Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
tecnoteacher
Aktif Üye
Aktif Üye

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    22 Eyl 2007, 21:34Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar slm.BTS sınıfındaki bilgisayarların öğretmen PC de kontrol edilmesini sağlayan netsupportu kurmaya çalışştım olmadı yani bağlantı sağlanamadı.Kısa bir araştırmadan sonra yerel ağda sorun olduğunu farkettim .BTS sınıfındaki tüm bilgisayarların çalışma grubunda görülmesi gerekiyor.Ama öğretmen bilgisayarında bunu göremiyorum çalışma grubu oluşturayım dedim olmuyor nerede ev veya iş ağı kur sihirbazında ağı kuruyorum ama yinede olmuyor.Bu konuda Yani bts sınıflarındaki yerel ağ oluşturma ile ilgili resimli olarak anlatabilecek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    22 Eyl 2007, 21:43Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşım öncelikle başlat-calıştır-ipconfig /all komutu ile bilgisayrının modemden yada hub-switch den ip adresi alığ almadığnı kontrol et ip adresin 192.168. yada 10.0.0 ile balşlamalı ama ip adresin 169. ile başlıyorsa bence kablolarını bi kontrol et
cogullu
Moderatör
Moderatör

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    22 Eyl 2007, 21:46Alıntıyla Cevap Gönder

ben kısaca anlatayım
Başlat/ayarlar/ağ bağlantıları/soldaki ağ görevlerinden ev ve işyeri ağı kur/ileri/ileri/ortadakini seçin:mesken ağ geçidi veya başka bilgisayar üzerinden/ileri/bilgisayar adlarını ve tanımlarını yazın her bilgisayarın tanımı ve adı farklı olsun/ileri/çalışma grubu ismini girin örneğin okul olsun/ileri/dosya ve yazıcı paylaşımını aç/ileri/ileri ve bunu bütün bilgisayarlara yaptıktan sonra bilgisayarları
3-5 defa yeniden başlatın hatta hepsini kapatıp şarteri de kapatın ve bir süre bekleyin daha sonra açtığınızda bilgisayarlar birbirini görecektir, yani bilgisayarlar hemen birbirini görmeyebiliyor.
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    22 Eyl 2007, 21:52Alıntıyla Cevap Gönder

tüm öğrenci bilg birbirini görüyor ve ögrt bilg bu guruptaki bilgisayarları görmüyorsan....

ag baglantılarıma sag tıkla
bilgisayar ara
aranacak bilgisayar adına "*" sadece yıldız karekterini koy. ve arat. eminim görecektir.

veya
başlat
çalıştır
\\baglanmak istedigin bilgisayarın adı yada ip si
bu şekildede baglanabilirsin.

baglanmıyorsa ve tüm ağ ayarların dogruysa. baglanmak için izinler vs... fiziksel bir ag problemin var demektir.
üvey baba
Site Gezgini
Site Gezgini

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    26 Eyl 2007, 18:32Alıntıyla Cevap Gönder

antivirüs programının firewall u yada windows un güvenlik duvarı ayarlarıda izin vermiyor olabilir.bunlara gir ve izin al. Confused
tecnoteacher
Aktif Üye
Aktif Üye

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU    26 Eyl 2007, 21:56Alıntıyla Cevap Gönder

sorun çözülmüştür .TEŞEKKÜRLER Idea
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BTS SINIFINDA AĞ SORUNU

page generation = 0.78557 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması