Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

chkdsk hatası

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
ctrl+alt+delete
Site Gezgini
Site Gezgini

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:05Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar bilgisayarda 2 harddisk takılı.açılışta yedek olarak kullandığım harddisk için chkdsk çalışıyor ve bittikten sonra takılıp kalıyor.ne xp açılıyor ne de başka işlem yapıyor.bu sorunu nasıl çözebilirim.(bad sector yok)
Zizu_
Aktif Üye
Aktif Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:21Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşım bu harddisklerin jumper ayarlarını yaptın mı. Belki daha sonra taktığın hdd, bilgisayarda master hale gelmiştir. Buna bir dikkat et.
gökmen26
Yeni Üye
Yeni Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:24Alıntıyla Cevap Gönder

hocam pc'nin boot seçeneğine bir bak muhtemelen senin yedek sabit diskim dediğin başlangıç olarak ayarlanmış ondada işletim sistemi kurulu olmadığı için pc açılmıyordur.Biostan başlangıç seçeneğini kontrol et işletim sistemi kullandığın makinada yüklü olan hdd'yi seç sorun çözülecektir.Tabi bu söylediğim bir ihtimal denemende fayda var iyi çalışmalar. sonuç bildirirsen farklı çözüm yollarıda üretebiliriz.
ThatBeatsAll
Aktif Üye
Aktif Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:25Alıntıyla Cevap Gönder

Kullandığınız diskler hakkında daha ayrıntılı bilgi verseniz.(Sata,pata,tata vs ) Smile
ctrl+alt+delete
Site Gezgini
Site Gezgini

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:27Alıntıyla Cevap Gönder

hocalarım disklerin ikiside sata.açılış işletim sistemi sağlam olan harddiskten sorun diğer harddiskte.chkdsk i iptal etsem bile takılıp kalıyor
Zizu_
Aktif Üye
Aktif Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:33Alıntıyla Cevap Gönder

çünkü bilgisayar bozuk olandan açmaya çalışıyor. Yukarda dediklerimizi bir denesen hocam
ctrl+alt+delete
Site Gezgini
Site Gezgini

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:39Alıntıyla Cevap Gönder

açılış sağlam olandan diğerinden değil.jumper ayarlarında da bir sorun yok.2 saat öncesine kadar her şey normal çalışıyordu
ThatBeatsAll
Aktif Üye
Aktif Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:43Alıntıyla Cevap Gönder

Dosya sisteminde oluşan bir hata buna neden oluyor,eğer yedekleyeceğiniz bi veriniz yoksa orda işin en temizi o diski sağlam bi formatlamak.
ctrl+alt+delete
Site Gezgini
Site Gezgini

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:47Alıntıyla Cevap Gönder

işin tuhaf yanı diski taktığım zaman sağlam bölümdeki xp çalışmıyor chkdsk bölümünde takılıp kalıyor.
ThatBeatsAll
Aktif Üye
Aktif Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:55Alıntıyla Cevap Gönder

Benzer bir problemle ben de uğraşıyordum ve diskimdeki verilerden de vazgeçmek istemiyordum sorunu şöyle çözdüm ben,inşallah sorunlu diskiniz birkaç bölümden oluşuyordur,eğer öyleyse en kaybedilebilir verilerin olduğu bölüme bir windows kurun ve ordan verilerinizi yedekleyin,sonra da o diske güzel bir format.
ctrl+alt+delete
Site Gezgini
Site Gezgini

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 13:59Alıntıyla Cevap Gönder

format atmayıda denedim bu seferde bad sector olmadığı halde varmış gibi bir yerde takılıp kaldı.birde chkdsk in çaılşamsını engelelyip deneyeceğim olmazsa artık yapacak bir şey yok.allahtan garanti devam ediyor
sorun çözülmedi ama yardımlarınız için hepinize teşekkürler
mostwanted
Seçkin Üye
Seçkin Üye

chkdsk hatası    24 Ağu 2008, 18:34Alıntıyla Cevap Gönder

arızalı harddiskini başka bir bilgisayara 2.harddisk olarak tak.açtıktan sonra partitionlara tek tek chkdsk işlemini uygula
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

chkdsk hatası

page generation = 0.40053 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)