|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
yasarcan
Aktif Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 30 Mar 2008, 22:39 | |
| o kadar soyut geliyoki çocuklara veritabanı..
tanım olarak ben : milyonlarca kaydın belirli alanlarda düzenli bir şekilde tutulduğu dosyalar diyorum ölece bakıyolar..
açıyorum bir veritabanı gösteriyorum üfff amma çok bilgi var diyolar
veritabanı neymiş? tekrar soruyorum ... | |
|
|
 |
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 30 Mar 2008, 22:46 | |
| | hocam al cocukları memurun yada müdürün odasına götür orada kitaplık vs yada dosya dolabı vardır . Neden dosyalamak gerektiğini ve nasıl yaparlarsa istedikleri şeyi kolayca bulacaklarını sor . al bi gelen yazıyı dosyanın birinden numarasını tarihini fallan göster Sonra anlat veritabanını ... aklıma ilk gelen bu oldu | |
|
|
 |
teknikrm
Aktif Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 30 Mar 2008, 23:04 | |
| | Veri tabanı programını anlatmakdan vazgeçtim bende.access yerine powerpoint anlatıyorum 7.8.sınıflarda(kitapta olmasada). | |
|
|
 |
gökhankeven
Aktif Üye

Kayıt: 18 Eyl 2007 Mesajlar: 327 Konum: hayallerinde uçuyor |
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 30 Mar 2008, 23:10 | |
| hocam ben örnek olarak e-okulu anlattım önce .onların bilgilerinin tutulmasını felan.bu şekilde başlayınca ilgileride artıyor.nede olsa kendileri ile ilgili.sonra kitaptaki uygulamaları yaptırın yeterli.
tabloyu-tasarım görünümünde
forum oluşturmayı-sihirbazı kullanarak
sorgu-tasarım görünümünde
rapor-bilgisayarlarda hata verdiği için anlatamadım
genel anlamda kitaptaki uygulamalar bile fazla geliyor.genelde birçoğu anladı.anlamak istemeyenler genelde bilgisayarda ders görmek istemeyenler.notumuz yok napalım
benim anlattığım şekil buydu. | |
|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 31 Mar 2008, 18:35 | |
| idaremiz o kadar yoğunki böyle bir uygulama yapsam bana kızacaklardır. zaten bilgisayar dersini müdürler müfettişler de dahil hocam öğretebildiğin kadar diyolar..
ama dedikleriniz güzel hocam kayıtların dosyalanması sonradan o dosyalardan terkrar bulunması falan baya zahmetli iş öğrencilere bu sayede veritabanlarının neden gerekli olduğunu anlatabiliriz.
birde 5. basamaktaki veritabanları anlatımında bilgi ve verinin farklı şeyler olduğu anlatılmış ben bile zor ayırt ediyorum veri ve bilgi arasındaki farkı hatta edemiyorum kitapta neden yer alıyor anlayabilmiş değilim  | |
|
|
 |
InVinoVeritas
Seçkin Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 31 Mar 2008, 18:49 | |
| | Hocam dert etmeyin öğrenebildikleri kadar.. Öğrencilerinize onlara ait bilgilerin (devam devamsızlıklarının, not bilgilerinin, nüfus kayıt verilerinin, veli bilgilerinin..)nasıl tutulduğundan, banka kartlarının farklı yerlerde nasıl kullanıldığınından bahsedin, dikkatlerini toplayacaktır.. | |
|
|
 |
Meryem Şemşit
Aktif Üye

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 31 Mar 2008, 18:50 | |
| Hocam labtan dışarı çıkmaya gerek yok.
Veritabanının tanımından önce örnekler vererek çocukların gözünde canlandırmak gerek.
Alışveriş yerlerinde ürünlerin bütün bilgilerinin bir programda toplandığı, Okulda öğrencilerin bilgilerinin bir programda toplandığı, Mağazaların bilgisayarlarında müşteri bilgilerini bir programda topladıkları (Migros kart, veya oradaki bir alışveriş merkezinin kartının tanınması için kaydedildiği), Öğrencilerin arkadaşlarının telefon,adres,e-posta bilgilerini kaydettikleri listelerin bu programlarda kaydedildiği söz edilirse daha açıklayıcı olur.
Ayrıca ilk önce Excelde bir telefon listesi hazırlatıp bunun üzerinde sıralama ve süzme işlemini yaptırırsanız daha iyi anlayacaklardır. Bunun da basit bir veritabanı olduğunu ve bunun gibi listelerin saklandığı bir sürü program olduğunu, Bütün bu programlara VERİTABANI dendiğini söylersiniz.
Tanımları direk vermek yerine örnekle vermek her zaman daha anlaşılır oluyor ilköğretimde.
Kolay gelsin. | |
|
|
 |
burhansenyuva
Aktif Üye

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 31 Mar 2008, 18:52 | |
| Vallahi ne yalan söyleyeyim.. Ben olsam eğerki labaratuarda ise çocuklar oyun delisi.. Onlara derdimki oynadıkları oyunların isimlerini , mesela key lerini oyunda kullanılan şifreleri isteyip o şekilde hani kolayca ulaşabilecekleri bir program gibi düşünmelerini sağlardım...ve veri tabanını oluşturmaya başlatırdım... Lisede vb dersine ilk başladığımızda hocamız bize istediğiniz programların yolunu göstererek masüstünüzde ki kısayolların yerine koyabileceğiniz bir şey yapabilirsiniz diye başlatmıştı bize.. açıkçası bir çoğumuzun merakı da olmuştu.. Sonrası için bir şey diyemeyeceğim tabi  | |
|
|
 |
gökhankeven
Aktif Üye

Kayıt: 18 Eyl 2007 Mesajlar: 327 Konum: hayallerinde uçuyor |
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 13:37 | |
|
 |
 |
Vallahi ne yalan söyleyeyim.. Ben olsam eğerki labaratuarda ise çocuklar oyun delisi.. Onlara derdimki oynadıkları oyunların isimlerini , mesela key lerini oyunda kullanılan şifreleri isteyip o şekilde hani kolayca ulaşabilecekleri bir program gibi düşünmelerini sağlardım...ve veri tabanını oluşturmaya başlatırdım... Lisede vb dersine ilk başladığımızda hocamız bize istediğiniz programların yolunu göstererek masüstünüzde ki kısayolların yerine koyabileceğiniz bir şey yapabilirsiniz diye başlatmıştı bize.. açıkçası bir çoğumuzun merakı da olmuştu.. Sonrası için bir şey diyemeyeceğim tabi  |
güzel yöntem ama konu bitti artık seneye anlatırım...  | |
|
|
 |
onlyyou23
Aktif Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 13:48 | |
| | valla ben hocam e-okulu anlattım hatta kendi bilgilerini gösterdim anladılar ve accseste ilişkilendirme ve filtreleme yapabiliyorlar | |
|
|
 |
fatihdemirekin
Aktif Üye

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 13:48 | |
| | arkadaşlara tavsiyem öğrencilere dağıtılan kitaplara bağlı kalmayın. Çünki kitaplar bana çok garip geliyo. Neyi nasıl anlatılacağı tam yerli yerinde anlatmamış. Biz kitap hazırlasaydık daha iyi bir ürün ortaya koyardık diye düşünüyorum | |
|
|
 |
celikel23
Yeni Üye

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 14:12 | |
| | ben access i kendim bilmiyorum ki öğrencilere de anlatayım.vallahi billahi access i bilmiyorum excell i de adam gibi bilmiyorum.nasıl öğreneyim arkadaşlar ya.hayatımd access ile ilgili bir uygulama bile yapmadım.excell derseniz yine işte çat pat.bildiğiniz bir eğitim seti varsa tavsiye edin | |
|
|
 |
|
|