Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   İlköğretim Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Materyaller

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
yasarcan
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    30 Mar 2008, 22:39Alıntıyla Cevap Gönder

o kadar soyut geliyoki çocuklara veritabanı..
tanım olarak ben : milyonlarca kaydın belirli alanlarda düzenli bir şekilde tutulduğu dosyalar diyorum ölece bakıyolar..
açıyorum bir veritabanı gösteriyorum üfff amma çok bilgi var diyolar

veritabanı neymiş? tekrar soruyorum ...
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    30 Mar 2008, 22:46Alıntıyla Cevap Gönder

hocam al cocukları memurun yada müdürün odasına götür orada kitaplık vs yada dosya dolabı vardır . Neden dosyalamak gerektiğini ve nasıl yaparlarsa istedikleri şeyi kolayca bulacaklarını sor . al bi gelen yazıyı dosyanın birinden numarasını tarihini fallan göster Sonra anlat veritabanını ... aklıma ilk gelen bu oldu
teknikrm
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    30 Mar 2008, 23:04Alıntıyla Cevap Gönder

Veri tabanı programını anlatmakdan vazgeçtim bende.access yerine powerpoint anlatıyorum 7.8.sınıflarda(kitapta olmasada).
gökhankeven
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    30 Mar 2008, 23:10Alıntıyla Cevap Gönder

hocam ben örnek olarak e-okulu anlattım önce .onların bilgilerinin tutulmasını felan.bu şekilde başlayınca ilgileride artıyor.nede olsa kendileri ile ilgili.sonra kitaptaki uygulamaları yaptırın yeterli.
tabloyu-tasarım görünümünde
forum oluşturmayı-sihirbazı kullanarak
sorgu-tasarım görünümünde
rapor-bilgisayarlarda hata verdiği için anlatamadım
genel anlamda kitaptaki uygulamalar bile fazla geliyor.genelde birçoğu anladı.anlamak istemeyenler genelde bilgisayarda ders görmek istemeyenler.notumuz yok napalım Mad
benim anlattığım şekil buydu.
yasarcan
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    31 Mar 2008, 18:35Alıntıyla Cevap Gönder

idaremiz o kadar yoğunki böyle bir uygulama yapsam bana kızacaklardır. zaten bilgisayar dersini müdürler müfettişler de dahil hocam öğretebildiğin kadar diyolar..
ama dedikleriniz güzel hocam kayıtların dosyalanması sonradan o dosyalardan terkrar bulunması falan baya zahmetli iş öğrencilere bu sayede veritabanlarının neden gerekli olduğunu anlatabiliriz.

birde 5. basamaktaki veritabanları anlatımında bilgi ve verinin farklı şeyler olduğu anlatılmış ben bile zor ayırt ediyorum veri ve bilgi arasındaki farkı hatta edemiyorum kitapta neden yer alıyor anlayabilmiş değilim Shocked
InVinoVeritas
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    31 Mar 2008, 18:49Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam dert etmeyin öğrenebildikleri kadar.. Öğrencilerinize onlara ait bilgilerin (devam devamsızlıklarının, not bilgilerinin, nüfus kayıt verilerinin, veli bilgilerinin..)nasıl tutulduğundan, banka kartlarının farklı yerlerde nasıl kullanıldığınından bahsedin, dikkatlerini toplayacaktır..
Meryem Şemşit
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    31 Mar 2008, 18:50Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam labtan dışarı çıkmaya gerek yok.
Veritabanının tanımından önce örnekler vererek çocukların gözünde canlandırmak gerek.
Alışveriş yerlerinde ürünlerin bütün bilgilerinin bir programda toplandığı, Okulda öğrencilerin bilgilerinin bir programda toplandığı, Mağazaların bilgisayarlarında müşteri bilgilerini bir programda topladıkları (Migros kart, veya oradaki bir alışveriş merkezinin kartının tanınması için kaydedildiği), Öğrencilerin arkadaşlarının telefon,adres,e-posta bilgilerini kaydettikleri listelerin bu programlarda kaydedildiği söz edilirse daha açıklayıcı olur.
Ayrıca ilk önce Excelde bir telefon listesi hazırlatıp bunun üzerinde sıralama ve süzme işlemini yaptırırsanız daha iyi anlayacaklardır. Bunun da basit bir veritabanı olduğunu ve bunun gibi listelerin saklandığı bir sürü program olduğunu, Bütün bu programlara VERİTABANI dendiğini söylersiniz.

Tanımları direk vermek yerine örnekle vermek her zaman daha anlaşılır oluyor ilköğretimde.
Kolay gelsin.
burhansenyuva
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    31 Mar 2008, 18:52Alıntıyla Cevap Gönder

Vallahi ne yalan söyleyeyim.. Ben olsam eğerki labaratuarda ise çocuklar oyun delisi.. Onlara derdimki oynadıkları oyunların isimlerini , mesela key lerini oyunda kullanılan şifreleri isteyip o şekilde hani kolayca ulaşabilecekleri bir program gibi düşünmelerini sağlardım...ve veri tabanını oluşturmaya başlatırdım... Lisede vb dersine ilk başladığımızda hocamız bize istediğiniz programların yolunu göstererek masüstünüzde ki kısayolların yerine koyabileceğiniz bir şey yapabilirsiniz diye başlatmıştı bize.. açıkçası bir çoğumuzun merakı da olmuştu.. Sonrası için bir şey diyemeyeceğim tabi Smile
gökhankeven
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 13:37Alıntıyla Cevap Gönder

burhansenyuva yazmış:
Vallahi ne yalan söyleyeyim.. Ben olsam eğerki labaratuarda ise çocuklar oyun delisi.. Onlara derdimki oynadıkları oyunların isimlerini , mesela key lerini oyunda kullanılan şifreleri isteyip o şekilde hani kolayca ulaşabilecekleri bir program gibi düşünmelerini sağlardım...ve veri tabanını oluşturmaya başlatırdım... Lisede vb dersine ilk başladığımızda hocamız bize istediğiniz programların yolunu göstererek masüstünüzde ki kısayolların yerine koyabileceğiniz bir şey yapabilirsiniz diye başlatmıştı bize.. açıkçası bir çoğumuzun merakı da olmuştu.. Sonrası için bir şey diyemeyeceğim tabi Smile

+1
güzel yöntem ama konu bitti artık seneye anlatırım... Smile
onlyyou23
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 13:48Alıntıyla Cevap Gönder

valla ben hocam e-okulu anlattım hatta kendi bilgilerini gösterdim anladılar ve accseste ilişkilendirme ve filtreleme yapabiliyorlar
fatihdemirekin
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 13:48Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlara tavsiyem öğrencilere dağıtılan kitaplara bağlı kalmayın. Çünki kitaplar bana çok garip geliyo. Neyi nasıl anlatılacağı tam yerli yerinde anlatmamış. Biz kitap hazırlasaydık daha iyi bir ürün ortaya koyardık diye düşünüyorum
celikel23
Yeni Üye
Yeni Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 14:12Alıntıyla Cevap Gönder

ben access i kendim bilmiyorum ki öğrencilere de anlatayım.vallahi billahi access i bilmiyorum excell i de adam gibi bilmiyorum.nasıl öğreneyim arkadaşlar ya.hayatımd access ile ilgili bir uygulama bile yapmadım.excell derseniz yine işte çat pat.bildiğiniz bir eğitim seti varsa tavsiye edin
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   İlköğretim Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Materyaller

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?

page generation = 33.83433 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması