|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
DotCom
Seçkin Üye


Kayıt: 08 Ağu 2007 Mesajlar: 667 Konum: Van |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 21:23 | |
| Okuldaki bilgisayar lablarında ne yapılabilir. İnternet bağlantısı deseniz kağnıdan beter. Adam arama sayfası açıyor 5 dakka sonra geliyor , tabi vatandaş da sıkılıyor haliyele.
Ben karşıyım labların halka açılmasına. Göz boyamacadan başka bir şey değil. Açtık da ne oldu , gelen talepleri yazmaya terbiyem müsade etmiyor.
İsteyen Bilgisayar öğretmenleri formatör olsun ondan sonra açık kalırsa diğer branştakilere sıra gelir. Bakınız herşeyde 1. öncelik sahipleri öyle değil mi. Bu noktadaki hassasiyetime katılacağınızı umuyorum.
Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de kendimize batırmayı ihmal etmeyelim. Formatörlük görevini iyi yapan bilişim öğretmenleri olduğu gibi diğer branştan öğretmenler de vardır. Aynı şekilde formatörlüğü kötü yapan bilişim öğretmenleri olduğu gibi diğer branş öğretmenleri de vardır. Kimse kalkıp diğer branş öğretmenleri bilişimcilerden daha iyi yapar demesin , akıl var mantık var yahu. Birisinin uzmanlık alanına az biraz saygı göstermek lazım. ..
Birbirimizi kırmaya gerek yok
İyi akşamlar arkadaşlar  | |
|
|
 |
katmer
Yeni Üye


Kayıt: 01 Hzr 2007 Mesajlar: 15
|
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 21:31 | |
| seasun ve bilo nicli üyelere;
İYİ OMLET YAPMAK İÇİN TAVUK OLMAK GEREKMEZ!!!!!  | |
|
|
 |
kendir_li
Seçkin Üye


Kayıt: 26 Arl 2007 Mesajlar: 716 Konum: Niğde-Antakya-Hizan |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 21:51 | |
| [quote="1131972"]bütün bilgisayarcılar formatör yapıldığı zaman Formatör 6-10 saat derse girer ,peki diğer bilgisayar derslerine kim girecek ehil olmadığını düşündüğünüz sınıf öğretmenleri mi?
 |
 |
bu işin mantıklı olanı şudur
1 bütün bilğisayarcıları formatör yaparsın ama sadece labdan sorumlu kılarsın
2 üzerinden zorunlu olan angaryaları alırsın
3 idarenin uşagı olmaktan çıkarırsın
4 saat 5 kadar neden beklenirse zaten bunuda noırmal okulkun bitiş saati yaparsın
5 yaz tatilini adamın zehir etmezsin evine gider
bakın o zaman bilğisayar labları nasıl oluyor........
işi ehline yaptıracaksın..........(ehliyetlisine değil) |
[/quote
işte sorun burada zaten arkadasım genelleme yapmak doğru olmaz ama bazıları dersten kaçıp ek ders almak peşinde... şimdi madem ekmak parası mevzu olduben 20 saat bilğisayar dersine girecegim gerisi boş olacak ama ben varken gelecek bir sınıfçı arkadas o okulda formatör olacak bunun neresi mantıklı allah askına ya..........
bilğisayarcının tayini çıkıyor okula gidiyor birde ne görsün 15 saat ders zor var eee ozaman formatör oluruz diyor, birde bakıyor ki olmaz 15 senelik sınıfcıbir hocamız formatör olmuş.....(makinalar 95 yüklüdür belki)
öncelik her şartta bilğisayarcının olacakki kimsenin hakkı kimseye geçmesin... | |
|
|
 |
dagi
Site Gezgini

Kayıt: 26 Eyl 2007 Mesajlar: 43
|
| ayıp 01 Tem 2008, 22:50 | |
| | bilo sana acıdım çok blldiğini sanıyorsuz yazık yazık formatorler hiç bir şey bilmiyor bir tek sen ve senin gbiler biliyor ilkokul mezunu olan bir bilgisayarcıya koltuğunuzun altına alıp götürsünüz lafa gelince formatörler laf sayarsınız öğretmen olarak sizin gibilerle birlikde çalışıyor olmak beni üzüyor | |
|
|
 |
hirmak35
Site Gezgini

Kayıt: 01 Tem 2007 Mesajlar: 69 Konum: Bursa |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 23:33 | |
|
 |
 |
 |
 |
Gorev alamayan arkadaslar adina neden uzuldunuz anlamis degilim, bir kac saatlik bilgisayar kursu ile formatorluk olmaz! Ama illada olucaz diyolarsa buyursunlar gelsinler ben 160 saatlik aciyorum hehehehehehehehehehe Hepsi birbirini kayiriyor  |
Bu uslup hiç de hoş değil.Umarım öğretmen değilsindir.Zira bir öğretmen böyle konuşmaz. İnsanlarla alay ederek ,onları hakir görerek bir yere varamazsın. İnsanları da bilgisayar gibi düşünme. Bir eğitimciye meslekdaşalarına karşı böyle davranmayı hiç yakıştıramadım. |
karakartall arkadaş.. Sizi yürekten kutluyorum...Bir insanlık dersi verdiniz...Ama anlayan...Ben de Bursa da çalışıyorum ve şartlarımız aynı. Ama gel gör ki bu Bilgisayar Mezunları arkadaşlar kendilerini dev aynasında görmüyorlar mı ona yanırım...Bu arkadaşara üzülüyorum...Eğitimcinin düştüğü hale bak...Filler tepişiyor ama çimenler eziliyor. Matbaa bu ülkeye 200 yıl sonra geldi. Neden acaba? | |
|
|
 |
hirmak35
Site Gezgini

Kayıt: 01 Tem 2007 Mesajlar: 69 Konum: Bursa |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 23:35 | |
| | hakansia arkadaşım..Sonuçları nasıl öğrendiniz...Bu arada düzeyli tutumunuz için teşekkürler. Polemiğe girmediniz... | |
|
|
 |
balemine
Seçkin Üye


Kayıt: 22 Hzr 2007 Mesajlar: 442 Konum: Ordu |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 01 Tem 2008, 23:47 | |
| | bu işin bilgisayarcıların elinde olması en dogrusu bencede..diğer arkadasları farklı görmek değilde herkes kendi işini yapsın diyorum ben..sonucta diğer branslardan formatör görevlendirilmesi yapılan ve bilgisayar öğretmenlerinin derse girdiği cok okul var.. onlara haksızlık değil mi?? | |
|
|
 |
adembal.78
Yeni Üye

Kayıt: 02 Ekm 2007 Mesajlar: 3
|
| görevlendirmeler 01 Tem 2008, 23:59 | |
| | Bilgisayar öğretmenlerine saygım çoktur ben sınıf öğretmeniyim 1998 yılında formotör oldumbilgisayarı daha sonra geliştirmemde yardımcı olan bilgisayar öğretmeniarkadaşlarım vardı. Onlara teşekkür ediyorum şunu da belirtmek isterim ki benim tanıdığım bilgisayar öğretmeni olmuş ama kendini geliştirmemiş bilgisayar öğretmenleri çok hatta bilgisayar öğretmeni olan kişi(şahsen tanıyorum) bilgisi fazla olmadığı için formotörlük tercihinde bulunmadı.Kanımca da bilgisayar öğretmeni olupta kendini geliştirenler ilköğretim okullarını değil meslek liselerini tercih ediyorlar.Ben iki ay kursla bu işi öğrendim ama kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. | |
|
|
 |
Must@f
Aktif Üye

Kayıt: 13 Şub 2008 Mesajlar: 345 Konum: SAFRANBOLU |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 02 Tem 2008, 1:06 | |
| Anlaşılan forum başlığının konusu, ilerleyen mesajlarda değişmiş. Konu yine gelmiş Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği ile Okul formatörlüğüne.
Bu konunun her zaman tartışılması taraftarıyım. Bence Formatör öğretmenlik kanayan bir yara. Öncelikle Okul Formatörlüğü uygulmasının kökten kaldırılması taraftarıyım. Çünkü burada bazı gerçekler var. Dikkatinizi çekiyorum.
Benim bulunduğum ilde dahil olmak üzere birçok ilde maşallah diğer branşlardaki öğretmenler Formatör yapılmış. Bu öğretmen arkadaşlarımızın sayısı çok fazla bana göre. Hiçde azımsanmayacak şekilde fazla bu öğretmen arkadaşlarımızın sayısı. Formatörlük yaptıkları yetmiyormuş gibi 6 saat bilgisayar derslerine girmek yerine haftada 10 saate 15 saate kadar bu arkadaşlar gönüllü olarak bilgisayar derslerine giriyorlar.
Asıl sorunda burada başlıyor. Son dönemde çok sayıda bilgisayar öğretmeni sözleşmeli olarak göreve başlamıştır. Sebebide okullardaki bilgisayar dersleri Formatörler tarafından doldurulması ve bu okullarda açık yokmuş gibi görünmesidir. Bu durumlar sadece ilk atamalarda bu şekilde görünmektedir. Halbuki yeteri sayıda bilgisayar öğretmeni artık üniversitelerden mezun olmaktadır. Atanamayıp zaman kaybına uğrayanlar da vardır. Diyeceksinizki bu arkadaşlarımız çok çalışsalardıda KPSS'den yüksek puan alsalardıda atansalardı. Zaten bu arkadaşlarımız çok çalışıyor fakat mezun olan öğretmen sayısı ile bakanlık tarafından alına bilgisayar öğretmeni sayısı farklı. Mezun durumuna göre daha az öğretmen atanıyor. Atananların büyük bir kısmıda sözleşmeli öğretmen olarak atanıyor.
Diğer taraftan bugün bir Türkçe öğretmeni alan değişikliği yapmadan Edebiyat derslerine, Bir edebiyat öğremenide alan değişikliği yapmadan Türkçe derslerine giremiyor.
Bir ilkokul Matematik öğretmeni, Gidici Lise matematik derslerine giremezken bugün maşallah Formatörlük adı altında birçok branştan öğretmen bilgisayar derslerine girmekte.
Bazı arkadaşlarımız bilgisayar konusunda uzman olduğunu savunuyor. Bana sadece ve sadece zaman içinde kendini gelişmiştir ve kendince bilgiler öğrenmiştir. Hatta bazı konularda bilgisayar öğretmeninden çok daha fazla bilgiye sahip olmuştur. Lakin ve haşa, sakın olaki bilgisayar öğretmenlerinin işini bilmediklerini iddaa etmesinler. Görüyorumki bazı formatörlük görevinde bulunan arkadaşlar burada bilgisayardan anlamayan bilgisayar öğretmenlerinin olduğunu söylemişler. Yani çamur atmışlar.
Kusura bakmayın ama bu başlık altında uslüb konusunda bazı arkadaşlarımız "@karakartal" arkadaşıma bir eğitimci olarak hiç yakıştıramadım gibi sözler kullanılmış. Kim kime neyi yakıştıramıyor. Bence uslüb tamda bu noktada bozuluyor. @karakartal arkadaşımın söylediği tam doğru.
Diğer taraftan bilgisayar öğretmeni arkadaşlara sesleniyorum buradan. Her zaman söylüyorum ve yine söyleyeceğim. Formatörlük bulunduğunuz memuriyet sınıfınızın altında çalışmaktan birşey değildir. Çünkü burada görüyorum ki öğretmen bir teknisyen bir işçi gibi çalıştırılmakta. Birde diğer branştan olan öğretmen arkadaşlarımız, olmayacak işlerin altına ve üstüne ellerini koymakta. Hatta benim çalıştığım kurumumda usta öğreticiler bile benden daha değerli konumda.
Nedenmi arkadaşlar ben dersime giriyorum ve çıkıyorum. Bunun dışındakileri idareye havale ediyorum. Ben sınıfımda anlattığım dersi, verdiğim eğitimi bilirim.
Şunuda çok iyi biliyorumki okullardaki formatörler sadece okullarındaki lab'ın tamiri bakımı onarımı, eğitim ve öğretimi ile kalsalar iyi olacak. Ama nerde. Bu arkadaşlarımız başka her türlü işe el atmışlar. Okulun işlerini bırakmışlar, kaymakam, şube müdürleri dahil özel genel ne kadar iş varsa o bulundukları konumda tutunabilmek için her işi yapıyorlar. Bu her işi yapanlarda kendini çok iyi bilgisayarcı görenler.Bilgisayar öğretmenlerinin bazılarınında birşey bilmediğini iddaa edenler.
Bütün bilgisayar öğretmeni arkadaşlarıma buradan yüksek sesle sesleniyorum. Diğer branşlardan görev alanlar olduğu sürece ağzınızla kuş tutsanız hiç bir değeriniz olmayacak.Çünkü siz bilgisayar öğretmeniymişsiniz sizin bu zaten görevinizmişde mişde. Eğer bir sınıf öğretmeni, Din Kültürü Öğretmeni aynı işi yapsın, gerçekten ondan iyisi olmaz.
Bide şöyle derler Bilgisayar Öğretmeni bile yapamadı peh yaf felan
Bende böyle insanlara şöyle söylüyorum. Benim tek bildiğim birşey varsa o da hiçbirşey bilmediğimdir.(Özelliklede bu bilgisayar alanında böyledir) Birşeyler bildiğini iddaa eden varsa oda ortamda bir yer edinme çabasındadır.
Bu ne bir uslüb nede başka birşey. Sadece bizlerin karşı karşya kaldığı gerçekler. | |
|
|
 |
Must@f
Aktif Üye

Kayıt: 13 Şub 2008 Mesajlar: 345 Konum: SAFRANBOLU |
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 02 Tem 2008, 1:22 | |
| Diğer taraftan yazmayı unutmuşum; Bilgisayar Lab'larının halinden, cihazların eskiyeceğinden bahsediyorlar. Tamam doğrudur. Bu labların bir şekilde sağlıklı bir şekilde ayakta tutulması lazım.
Ama diğer taraftan diğer branşlardan formatör görevlendirerek değil. Bugün Türkiye geneline bakacak olursak, Bilgisayar Öğretmenlerinden sonra en fazla görevlendirme sınıf öğretmenliğinde olmuş. Peki bu sınıf öğretmenlerinin girmediği sınıflar ne olacak. Bu öğrencilere yazık değilmi.
Öncelikle öğretmen kendi branşında görev yapmalı. Diğer branşa geçip o branştaki öğretmenin hakkını yememeli. Yine diyeceksinizki biz branş filan değiştirmiyoruz. Evet kağıt üzerinde branş değişikliği yok. Ama okulların büyük kısmında bilgisayar dersleri Formatörler tarafından yapılıyor. Öncelikle herkes kendi işini yapmalı. Daha sonra eğer boş zaman veya ders saati varsa bu saatlerde gönüllü öğretmene görev verilmeli.
Meslek liselerinde uygulama nasılsa aynı uygulama İlköğretimlerde ve Liselerde gerçekleştirilebilir.
Veya İl ve İlçe milli eğitimlerde bilgi işlem merkezleri kurulsun. Daha az personelle bu iş halledilebilir. Hemde 1 hafta içinde bilemediniz 1 ay içinde bütün okullardaki bilgisayarlar eğitim öğretime hazır hale getirilir. Hemde bu hazırlıklar tatil günlerin de yapılabilir. Her okulda bir formatör görevlendirmenin ne anlamı var. Hepsine ayrı maaş ve ayrı ücret. Bu devleti zarar uğratmaktan başka birşey değil. Birde bunun yanında kendi gerçek branşlarından öğretmenlerin uzaklaşmasını sağlıyor bu formatörlük. Zaten bu bilgisayar denen kutu adamı herşeyden uzaklaştırır. Kendi öğle bir bağlarki karşısında oturan kişiyi karşısında oturan bile anlamaz.
Sonsöz:Herkes kendi işini yapmalı. | |
|
|
 |
esperadoz
Aktif Üye

Kayıt: 27 Eyl 2007 Mesajlar: 184
|
| BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 02 Tem 2008, 8:37 | |
|
 |
 |
Gene mi aynı mevzu yaa...arkadaşlar midem bulandı artık bu konudan,neymiş sınıf öğretmeni formatör olamazmış,neden olmasın ki,işini iyi yapıyorsa,ki amasyada gerçekten sınıf öğretmeni olup da çok güzel çalışan formatör arkadaşlar var...ben de tarihçiyim ve formatörüm,bilgisayacının yaptığı herşeyi de en iyi şekilde yapıyorum,bırakın bu tartışmaları ve lütfen üslubunuza dikkat edin... |
bende tarih öğretmenliği yapabilirim kanımca çünkü çok meraklıyım tarihe bence anlatırım tarih formatörlüğü açılırmı acaba.
şu anda bilgisayar öğretmeni olmayan okullarda formatör görevlendirmesi olması gayet doğal birşey ama kadro istenmesi çok saçma yarın öbür gün oraya bir bilgisaya öğretmeni atanırsa zaten o kişi formatörlüğü bırakıcak. | |
|
|
 |
cakin
Aktif Üye


Kayıt: 03 Ağu 2007 Mesajlar: 212
|
| Re: BURSADA GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU 02 Tem 2008, 9:16 | |
|
 |
 |
SON ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE OKUL FORMATÖRLERİ GÖREVLENDİRMELERİNDE SADECE 132 FORMATÖRDEN 33 NE GÖREV VERİLMİŞ VE BUNLARIN HEPSİNİN ATAMA BRANŞI BİLGİSAYARMIŞ. BEN GÖREV ALMIŞIM. DİĞER ARKADAŞLAR İÇİN ÜZÜLDÜM. YENİ GELEN İL MİLLİ EĞİTİM MDÜRÜ BÖYLE UYGUN GÖRMÜŞ |
zümrem hayırlı olsun.
O 33 formatörü neye göre seçmişler? Branşa göre mi? | |
|
|
 |
|
|