyi geliştirmiş bu mühendis arkadaşlarımız? Hadi farzedelim ben bilmiyorum matematiği sen biliyorsunda ne oluyor?

Başa Dön

Mesaj 22 Ağu 2010, 13:19 
Yeni Üye
Yeni Üye

Öncelikle mühendis arkadaşımın söylemlerine tek tek yanıt vereyim. Mühendislerin yüksek puanlar alıp mühendislik kazandıklarını söylüyor. Buna yanıt çok açık bu ülkede o kadar çok mühendislik fakültesi olan özel ve vakıf üniversiteleri varken yüksek puanlara Mühendis olunma zorunluluğunun olmadığı aşikardır. Paranız varsa gidin istediğiniz özel üniversiteye şıp kaydınızı yaparlar ve mühendis diplomasını eninde sonunda verirler.
Gelelim mühendis arkadaşımızın şu cümlesine
"Teknik eğitim fakülteleri ile ilgili bir mağduriyet söz konusu değildir. Bu TEF lilerin kendilerini kolay yoldan ünvan verilmesi isteklerini yerine getirtmeleri için ortaya çıkarttıkları bir durumdur. Siz TEF e girerken bu fakülteleri tercih ederken öğretmen olacağınızı mühendislik ünvanınızın olmayacağını biliyordunuz. Buna rağmen seçtiniz bunun mağduriyet değil kabullenme olduğunu belirtmek isterim" cümlesine;

Cevap çok açık mühendislik fakülteleri, Fen edebiyat fakülteleri birçok 4 yıllık fakülte öğretmenlik ünvanı vermemesine rağmen binlerce jeoloji vb mühendislik fakültesinde okumuş öğretmen olabilmek için basit bir formasyon alıp Eğitim Fakültelerinin elindeki Öğretmenlik ünvanını kolayca elinden aldığı gibi işlerinide ellerinden almışlardır. Şimdi binlerce TEF mezunu öğretmen olamamaktadır. Malesef öğretmenlik türkiyede ayağa düşürülmüş bir meslek olmaktan öteye gidemedi bu yüzden. Bunun sebebide ortadadır. Mühendislik fakültesi mezunları hiçbir sınava tabi tutulmadan direk formasyon alıp öğretmen olabilirken, TEF mezunlarının mühendis olabilmesi için Mühendislik Sınavı zorunlu tutulmuş ve şimdiye kadar bu sınavda başarılı olana pek rastlanmamıştır. Bu sınavın sorunlarını mühendislik fakültesi öğrencileri ve mezunları dahi çözememişlerdir tutunki TEF mezunları çözsün mühendis olsun.
Ayrıca mevzu eski mezunların mühendislik ünvanını alması olayı. Yurt dışında DENKLİĞİ KABUL EDİLMİŞ birçok üniversite Mühendislik tamamlama derslerini alan TEF mezunlarına diploma vermektedir.Ayrıca verilen mavi diploma tüm dünyada geçerliliği olan bir diplomadır. En yakınımızda Bulgaristanda http://www.universium.com.tr/tr/detay.a ... 8&tur=6003 bu adreste detaylı açıklamayı bulabilirsiniz. 12 ders alıp tüm dünyada geçerliliği olan mühendislik diploması alınabiliyor.

Türkiyedeki üniversitelerde 12 dersi verecek prof veya öğretim görevlisi yokmu . Ne saçma birşeydir ki Bulgaristan gibi küçük bir ülkedeki küçük bir üniversitede verilebilen bir eğitimin türkiyedeki devasa büyüklükteki üniversitelerde verilemiyor olması yasaların saçma sapan ve yarım yamalak düzenlenip yamalı bohçaya döndürülmesi. Bu düpedüz TEF mezunlarının mağdur etmek değilde nedir. Öğretmenlik formasyonunu yurt dışında verilseydi acaba ne cırtlak sesler çıkardı siz mühendislerden ... Bakalım o zaman kim isyan ederdi ?

Başa Dön

Mesaj 22 Ağu 2010, 19:18 
Yeni Üye
Yeni Üye

2004 elektronik öğretmenliği mezunuyum.2004 de Vestel'de işe başladığımda 5 kişi işe alınmıştı.odtü itü boğaziçi ve 9 eylül elkt.mühendisliği mezunu arkadaşlar.Onlar ellerinde 6 ay havya ile çalışma yaparken biz türkiyede ilk lcd tv yi üretiyorduk.mühendislik okuyan arkadaşların hep kafasında sadece imza atacam düşüncesi olduğundan elektronik namına çok fazla bilgi sahibi olmadan mezun oluyorlar.bu her üniversite okuyan arkadaşım bilir.bilgisayar öğretmeni dostlarım.böyle sıradan mühendisler için kafa yormaya değmez...

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 81 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: zeki tekin ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-

Bilişim Teknolojileri-E_Okul