Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni arkadaşlarım;
Bilişim Teknolojileri dersi müfredatı ve uygulanmasında, okul, laboratuar koşulları, okulda üstlenilen görev ve sorumluluklar vb. konularda karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarını sık sık tartışmaktayız. Bizde bu konuda yapılan akademik araştırmaların azlığını göz önünde bulundurarak bir araştırma yapmaya karar verdik. Bu araştırma ile İlköğretim basamağında uygulanmakta olan Bilişim Teknolojileri dersi programı öğretmen görüşleri doğrultusunda değerlendirilecektir. Bu amaçla internet ortamında bir sayfa hazırladık. Bu sayfanın linki:
Buradaki sorulara vereceğiniz cevaplar programın iyi veya eksik yönleri, uygulama da karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bize ışık tutacaktır. Değerli katılımınız için çok teşekkürler.
hiç sanmıyorum zamanında çok dile getirdik yüksek koltuklara bilişimciler geçmedikçe hikaye bunlar. Ama yüksek bir makama gelirsek birazda bildiğini yapan tip olursak iyi şeyler yaparıs bilişim ve bilişim öğretmenleri için bunlar sadece oyalamaca gibi geliyor bana adama sen sıkıntını söylersen onun üzerinden sana dem vurur onun çün söylemiycen eline düştüğü zaman fırsat, çok iyi değerlendirecen lafla peynir gemisi yürümez.
ihtaner hocamın da dediği gibi meb de ve YÖK te üst düzey koltuklara bilişim kökenli kişiler gelmediği sürece bu konularda çözüm umudum yok.
Çeşitli vesilelerle biraya gelip derdimi anlatmaya çalıştığım okul müdürü, şube müdürü, üniversite profesörü gibi kişilere göre tüm suçlu öğretmenler. Özellikle de genç öğretmenlerin tecrübesiz ve yetersizlikleri, kendimizi alanımız konusunda geliştirmediğimizi iddia ediyolar. Kimse 60 kişilik mecvutla 15 bilgisayarlaı laboratuvarda ders anlatmaya çalışmanın zorluğunu yaşamadan bilemez.
_________________ Delikanlılık Demek;
Ne Racon Kesmek, Ne Adam Dövmek, Ne Adam Öldürmek
Ne de İçki İçip sağa Sola Sataşmaktir...
Delikanlılık Demek Koltuğunun Altına Bir Ekmek Alıp Evinin Yolunu Tutmaktır.
Öncelikle zaman ayırıp, düşüncelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben bir süre BT öğretmenliğide yaptım. MEB durumlar nedir, sorunlar nelerdir biliyorum. Şu an bir üniversitede akedemisyenlik yapıyorum. Lafla peynir gemisi yürütmekten ziyade akademik anlamda da sesimizi duyurmaya yönelik bir çalışma yapmak için uğraşyoruz. Faydamız olursa da ne mutlu bize.
şimdi bizim ilçe mem müdürü öğretmenlik yapmış mı YOK...eğitim fakültesi çıkışlı mı YOK...ne anlar öğretmenin derdinden.Bu işin başına bilgisayar kökenli,program yazmış,hatta pc öğretmeni,ekibi tümüyle bunlardan oluşmuş kişiler yoksa işimiz zor.
_________________ "Kendisi için birşey istemeyen YENİLMEZDİR"
ben doldurmadım doldurmamda ama bir gün müşteşar olursam yada üst mevkilerde bir yere kapak atarsam gelirsem bilişim bölümünü kraldan kralcı yapmasam benden adi ***** yoktur.
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.