|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
beyazturna
Aktif Üye


Kayıt: 18 Eyl 2007 Mesajlar: 360 Konum: hayallerinde uçuyor |
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 21:53 | |
|
 |
 |
duyduğuma göre yapılan eğitici formatör sınavında çıkacak sorular hakkında bazılarının bilgi sahibi oldukları yada çıkacak sorular hakkında notlar ellerinde olduğu duyumunu aldım.(çünkü şu anda görev yapan bazı eğitici formatörlerden bazıları kendisinden beklenenin çok üstünde notlar alması beni şaşırtmıştı.ve bizim ilde görev yapan eğitici formatörler 50 üzeri ve sanki sıraya girmiş gibi notlar aldılar.yani sıralamada onlar başı alıyorlar.tekrar göreve devam yani.benimki sadece duyum.ama notlar ve bu notları alan BAZI eğitici formatörlerin sewiyeleri beni düşündürmüyor değil???????? |
 |
 |
 |
 |
Yapmayın arkadaşlar sınav soruları o kadarda zor değildi. Sınıf öğretmeni olmama rağmen eğer 1 ay değil 2 hafta çalışşaydım 70 i rahat alabilirdim. Asıl beni şaşırtan 50 nin altında hatta 40 ın altında puan alan bilgisayar öğretmenleri olmasıydı. |
bazılarının yazılımı çok iyi bazılarının donanımı. 50 nin altında alan bir sürü web tasarımcı ve flash uzmanı var. |
hocam valla birçok soru benide şaşırttı.tef elektronik mezunuyum.bilgisayara sonradan geldim.donanım konusunda bilgim olduğu için yaptım.ama birçok böte mezunu arkadaş sadece program öğreniyor ünv de ve bundan dolayı donanım yapamadılar belkide.ayrıca sınav sorularını biliyorlardı eğiticiler demişsiniz.benim arkadaşlarımdan yüksek alan bir tanesi megepten çalıştığını söyledi.
bide 50 den düşük alan eğitmcilerde var.şimdi şöyle bir durum var.yüksek alanlar düşük alan arkadaşlarına aynı kurumda çalışıp söylemedi mi yanii.zannetmem
ayrıca gerçektende forumda konuları birisi yazmıştı.tabi ben inanmadım.ama doğruymuş kısmen...
bence sizin oradaki eğitimceler hep birlikte ortak çalışmışlar.sorularıda bu sebeple aynısını yapabilmişler.
En son beyazturna tarafından 27 Mar 2008, 21:58 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
grapegate77
Aktif Üye


Kayıt: 15 Eyl 2007 Mesajlar: 340
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 21:58 | |
| | zannetmiyorum arkadaşlar. boşverin bu işleri. | |
|
|
 |
gok2han
Yeni Üye

Kayıt: 13 Mar 2008 Mesajlar: 15
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 22:04 | |
|
İlgili mesajın sahibinin puanına bakıldığında; sınav hakkındaki bigisinin mesajında belirttiği kadar olduğu anlaşlıyor:
http://bilgisayarbilisim.net/post134049.html?highlight=#134049
En son gok2han tarafından 28 Mar 2008, 6:37 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
sinaaat
Site Gezgini

Kayıt: 08 Şub 2008 Mesajlar: 28
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 22:45 | |
| Hayııır sorular hakkında böyle konuşmak bence de haksızlık olur deneyimi olan ve ya oturup 1 hafta çalışan mutlaka 50 nin üstüne çıkabilirdi.MEGEP in modüllerine bile baksanız 3 gün, en az 10 soru kazanılırdı.AMA illede sorulara bi bahane bulacaksak::
Çıkacak soruların BDT (bilişim tek. temelleri),ve eğitim formasyon soruları olduğu söylendi ama nerdeyse 20 tane AĞ TEMELLERİ çıktı.Ağ temelleri ayrı bir Ders konusudur BDT içinde yer almaz
Sorularla ilgili tek çelişki bu idi. | |
|
|
 |
bekirdogan
Yeni Üye

Kayıt: 24 Şub 2008 Mesajlar: 6
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 22:55 | |
| inanasım gelmiyor ama....
ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler...
sonuçta Allah cc herşeyi biliyor... ölümlü dünya.sultan süleyman a bile kalmadı ki formatörlere kalsın.. | |
|
|
 |
ernaho
Site Gezgini

Kayıt: 04 Şub 2008 Mesajlar: 68 Konum: erzurum |
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 27 Mar 2008, 23:09 | |
| ben kimsenin soruları aldığını sanmıyorum ama;
kalkıp da yok sorular kolaydı, yok ders notları heryerde vardı, megepden çalışan bilmem kaç alırdı dersen o zaman şüphelenmeye başlarım.
bilg. öğrt. değilim ama çevremde yüzlerce (hatta daha fazla)kişinin bilgisayar deyince aklına ilk gelen isimlerden biri , merak ettikleri hemen her şeyi ilk sordukları kişi , makina toplayan satan biri olmama ve megepin ders notlarına iyi kötü göz atmama rağmen 47,8 aldım.
geri zekalı olduğumu sanmıyorum öyle olsam bugüne kadar anlardım.
ilk 70 donanım sorusunda yaklaşık 50 doğru, sonraki 30 ağ ve 40 eğitim sorularında 20den az doğrum var.
bana masal anlatmayın. | |
|
|
 |
alpaygunes
Aktif Üye


Kayıt: 03 Ekm 2007 Mesajlar: 213 Konum: Kayseri / Develi |
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 28 Mar 2008, 0:40 | |
| Çıkartın bakalım kuyudan taşı  | |
|
|
 |
cengiz2121
Site Gezgini

Kayıt: 08 Ekm 2007 Mesajlar: 52 Konum: Tarihin taşlara yazıldığı kent:DİYARBAKIR |
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 28 Mar 2008, 1:36 | |
| Görevdeki eğiticiler olarak sınavda biraz daha şanslıydık sanırım. Neden derseniz İntel Öğretmen Programı Eğitimi MT eğitimlerinin yeni versiyonunu bir kaç ay öncesinde almıştım. http://educate.intel.com/tr/projectdesign sitesini de bu eğitim sayesinde tanıdım. Oldukça güzel eğitim içeriği var. (Bu arada intel eğitim aldım dediysem, öğretim becerileri sorularının tamamını yapabildiğim anlaşılmasın. 83 bilgisayar+22 öğretim becerileri netim vardı.)
Temel ağ, işletim sistemi ve donanım konuları en iyi bildiğim konulardı. Birçok donanım sitesine üyeyim. Düzenli olarak aylık bilgisayar dergileri alırım. Ayrıca internetten araştırırsanız her türlü ebook'a ulaşma imkanınız var. Bende bu konuda bir araştırma yaptım. A plus diye aratınca ilgisiz şeyler çıktı. plus yerine A+ yazınca her şey çorap söküğü gibi geldi.
http://www.donanimmerkezi.com/donanim-sertifika-sinavlari-236.html adresinden önce A+ sınavı hakkında genel bir bilgiye ardından da forumdaki herkese tavsiye edebileceğim mükemmel bir site olan www.forumw.org sitesinde de arama yaptım. Yığınla döküman çıktı karşıma. Bunlardan birinde; (http://rapidshare.com/files/21218567/ComAPluCerAIODesRefForDum.rar)
44. sayfada sınavın içerdiği konuların yüzdeleri yazıyor. Bulan arkadaşta da bu ebook'tan sanırım vardı. Ondan bakarak yazdığına eminim, çünkü birebir örtüşüyor. Benzeri ingilize ebook ları da kurstaki isteyen arkadaşlara vermiştim.
Ben ingilizce bilmiyorum diyenler içinde
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=90090&sa=37256696
adresinde kitap satılıyordu. Eğitici formatör arkadaşlarımızın bir çoğunun bundan haberi vardı. Temel bilgi olarak çok iyi bir durumda olduğumu söylemiştim zaten. (Bakınız : 4.sıra http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/hizmetici/EK2_1.htm )
Bu ebooklara da biraz bakınca (Deli gibi çalıştığımı sanmayın, çünkü sınavın açıklandığı tarihlerde 3 haftalık web tabanlı içerik kursunda 08-15 saatleri arasında kurstaydım, kurs süresince de hastane kapılarındaydım. Üstüne üstlük kursun son haftasında biri sanal biri gerçek olmak üzere iki kez anjiyo oldum. O tarihlerde kursta olan arkadaşlar bilirler), ortaya benim puan olarak beklediğim ama Türkiye sıralaması için hiç te beklemediğim bir yerde bulunuyorum. Sıralamaya girme gibi bir niyetim de yoktu, neden derseniz 4 yıl bu işin okulunu okuyanları geçemeyeceğimi düşünüyordum. Bu benim kabahatim mi, bilemiyorum ama bu konuma isteyerek gelmedim. Kusuruma bakmayın.
Sonuç itibariyle ilgi alanıma girdiği için bu sınavda oldukça iyi bir puan aldım. Farklı bir sınav yapılsa (örneğin, php, asp, c#, flash....) bu konumda kesinlikle olmazdım. Beni bu konularda katlayıp cebine koyacak arkadaşların olduğunu çok iyi biliyorum. Ama benden yüksek aldılar diye de öküz altında buzağı aramazdım. Ne dersiniz arkadaşlar?
En son cengiz2121 tarafından 28 Mar 2008, 11:46 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
kazuo
Aktif Üye


Kayıt: 28 Tem 2007 Mesajlar: 102
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 28 Mar 2008, 8:50 | |
| Çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar olsaydı, en yüksek not 100 üzerinden76 olmazdı herhalde.
Bu arada Intel eğitimini almayıp da iyi puan alanlara helal olsun. | |
|
|
 |
ciddi
Yeni Üye

Kayıt: 18 Şub 2008 Mesajlar: 23
|
| a plus nedir biliyordum 28 Mar 2008, 13:20 | |
|
 |
 |
a plus ın ne olduğunu sınavdan sonra öğrenenlerden iseniz bunda mevcut eğitici formatörlerin ne günahı var.. |
arkadaşım ben a plus kitabını kitapyurdu.com dan isteddim (60 ytl para vrdim o paraya acıyom) ve 1500 sayfa kitabı 1 ay içinde okudum,hatta o sitede öğretim becerileri kitabı vardı onuda aldım.( 1 tane bile benzer soru çıkmadı bu öğretim becerileri kitabından)fakat o kitabı 10 kere bile bitirsen öyle kolay kolay yüksek puan alınmaz.eğer hiç bir çalışman yoksa alt yapın yoksa o kitabı 1000 kere bitirsen gine işe yaramaz.ama tanıdığım bir çok eğitici formatör var kesinlikle biliyom eğer bir yerleden bişeyler olmazsa o puanları alamazlardı.bir arkadaş meb in gönderdiği bir kitaptan bahsediyor ilk yüz sayfasından sorulmuş deniyor.yani buda bie nevi bize haksızlık. | |
|
|
 |
ciddi
Yeni Üye

Kayıt: 18 Şub 2008 Mesajlar: 23
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 28 Mar 2008, 13:25 | |
|
 |
 |
Görevdeki eğiticiler olarak sınavda biraz daha şanslıydık sanırım. Neden derseniz İntel Öğretmen Programı Eğitimi MT eğitimlerinin yeni versiyonunu bir kaç ay öncesinde almıştım. http://educate.intel.com/tr/projectdesign sitesini de bu eğitim sayesinde tanıdım. Oldukça güzel eğitim içeriği var. (Bu arada intel eğitim aldım dediysem, öğretim becerileri sorularının tamamını yapabildiğim anlaşılmasın. 83 bilgisayar+22 öğretim becerileri netim vardı.)
Temel ağ, işletim sistemi ve donanım konuları en iyi bildiğim konulardı. Birçok donanım sitesine üyeyim. Düzenli olarak aylık bilgisayar dergileri alırım. Ayrıca internetten araştırırsanız her türlü ebook'a ulaşma imkanınız var. Bende bu konuda bir araştırma yaptım. A plus diye aratınca ilgisiz şeyler çıktı. plus yerine A+ yazınca her şey çorap söküğü gibi geldi.
http://www.donanimmerkezi.com/donanim-sertifika-sinavlari-236.html adresinden önce A+ sınavı hakkında genel bir bilgiye ardından da forumdaki herkese tavsiye edebileceğim mükemmel bir site olan www.forumw.org sitesinde de arama yaptım. Yığınla döküman çıktı karşıma. Bunlardan birinde; (http://rapidshare.com/files/21218567/ComAPluCerAIODesRefForDum.rar)
44. sayfada sınavın içerdiği konuların yüzdeleri yazıyor. Bulan arkadaşta da bu ebook'tan sanırım vardı. Ondan bakarak yazdığına eminim, çünkü birebir örtüşüyor. Benzeri ingilize ebook ları da kurstaki isteyen arkadaşlara vermiştim.
Ben ingilizce bilmiyorum diyenler içinde
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=90090&sa=37256696
adresinde kitap satılıyordu. Eğitici formatör arkadaşlarımızın bir çoğunun bundan haberi vardı. Temel bilgi olarak çok iyi bir durumda olduğumu söylemiştim zaten. (Bakınız : 4.sıra http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/hizmetici/EK2_1.htm )
Bu ebooklara da biraz bakınca (Deli gibi çalıştığımı sanmayın, çünkü sınavın açıklandığı tarihlerde 3 haftalık web tabanlı içerik kursunda 08-15 saatleri arasında kurstaydım, kurs süresince de hastane kapılarındaydım. Üstüne üstlük kursun son haftasında biri sanal biri gerçek olmak üzere iki kez anjiyo oldum. O tarihlerde kursta olan arkadaşlar bilirler), ortaya benim puan olarak beklediğim ama Türkiye sıralaması için hiç te beklemediğim bir yerde bulunuyorum. Sıralamaya girme gibi bir niyetim de yoktu, neden derseniz 4 yıl bu işin okulunu okuyanları geçemeyeceğimi düşünüyordum. Bu benim kabahatim mi, bilemiyorum ama bu konuma isteyerek gelmedim. Kusuruma bakmayın.
Sonuç itibariyle ilgi alanıma girdiği için bu sınavda oldukça iyi bir puan aldım. Farklı bir sınav yapılsa (örneğin, php, asp, c#, flash....) bu konumda kesinlikle olmazdım. Beni bu konularda katlayıp cebine koyacak arkadaşların olduğunu çok iyi biliyorum. Ama benden yüksek aldılar diye de öküz altında buzağı aramazdım. Ne dersiniz arkadaşlar? |
sana ve senin gibi lere sözüm yok arkadaşım.ama sende biraz sağına soluna bakarsan anlarsın.ben sadece sağıma ve soluma baktım sobe yaptım. | |
|
|
 |
ozgurozt
Site Gezgini

Kayıt: 04 Ksm 2007 Mesajlar: 65
|
| çıkacak sorular hakkında bilgi sahibi olanlar varmıydı? 28 Mar 2008, 13:38 | |
| ciddi nickli arkadaşa katılıyorum. Benimde alldığım puanla geçtiğim eğiticiler var(Hiç hazırlanmamış ve çok kötü bir sınav geçirmiş olduğumu düşünsem bile). Ama şimdi onlar devam ederken bizler başta söylenildiği gibi sıra çalıştırılmadığı için kontenjanlardaki yerimizi alamayacağız ama orayı haketmeyen(benden düşük alanlar için söylüyorum) bazı eğiticiler bize kıs kıs gülmeye devam edekceler. Bu duruma sebebiyet verenler ve onlara katılanlar utansın. Yapacak birşey yok. Mahkemeye verim dedim uyardılar"Aman ha sakın! Sonra seneye formatörlüğü bile vermezler(Sanki babalarının malı ) | |
|
|
 |
|
|