|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
fndgngr
Aktif Üye

|
| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 11:11 | |
| Çıplak kolla görev yaptırmam..
İlköğretim müfettişi İhsan Polat hakkında kadın öğretmenlere “Çıplak kolla görev yaptırmam" dediği iddiası sonrasında Ankara Valiliği inceleme başlattı.
Kadın öğretmenlerin giydiği yarım kollu bluzlara, “Çıplak kolla görev yaptırmam" diyerek müdahale ettiği iddia edilen ilköğretim müfettişi İhsan Polat hakkında şikayette bulunulması üzerine Ankara Valiliği hareket geçti. Ankara Valiliği şikayetle ilgili olarak inceleme başlatırken, incelemenin bir hafta gibi bir sürede tamamlanması bekleniyor.
Müfettiş Polat’ın, Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda, yenilenen ders programlarıyla ilgili düzenlenen seminerde bazı kadın öğretmenleri kılık kıyafetleri nedeniyle eleştirdiği iddia edilmişti. Seminerin ilk günü olan 25 Haziran’da, okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Y. K.’yı giydiği kısa kollu bluz nedeniyle eleştirdiği savunulan Polat’ın, “Çıplak kolla sunum yaptırmam" diye tepki gösterdiği bu nedenle Y.K’ya sunumunun bir sonraki gün yaptırıldığı ileri sürülmüştü. Polat’ın ayrıca 26 Haziran’da da seminerde yazman olarak görevlendirilen İngilizce öğretmeni N.S.’ye, “Çıplak kolla bu görevi yapamazsınız" dediği, N.S.’nin yerine uzun kollu gömlek giyen başka bir kadın öğretmenin görevlendirildiği iddia edilmişti. Söz konusu olaylar üzerine 40’a yakın öğretmen tutanak hazırlayarak imzalamış ve şikayette bulunmuştu.
Müfettiş İhsan Polat, söz konusu şikayet üzerine ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen bir yazı üzerine, seminerde kolsuz elbise giyenleri yönetmeliğe uymaları gerektiği yönünde uyardığını söylemişti.
Bu zihniyeti kınıyorum  | |
|
|
 |
msalep
Süper Üye

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 11:22 | |
| | bende kınıyorum. hertürlü giyime evet başörtüsüne hayır diyenleri de kınıyorum... | |
|
|
 |
ilede_sen
Seçkin Üye

Kayıt: 09 May 2008 Mesajlar: 757 Konum: istanbul/mecidiyeköy |
| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 11:38 | |
| müfettişi kınıyorum.kendini ne sanıyor.
bayan öğretmenlirimizde biraz giydiklerine dikkat etmesi gerek | |
|
|
 |
mkalkan
Seçkin Üye

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:14 | |
| Maalesef bayan öğretmenlerin bazıları çok fazla açık giyiniyor.
kolsuz badi, tayt vs.
ve kıyafetler çok dar. | |
|
|
 |
ilon
Aktif Üye

|
| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:25 | |
| Yaahu bırakın erkek çocuklara eğlence çıkıyor işte...
Şaka bir yana olayın yani iddianın gerçekliği henüz net değilken kınamanın anlamı yok... | |
|
|
 |
fatherboard
Site Gezgini

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:26 | |
| | arkadaşım mufettiş mevzuatı uygulamaıstır...kolsuz giyinemez basaortusu takamaz yazmaktadır..kafaan göre kınama önce mevzuatı bil oku öğren...bende okumadan bilmeden eleştirenleri kınıyorum devlet işi bu kafana göre yapamassın herseyin bir yönetmeliği var....kimsenin babsının çiftliği değil..oku öğren..mufettişin yaptıgı mevzuata göre doğrudur... | |
|
|
 |
tisimer
Seçkin Üye

|
| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:34 | |
| | başı örtülü arkadaşlarımız bir kaç dengesiz ve o dengesize hak veren insanlar yüzünden okuyamıyoken siz sorumsuz insanlar bi bluzun tartışmasını yazıyosunuz.öğretmen dediğin giyimine dikkat etmeli.plaja yada partiye gidiyomuş gibi değil öğrencilerin karşılarına çıkabilecek türden giyinmeli. | |
|
|
 |
fatherboard
Site Gezgini

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:35 | |
| KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN
KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK
Madde 5- 2. maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uya-akları hususlar;
a) (Değişik: 10/12/2001 - 2001/3459 K.)( TD:2532) Kadınlar; Elbiseler, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ve/veya çiz-meler sade ve normal topuklu, boyalı; görev mahallinde baş daima açık, saç-lar düzgün taranmış veya toplanmış; tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak, bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
KOLSUZ ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolon giyilmez. Etek boyu diz¬den yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Ter-lik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez..... | |
|
|
 |
ayhangunes
Seçkin Üye

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 12:36 | |
|
 |
 |
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN
KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK
Madde 5- 2. maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uya-akları hususlar;
a) (Değişik: 10/12/2001 - 2001/3459 K.)( TD:2532) Kadınlar; Elbiseler, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ve/veya çiz-meler sade ve normal topuklu, boyalı; görev mahallinde baş daima açık, saç-lar düzgün taranmış veya toplanmış; tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak, bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
KOLSUZ ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolon giyilmez. Etek boyu diz¬den yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Ter-lik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez..... |
Başka söze gerek yok | |
|
|
 |
yuureii
Seçkin Üye

|
| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 13:30 | |
| Ben de herşeyi kendi tarafından görüp yorumlayan herkesi kınıyorum.  | |
|
|
 |
msalep
Süper Üye

| Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 13:59 | |
| öğrencilerimize herşeyimiz ile örnek olmalıyız..
açmak medeniyet değildir, moda değlidir... evet aramızda açık birçok bayan vardır ama İSLAMA uygun da değildir. bu geçiçi dünyada açılmak kadar saçma birşey bilmiyorum. Ar denilen bir şey var..açılmaktan zevk duyanların vay haline.. | |
|
|
 |
bilisimci61
Seçkin Üye

| Re: Bu zihniyeti kınıyorum 05 Tem 2008, 14:22 | |
|
 |
 |
Çıplak kolla görev yaptırmam..
İlköğretim müfettişi İhsan Polat hakkında kadın öğretmenlere “Çıplak kolla görev yaptırmam" dediği iddiası sonrasında Ankara Valiliği inceleme başlattı.
Kadın öğretmenlerin giydiği yarım kollu bluzlara, “Çıplak kolla görev yaptırmam" diyerek müdahale ettiği iddia edilen ilköğretim müfettişi İhsan Polat hakkında şikayette bulunulması üzerine Ankara Valiliği hareket geçti. Ankara Valiliği şikayetle ilgili olarak inceleme başlatırken, incelemenin bir hafta gibi bir sürede tamamlanması bekleniyor.
Müfettiş Polat’ın, Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda, yenilenen ders programlarıyla ilgili düzenlenen seminerde bazı kadın öğretmenleri kılık kıyafetleri nedeniyle eleştirdiği iddia edilmişti. Seminerin ilk günü olan 25 Haziran’da, okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Y. K.’yı giydiği kısa kollu bluz nedeniyle eleştirdiği savunulan Polat’ın, “Çıplak kolla sunum yaptırmam" diye tepki gösterdiği bu nedenle Y.K’ya sunumunun bir sonraki gün yaptırıldığı ileri sürülmüştü. Polat’ın ayrıca 26 Haziran’da da seminerde yazman olarak görevlendirilen İngilizce öğretmeni N.S.’ye, “Çıplak kolla bu görevi yapamazsınız" dediği, N.S.’nin yerine uzun kollu gömlek giyen başka bir kadın öğretmenin görevlendirildiği iddia edilmişti. Söz konusu olaylar üzerine 40’a yakın öğretmen tutanak hazırlayarak imzalamış ve şikayette bulunmuştu.
Müfettiş İhsan Polat, söz konusu şikayet üzerine ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen bir yazı üzerine, seminerde kolsuz elbise giyenleri yönetmeliğe uymaları gerektiği yönünde uyardığını söylemişti.
Bu zihniyeti kınıyorum  |
KOLSUZ ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolon giyilmez. Etek boyu diz¬den yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Ter-lik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez...yarım kolla kolsuz arasındaki farkı anlamıyor değilizdir sanırım | |
|
|
 |
|
|