|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
tecnoteacher
Aktif Üye

| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 22 Eyl 2007, 21:34 | |
| | Arkadaşlar slm.BTS sınıfındaki bilgisayarların öğretmen PC de kontrol edilmesini sağlayan netsupportu kurmaya çalışştım olmadı yani bağlantı sağlanamadı.Kısa bir araştırmadan sonra yerel ağda sorun olduğunu farkettim .BTS sınıfındaki tüm bilgisayarların çalışma grubunda görülmesi gerekiyor.Ama öğretmen bilgisayarında bunu göremiyorum çalışma grubu oluşturayım dedim olmuyor nerede ev veya iş ağı kur sihirbazında ağı kuruyorum ama yinede olmuyor.Bu konuda Yani bts sınıflarındaki yerel ağ oluşturma ile ilgili resimli olarak anlatabilecek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. | | |
|  | gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1313 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 22 Eyl 2007, 21:43 | |
| | arkadaşım öncelikle başlat-calıştır-ipconfig /all komutu ile bilgisayrının modemden yada hub-switch den ip adresi alığ almadığnı kontrol et ip adresin 192.168. yada 10.0.0 ile balşlamalı ama ip adresin 169. ile başlıyorsa bence kablolarını bi kontrol et | | |
|  | cogullu
Moderatör

| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 22 Eyl 2007, 21:46 | |
| ben kısaca anlatayım
Başlat/ayarlar/ağ bağlantıları/soldaki ağ görevlerinden ev ve işyeri ağı kur/ileri/ileri/ortadakini seçin:mesken ağ geçidi veya başka bilgisayar üzerinden/ileri/bilgisayar adlarını ve tanımlarını yazın her bilgisayarın tanımı ve adı farklı olsun/ileri/çalışma grubu ismini girin örneğin okul olsun/ileri/dosya ve yazıcı paylaşımını aç/ileri/ileri ve bunu bütün bilgisayarlara yaptıktan sonra bilgisayarları
3-5 defa yeniden başlatın hatta hepsini kapatıp şarteri de kapatın ve bir süre bekleyin daha sonra açtığınızda bilgisayarlar birbirini görecektir, yani bilgisayarlar hemen birbirini görmeyebiliyor. | | |
|  | Hacker

| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 22 Eyl 2007, 21:52 | |
| tüm öğrenci bilg birbirini görüyor ve ögrt bilg bu guruptaki bilgisayarları görmüyorsan....
ag baglantılarıma sag tıkla
bilgisayar ara
aranacak bilgisayar adına "*" sadece yıldız karekterini koy. ve arat. eminim görecektir.
veya
başlat
çalıştır
\\baglanmak istedigin bilgisayarın adı yada ip si
bu şekildede baglanabilirsin.
baglanmıyorsa ve tüm ağ ayarların dogruysa. baglanmak için izinler vs... fiziksel bir ag problemin var demektir. | | |
|  | üvey baba
Site Gezgini

| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 26 Eyl 2007, 18:32 | |
| antivirüs programının firewall u yada windows un güvenlik duvarı ayarlarıda izin vermiyor olabilir.bunlara gir ve izin al.  | | |
|  | tecnoteacher
Aktif Üye

| BTS SINIFINDA AĞ SORUNU 26 Eyl 2007, 21:56 | |
| sorun çözülmüştür .TEŞEKKÜRLER  | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.78557 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|