|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
Gezgin-®
Seçkin Üye

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 30 Eyl 2007, 15:24 | |
| Çoğumuzda bu sorun var sanırım.
Müdür odasında bir modem; o modem üzerinden tüm okul nete bağlanmaya çalışıyor.
Olay bu şekilde olunca doğal olarak 2 tane çalışma grubu yapıyoruz.
Öğrenciler; LAB
İdare = idare adında;
Amacımız idare çalışma grubu tüm görebilsin vede pc lerin paylaştırılmış klasörleriniz açsın; ama öğrenci pc sinden sadece LAB çalışma grubunu görsün; diğer idare grubuna erişim yapamasın yada şifreli erişim yapabilsin: Bu win98 d eşifreli erişim ile mümkün idi. Peki WinXP nasıl yapabilme imkanımız var.
| |
|
|
 |
dias
Aktif Üye

|
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 01 Ekm 2007, 19:14 | |
| | elle ip atayıp subnetmaskları farklı belirlersen dediğin şey olur.
| |
|
|
 |
Gezgin-®
Seçkin Üye

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 03 Ekm 2007, 11:37 | |
| | Sonuçda İdare grubundan; lab grubuna bağlanmak istiyorum. Sizin dediğiniz gibi yapıldığı zaman iki grup birbirisine bağlanamaz sanırım
| |
|
|
 |
zorba
Aktif Üye

|
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 03 Ekm 2007, 11:41 | |
| | İdare grubunun bilgisayarlarına Zone Alarm gibi bir güvenlik duvarı kurup LAB grubunun erişim izinlerini sınırlayabilirsin. Windowsun kendi güvenlik duvarını denedim ama sonuç alamadım.
| |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1358 Konum: Balıkesir »» Artvin |
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 03 Ekm 2007, 11:55 | |
| | iletişim karışılıklı bir yere kural koyulup diğer yer sbt bırakılamaz ozaman iki grupta birbirini hic görmez zone alarm denenebilr gercekten ilginc bir durum haliyle idareden paylaştırılan kaynaklara öğrencilerde ulaşıyor
| |
|
|
 |
Gezgin-®
Seçkin Üye

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 10:04 | |
| Arkadaşlar bu sıkıntı laboratuarı olan tüm arkadaşların başına gelebilecek bir durum.
Hatırlarsanız win98 hdd paylaşıma açılırken şifre belirleme imkanımız var idi. Buna benzer bir seçenek ben win xp de bulamadım. Yada bu işi yapabilecek bir program
| |
|
|
 |
ekol47
Site Gezgini

|
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 10:51 | |
| Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor..
| |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 13:27 | |
|
 |
 |
Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor.. |
nasıl kaldırdınız hocam
| |
|
|
 |
keyloger
Tecrübeli Üye

Kayıt: 11 Nis 2007 Mesajlar: 931 Konum: Yozgat/Yerköy----Uşak |
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 14:50 | |
| | hocam windowsta ağı bölümlemek diye bişi var.Balıkesir unv mezunları Saygıdeğer Taner Tanrısever sayesinde öğrendi bunu.size yardımı olacak bi döküman yollim.bi ugraşın.
| |
|
|
 |
keyloger
Tecrübeli Üye

Kayıt: 11 Nis 2007 Mesajlar: 931 Konum: Yozgat/Yerköy----Uşak |
| Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme 07 Ekm 2007, 14:54 | |
| bu dökümana bi bakın.Biz okulda yani unv de unix de uygulamıstık.Ağı bölümlemek diyerekte googlede aratırsanız baya bişi cıkar.
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
ip_network_alt_aglar.rar |
| Dosya Boyutu: |
5.24 KB |
| İndirilme: |
66 defa |
| |
|
|