Re: Bilgisayar Laboratuvarı için Bellek (Ram) arıyorum
19 Oca 2010, 23:15
Site Gezgini
Kayıt: 31 Mar 2007, 13:54 Mesajlar: 79 Konum: Balıkesir - Eskişehir
yasarcan yazdı:
hocam elimde 6 adet 128 MB DDR Pc 266 1 adet 256 MB pc 133 1 adet 64 MB var
işine yararsa yollarım
BU ARADA YÖNETİCİ ARKADAŞLAR BU VESİLEYLE, PARÇA DEPOSU GİBİ BİR BÖLÜM AÇSA ELİMİZDE OLAN FAZLA GEREKSİZ KULLANILMAYAN PARÇALARI BURADA PAYLAŞSAK NASIL OLUR ?
hocam malesef, 133 mhz ya da DDR ramlar işime yaramıyor, tek 64 için de sizi yormayalım...
bu arada öneriniz gayet güzel... üzerinde düşünmek gerek
20 Oca 2010, 00:30
Seçkin Üye
hakanotuken yazdı:
Hocam ben o dediğinizi başarıyla yaptım. O kadar rahatım ki. İlk senemin 6 ayı anam ağladı. Sürekli arıza sürekli donma ve hep problem vardı. Çözümü şöyle buldum.
256 şar sd ram taktım ve nlite ile kendime özgü xp yarattım. Daha az özellikli ama temel özellikleri olan bu xp sayesinde hem xp ile sorunsuz ve hızlı çalışan bilgisayarlarım oldu hemde deepfreeze yükledim rahat ettim. Hdd'ler aynı, anakart aynı işlemci aynı ama sorunlar aynı değil. Dyned ve office 2002 bile çalışıyor.
hocam o kendinize yaptığınız az özellikli ama temel özellikleri olan xp yi paylaşabilir misiniz?
20 Oca 2010, 02:44
Tecrübeli Üye
mystreous yazdı:
hakanotuken yazdı:
Hocam ben o dediğinizi başarıyla yaptım. O kadar rahatım ki. İlk senemin 6 ayı anam ağladı. Sürekli arıza sürekli donma ve hep problem vardı. Çözümü şöyle buldum.
256 şar sd ram taktım ve nlite ile kendime özgü xp yarattım. Daha az özellikli ama temel özellikleri olan bu xp sayesinde hem xp ile sorunsuz ve hızlı çalışan bilgisayarlarım oldu hemde deepfreeze yükledim rahat ettim. Hdd'ler aynı, anakart aynı işlemci aynı ama sorunlar aynı değil. Dyned ve office 2002 bile çalışıyor.
hocam o kendinize yaptığınız az özellikli ama temel özellikleri olan xp yi paylaşabilir misiniz?
tabi hocam ama bana upload etmem için süre verin, bir iki günde gönderirim
_________________ SANA GELMEDİĞİM GÜN BEŞİKTAŞ MAÇI VARDIR BE GÜLÜM
20 Oca 2010, 03:10
Site Gezgini
Kayıt: 31 Mar 2007, 13:54 Mesajlar: 79 Konum: Balıkesir - Eskişehir
wgolf yazdı:
bence böyle zarar edersin ben 64mb 20 adet rami gitti gidiyordan 25 tl aldım sen gitti gidiyoru takip et okula alıyorum çok alacam indirim iste yaparlar tek kargo parası ödersin sana şimdi 10 kişi kargo yapsa 10X7=70 tl para verirsin benden söylemesi
hocam haklısın, 1-2 tane için kimseyi yormam ama 3 ve yukarısı için değer, emin ol... 3 aydır çektiğim çileyi bi Allah bilir, bir de bilgisayarbilişim üyeleri tahmin eder
bilgisayar sınıfını yenileceyecek paramız olmasa da kargo parasına katlanıcam artık...
1 bilgisayar 1 öğrenciyi, 1 öğrenci dünyayı değiştirir..
21 Oca 2010, 01:19
Site Gezgini
hocam bulunduğunuz yerdeki teknik liselerde bulabilirsiniz. vaktiyle banada çok lazım olmuştu. bireysel olarak gidip isteyin. istemediğin kadar eski donanım parçası bulabilirsin. hemde para harcamadan.
21 Oca 2010, 01:43
Yeni Üye
Merhabalar Erdem arkadaşın sorusuna verilen cevaplarda HakanOtğken DynEd i bile çalıştırabildiğini yazmış bizim okuldaki bilgisayarlar da 98 acaba nasıl yapıldığını bilen varmı? Geçen yıllarda DynEd e girebiliyorduk bu sene upgrade yapıyor sonra da xp veya vista istiyot. Bu senenin meşhur problemi MSN de yaptığımız gibi bir uyumluluk ayarı ile falan mı olacak. Yarın okulumuzun bilgisayar öğretmenine gösteririm bu siteyi ben anlamazsam o yapabilir sanırım. Şimdiden teşekkürler.
21 Oca 2010, 10:56
Seçkin Üye
hakanotuken yazdı:
mystreous yazdı:
hakanotuken yazdı:
tabi hocam ama bana upload etmem için süre verin, bir iki günde gönderirim
hocam elimde 6 adet 128 MB DDR Pc 266 1 adet 256 MB pc 133 1 adet 64 MB var
işine yararsa yollarım
BU ARADA YÖNETİCİ ARKADAŞLAR BU VESİLEYLE, PARÇA DEPOSU GİBİ BİR BÖLÜM AÇSA ELİMİZDE OLAN FAZLA GEREKSİZ KULLANILMAYAN PARÇALARI BURADA PAYLAŞSAK NASIL OLUR ?
hocam malesef, 133 mhz ya da DDR ramlar işime yaramıyor, tek 64 için de sizi yormayalım...
bu arada öneriniz gayet güzel... üzerinde düşünmek gerek
SD 100 Mhz ile çalışıyosa 133 ile de çalışır hocam
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.