Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
cogullu
Moderatör
Moderatör

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:57Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler
Hayat
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 14:58Alıntıyla Cevap Gönder

ekol47 yazmış:
Ben Öğrencilerin bilgisayarından dosya ve yazıcı paylaşımı kuralı ile microsoft ağları için istemci kuralını kaldırarak olayı çözmeye çalıştım. Böylece ağ olduğu halde öğrenciler diğer bilgisayarların paylaştırılmış dosyalarını göremiyor. Ama idare ve öğretmen bilgisayarı kendi aralarında dosya ve yazıcı paylaşımında bulunabiiyo...
Not: Netop school veya Netsupport school school türü programlar da sorunsuz çalışıyor..

hocam bunu yaptığımızda öğrenciler labda ağdan hiçbir paylaşım klasörüne mi ulaşamıyor? Yani öğretmen öğrencilerin ,öğrenciler de öğretmenin paylaşım klasörlerine ulaşamıyor. Yoksa sadece farklı çalışma gruplarına erişimi mi engelliyor?

En son Hayat tarafından 07 Ekm 2007, 15:00 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
cogullu
Moderatör
Moderatör

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 15:00Alıntıyla Cevap Gönder

ee ben bişey anlamadım bundan nasıl yapacağız keyloger
hocam
keyloger
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 15:09Alıntıyla Cevap Gönder

hocam excel tablosundan ip yi 192.168.1.2 yaptık.subet maskımızı 255.255.255.128 yaptık hemen yanında ağı 2 ye böldüğümüz gözüköyor(kırmızı zemindeki).broadcast adresi zaten kendisi otomatik oalrak değişiyor.burada subnet maskın sonudaki blogu değiştirerek daha fazla alt ağlara bölüyoruz.
dias
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    07 Ekm 2007, 15:51Alıntıyla Cevap Gönder

en kolayı öğretmen pc ye winserver2003 kurmak
caisersoze
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Grupları Birbirne giriyor.    18 Ekm 2007, 20:31Alıntıyla Cevap Gönder

Okulda ADSL bağlantı - Modem müdür odasında, Müdür odasından sonra bağlantı 2. katta Müdür Yardımcısı odasından switch ile Okul Yönetim programını dağıtıyor her tarafa. Bizde Müdür Yardımcısnın odasından gelen switch ten bağlantı alıyoruz. Ben Labaratuardaki switch i doğrudan Müdür odasındaki modemden alsam yine diğer çalışma gruplarını labaratuardan görür müyüz? Modemden sonra üç tane switch var. Labaratuar, Müdür Yardımcısı, öğretmenler odası - memur.

Lise olunca Okul Yönetim Programı delik deşik oluyor. Ayrıca bugün başka bir sorunla karşılaştım; Labaratuardaki bilgisayarları ağa dahil ederken Bilgisayarların adını Bilgisayarım özelliklerden değiştirip yönetici şifresi atadım. Ama açılışta bu şifreyi kabul etmedi. Bende F klavye değil Q klavyeye göre girdim. Gene olmadı. Güvenli kipte girip şifreleri kaldırdım. Meğer Windows un kuruluşunda verdiğimiz kullanıcı adı benim sonradan verdiğim şifre ile uyuşmayınca kullanıcı ya da şifre hatalı uyarısı verdi.

Neyse Çalışma gruplarını öğrencilerden nasıl saklayabiliriz?
caisersoze
Aktif Üye
Aktif Üye

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme    20 Ekm 2007, 23:13Alıntıyla Cevap Gönder

Ben bu işi şindilikte olsa hallettim. Büyük bi firmanın ağını yöneten birisiyle konuştum. Bana çalışma gruplarının Ip lerini elle atamam gerektiğini söyledi. Bende okulda bunun mümkün olmadığını gördüm. Sonra Öğrenci PC lerinde Ağ Bağlantılarını tıkladığımda gelen Ağ Komşularımı sildim ve tekrar başlatırken Güvenlik Kartına bunu kaydettim. Şindi Ağ Bağlantıları, Çalışma Grubu Bilgisayarlarını Göster diyorum, okul yönetimine ait ağdaki bilgisayarlar tam adresi yazılmadan bulunamıyor. Ağ Bağlantılarımı tıkladığınızda zaten ilk olarak ağdaki okul yönetimine ait bilgisayarları bulup getiriyor. Bunları silin bakalım bi daha görüntüleyecek mi?
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Çalışma Gruplarını Ayırt Edebilme

page generation = 0.88842 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması