Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

btt dersinde programlama

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

btt dersinde programlama    08 May 2008, 8:16Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar btt dersinde programlamanın temelleri modülünde öğrencilerin sahte kodları yazdıktan sonra, onları deneyebileceği bir editör, ve derleyici var mı, ya da sizler bu modülü nasıl işliyorsunuz, kodları yazdırıp bilgisayarda uygulamasını yaptırıyor musunuz? yoksa sadece sahte kodu mu yazdırıyorsunuz?
hergunsince83
Aktif Üye
Aktif Üye

btt dersinde programlama    08 May 2008, 8:40Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bu dersle daha yeni bismillah diyor çocuklar. Hatta "Bismillah" demek için daha yeni "Elif" demeyi öğreniyorlar. Sizin orda yapacağınız daha doğrusu öğreteceğiniz; "Programlama nedir" ve "Programlamanın mantığı"dır, komutlarla program yazdırmak değil.
Sahte kodlar, algoritmalar, akış diyagramları yeter de artar bile, bir programlama diline gerek yok.
mygold
Aktif Üye
Aktif Üye

btt dersinde programlama    09 May 2008, 19:05Alıntıyla Cevap Gönder

programlama dilini ne zaman öğrenecek sorması ayıptır. olur mu hocam o moduller bu konuları öğretmekten uzak oyuzden bu derste somut bir dilde4 programlama öğretilmeli. teorik olarak hayali programlama öğrenilir mi
burhansenyuva
Aktif Üye
Aktif Üye

btt dersinde programlama    09 May 2008, 19:12Alıntıyla Cevap Gönder

Vallahi ne dediğiniz modüller miş.. derslermiş onlardan anlarım.. Ama şunu diyebilirim sanırım. Ben şu anda MYO okuyorum ve lisede iken gördüğümüz algoritma örnekleri , algoritma oluşturma mantığını pascal yada vb. de uyguladığımız için su anda geçekten faydasını görüyorum. Ama soyut olarak gördüğümüz şeylerin bir çoğunu unutma aşamasındayım.. Bence görülenlerin eğerki somutlama (görselleştirme ) şansı var ise bu yapılmalı.. Sonrasında dua edeceklerdir size öğrencileriniz... benim ettiğim gibi.
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

btt dersinde programlama    09 May 2008, 19:15Alıntıyla Cevap Gönder

flow chart isimli bir program var, akış diyagramı çizip , çalıştırarak sonuçları görebiliyorsunuz.
Türkçe olarak Tupol ve Yunus isimli Programlama dilleri var fakat hiç kullanmadım, Algoritmayı iyice kavrattıktan sonra son haftalarda QBASIC göstermeyi düşünüyorum.
davut58tr
Yeni Üye
Yeni Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 6:48Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar ben de şuan basic anlatıyorum. İlk önce programlama nedir? Mantığı, algoritma, sahte kod, akış şemalarından bahsettim. Örnek soruların algoritma ve akış şemalarını oluşturduk. fakat öğrenciler biz bunları nerede nasıl kullanacağız gibi sorular sormaya başladılar. basicte bu örneklerin kodlarını beraberce oluşturmaya başladık. bu öğrencilerin programlamanın niçin ve nasıl olduğunu kavramaları açısından oldukça faydalı olduğunu kanısındayım. Kısmetse haziranda da visual basic .nete genel bir giriş yapmayı düşünüyorum.
sitelerde
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 8:28Alıntıyla Cevap Gönder

İlköğretimden mi bahsediyoruz? Modül ne ki o zaman?
ozayguner
Yeni Üye
Yeni Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 23:01Alıntıyla Cevap Gönder

biz q basic kullanıyoruz
rtyucel
Süper Üye
Süper Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 23:04Alıntıyla Cevap Gönder

ozayguner yazmış:
biz q basic kullanıyoruz

bizde bizde +1
tamram
Süper Üye
Süper Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 23:05Alıntıyla Cevap Gönder

biz visual basic kullanıyoruz gayet de iyi oluyor..
the_korsan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 23:17Alıntıyla Cevap Gönder

bende visual basic kullanıyorum örnek bile yaptırıyorum arada.
değişkenler,if then else, for next bu gibi basit uygulamaları yapar hale geldiler
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

btt dersinde programlama    11 May 2008, 23:29Alıntıyla Cevap Gönder

hocam soyut olarak anlatıp bırakırsak çocuk onun ne olduğunu bilmeyeceği için kafasında onu büyütür ve anlamaz da zaten. Bilhassa lise çağındaki öğrenciler somut olmayan şeyleri anlamayamazlar. Soyut kavramları öğrenme anca 20 li yaşlardan itibaren olur.

O yüzden diyorum ki (ve uyguluyorum ki): en iyisi visual basic 6.0
sadece giriş kısmı
değişken tanımla
f8 ile çalıştır
atama operatörü kullan
if ve for
bence if else gerekmez öğretmeyin çünkü kafası karışıyor if yeter
while, do while falan da gerekmez. for yeter şimdilik
switch de gerekmez fonksiyon tanımlama da
değişken tanımlasın atamaları yapsın if ve for bilsin yeter
2 sayının en büyüğünü bulsun
3 sayının ortalamasını bulsun
değişkenlerin içindeki değerleri takas etsin...
Çok bile Rolling Eyes
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

btt dersinde programlama

page generation = 0.59480 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması