Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
Gezgin-®
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    30 Eyl 2007, 15:24Alıntıyla Cevap Gönder

Çoğumuzda bu sorun var sanırım.

Müdür odasında bir modem; o modem üzerinden tüm okul nete bağlanmaya çalışıyor.
Olay bu şekilde olunca doğal olarak 2 tane çalışma grubu yapıyoruz.

Öğrenciler; LAB
İdare = idare adında;

Amacımız idare çalışma grubu tüm görebilsin vede pc lerin paylaştırılmış klasörleriniz açsın; ama öğrenci pc sinden sadece LAB çalışma grubunu görsün; diğer idare grubuna erişim yapamasın yada şifreli erişim yapabilsin: Bu win98 d eşifreli erişim ile mümkün idi. Peki WinXP nasıl yapabilme imkanımız var.
dias
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    01 Ekm 2007, 19:14Alıntıyla Cevap Gönder

elle ip atayıp subnetmaskları farklı belirlersen dediğin şey olur.
Gezgin-®
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    03 Ekm 2007, 11:37Alıntıyla Cevap Gönder

Sonuçda İdare grubundan; lab grubuna bağlanmak istiyorum. Sizin dediğiniz gibi yapıldığı zaman iki grup birbirisine bağlanamaz sanırım
zorba
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    03 Ekm 2007, 11:41Alıntıyla Cevap Gönder

İdare grubunun bilgisayarlarına Zone Alarm gibi bir güvenlik duvarı kurup LAB grubunun erişim izinlerini sınırlayabilirsin. Windowsun kendi güvenlik duvarını denedim ama sonuç alamadım.
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    03 Ekm 2007, 11:55Alıntıyla Cevap Gönder

iletişim karışılıklı bir yere kural koyulup diğer yer sbt bırakılamaz ozaman iki grupta birbirini hic görmez zone alarm denenebilr gercekten ilginc bir durum haliyle idareden paylaştırılan kaynaklara öğrencilerde ulaşıyor
Gezgin-®
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 10:04Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bu sıkıntı laboratuarı olan tüm arkadaşların başına gelebilecek bir durum.

Hatırlarsanız win98 hdd paylaşıma açılırken şifre belirleme imkanımız var idi. Buna benzer bir seçenek ben win xp de bulamadım. Yada bu işi yapabilecek bir program
ekol47
Site Gezgini
Site Gezgini

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 10:51Alıntıyla Cevap Gönder

Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor..
cogullu
Moderatör
Moderatör

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 13:27Alıntıyla Cevap Gönder

ekol47 yazmış:
Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor..

nasıl kaldırdınız hocam Question
keyloger
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:50Alıntıyla Cevap Gönder

hocam windowsta ağı bölümlemek diye bişi var.Balıkesir unv mezunları Saygıdeğer Taner Tanrısever sayesinde öğrendi bunu.size yardımı olacak bi döküman yollim.bi ugraşın.
keyloger
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:54Alıntıyla Cevap Gönder

bu dökümana bi bakın.Biz okulda yani unv de unix de uygulamıstık.Ağı bölümlemek diyerekte googlede aratırsanız baya bişi cıkar.

ip_network_alt_aglar.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  ip_network_alt_aglar.rar
 Dosya Boyutu:  5.24 KB
 İndirilme:  66 defa

cogullu
Moderatör
Moderatör

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:55Alıntıyla Cevap Gönder

bekliyoruz
keyloger
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:56Alıntıyla Cevap Gönder

geldi cogullu hocam..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme

page generation = 1.62498 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)