|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
elfi
Aktif Üye

|
| btt dersinde programlama 08 May 2008, 8:16 | |
| | Arkadaşlar btt dersinde programlamanın temelleri modülünde öğrencilerin sahte kodları yazdıktan sonra, onları deneyebileceği bir editör, ve derleyici var mı, ya da sizler bu modülü nasıl işliyorsunuz, kodları yazdırıp bilgisayarda uygulamasını yaptırıyor musunuz? yoksa sadece sahte kodu mu yazdırıyorsunuz? | |
|
|
 |
hergunsince83
Aktif Üye

Kayıt: 05 Oca 2008 Mesajlar: 327 Konum: Çocukların kafasındayım :) |
| btt dersinde programlama 08 May 2008, 8:40 | |
| hocam bu dersle daha yeni bismillah diyor çocuklar. Hatta "Bismillah" demek için daha yeni "Elif" demeyi öğreniyorlar. Sizin orda yapacağınız daha doğrusu öğreteceğiniz; "Programlama nedir" ve "Programlamanın mantığı"dır, komutlarla program yazdırmak değil.
Sahte kodlar, algoritmalar, akış diyagramları yeter de artar bile, bir programlama diline gerek yok. | |
|
|
 |
mygold
Aktif Üye

|
| btt dersinde programlama 09 May 2008, 19:05 | |
| | programlama dilini ne zaman öğrenecek sorması ayıptır. olur mu hocam o moduller bu konuları öğretmekten uzak oyuzden bu derste somut bir dilde4 programlama öğretilmeli. teorik olarak hayali programlama öğrenilir mi | |
|
|
 |
burhansenyuva
Aktif Üye

|
| btt dersinde programlama 09 May 2008, 19:12 | |
| | Vallahi ne dediğiniz modüller miş.. derslermiş onlardan anlarım.. Ama şunu diyebilirim sanırım. Ben şu anda MYO okuyorum ve lisede iken gördüğümüz algoritma örnekleri , algoritma oluşturma mantığını pascal yada vb. de uyguladığımız için su anda geçekten faydasını görüyorum. Ama soyut olarak gördüğümüz şeylerin bir çoğunu unutma aşamasındayım.. Bence görülenlerin eğerki somutlama (görselleştirme ) şansı var ise bu yapılmalı.. Sonrasında dua edeceklerdir size öğrencileriniz... benim ettiğim gibi. | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| btt dersinde programlama 09 May 2008, 19:15 | |
| flow chart isimli bir program var, akış diyagramı çizip , çalıştırarak sonuçları görebiliyorsunuz.
Türkçe olarak Tupol ve Yunus isimli Programlama dilleri var fakat hiç kullanmadım, Algoritmayı iyice kavrattıktan sonra son haftalarda QBASIC göstermeyi düşünüyorum. | |
|
|
 |
davut58tr
Yeni Üye

|
| btt dersinde programlama 11 May 2008, 6:48 | |
| | arkadaşlar ben de şuan basic anlatıyorum. İlk önce programlama nedir? Mantığı, algoritma, sahte kod, akış şemalarından bahsettim. Örnek soruların algoritma ve akış şemalarını oluşturduk. fakat öğrenciler biz bunları nerede nasıl kullanacağız gibi sorular sormaya başladılar. basicte bu örneklerin kodlarını beraberce oluşturmaya başladık. bu öğrencilerin programlamanın niçin ve nasıl olduğunu kavramaları açısından oldukça faydalı olduğunu kanısındayım. Kısmetse haziranda da visual basic .nete genel bir giriş yapmayı düşünüyorum. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| btt dersinde programlama 11 May 2008, 8:28 | |
| | İlköğretimden mi bahsediyoruz? Modül ne ki o zaman? | |
|
|
 |
ozayguner
Yeni Üye

|
| btt dersinde programlama 11 May 2008, 23:01 | |
| | biz q basic kullanıyoruz | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| btt dersinde programlama 11 May 2008, 23:04 | |
|
 |
 |
biz q basic kullanıyoruz |
bizde bizde  | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| btt dersinde programlama 11 May 2008, 23:05 | |
| | biz visual basic kullanıyoruz gayet de iyi oluyor.. | |
|
|
 |
the_korsan
Tecrübeli Üye

|
| btt dersinde programlama 11 May 2008, 23:17 | |
| bende visual basic kullanıyorum örnek bile yaptırıyorum arada.
değişkenler,if then else, for next bu gibi basit uygulamaları yapar hale geldiler | |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| btt dersinde programlama 11 May 2008, 23:29 | |
| hocam soyut olarak anlatıp bırakırsak çocuk onun ne olduğunu bilmeyeceği için kafasında onu büyütür ve anlamaz da zaten. Bilhassa lise çağındaki öğrenciler somut olmayan şeyleri anlamayamazlar. Soyut kavramları öğrenme anca 20 li yaşlardan itibaren olur.
O yüzden diyorum ki (ve uyguluyorum ki): en iyisi visual basic 6.0
sadece giriş kısmı
değişken tanımla
f8 ile çalıştır
atama operatörü kullan
if ve for
bence if else gerekmez öğretmeyin çünkü kafası karışıyor if yeter
while, do while falan da gerekmez. for yeter şimdilik
switch de gerekmez fonksiyon tanımlama da
değişken tanımlasın atamaları yapsın if ve for bilsin yeter
2 sayının en büyüğünü bulsun
3 sayının ortalamasını bulsun
değişkenlerin içindeki değerleri takas etsin...
Çok bile  | |
|
|
 |
|
|