Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BTS de internet paylaşım sorunu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
aysegul17
Yeni Üye
Yeni Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:00Alıntıyla Cevap Gönder

mrb arkadaşlar.
geçen hafta bts sınıfımda düzenlenen kurs sonrasında bütün bilgisayarlarıma virüs bulaştı. (bende habersiz güvenlik kartlarını devre dışı bırakmışlar..)

bende ana bilgisayar dahil bütün bilgisayarlara imaj dvd si ile format attım.

bts sınıfımda vestel bilgisayar var.
Ana bilgisayarda 2 adet ethernet var. bunlardan 1. si (Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) bağlantıyıi modemden alıp ana bilgisayara internet sağlıyor. 2. si (Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) ise ana bilgisayardaki interneti öğrenci bilgisayarlarına dağıtıyor.

ilk ethernet te ip ayarları otomatik. ikincisinde ise statik ip adresi verilmiş durumda.
öğrenci bilgisayarlarına da statik ip verildi. öğrenci bilgisayralrı ana bilgisayarı dns sunucusu ve ağ geçidi olarak kullanıyor.

öğrenci bilgisayrlarıyla ana bilgisayar arasında dosya paylaşım sorunu yok yani bilgisayarlar arasında dosya alıp dönderebiliyorum ama ana bilgisayar internete bağlanmasına rağmen öğrenci bilgisayarları internete bağlanmıyor. pek çok şey denememe rağmen sorunu aşamdım. yardımcı olursanız çok sevineceğim. şimdiden teşekkürler...
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:03Alıntıyla Cevap Gönder

peki hocam format attıktan sonra sadece internette mi sorun oluştu?
phpcoder
Site Gezgini
Site Gezgini

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:14Alıntıyla Cevap Gönder

benzer problem bende yaşamıştım. bilgisayarların birinden girerken diğerinden internete girmiyodum. internete girmeyen bilgisayara format attım, yine düzelmedi.son olarak modemi resetledim ve yeniden kurulum yaptım. sorun çözülmüştü. hocam sizde modemi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
aysegul17
Yeni Üye
Yeni Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:37Alıntıyla Cevap Gönder

evet sadece internette sorun var. kurulan ağ gayet düzgün çalışıyor.

modemi resetlemenin çözüm sağlayacağını düşünmüyorum. çünkü öğrenci bilgisayarlarının modemle bi alakası yok. onlar benim bilgisayardaki ayrı bir ethernet kartından alıyorlar internti. ama yinede bi denemek lazım bu bilgisayar olayında neyin sorunu halledeceği pek belli olmuyo Smile)
resha
Aktif Üye
Aktif Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:46Alıntıyla Cevap Gönder

o internet dagıtanda 'interneti paylaş' seçeneğini işaretlemiş misin acaba
http://bilgisayarbilisim.net/labdaki_ogrenci_bilgisayarlarinin_internete_tamamen_girmesin-t6138.html
aysegul17
Yeni Üye
Yeni Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:52Alıntıyla Cevap Gönder

interneti paylaş seçeneğini işaretlediğimde ana bilgisayardaki internet bağlantısı da kopuyor
resha
Aktif Üye
Aktif Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:55Alıntıyla Cevap Gönder

yukardaki linkte dosya var indirin ve inceleyin ben o şekilde kullanıyorum. yaptığınız açıklamanın aynısı zaten ve çalışıyor. sorun yok.
aysegul17
Yeni Üye
Yeni Üye

BTS de internet paylaşım sorunu    30 May 2008, 9:57Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkürler bi bakim
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

BTS de internet paylaşım sorunu

page generation = 0.39244 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması