|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
spontan
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 15:21 | |
|
 |
 |
Hocam bu soruya verilecek cevap kişiden kişiye değişir.shnbrs arkadaşımız uzun uzun anlatmış bir kaç tanede ben ekleyeyim. 6 sene bölüm şefliği yaparsan Müdür atamalarında direkt müdür olarak atanabilirsin. Müdür yardımcılığı filan yapmana gerek yok. Eğer ileride idarecilik düşünüyorsan yazışmaları filanda öğrenirsin. ama bir teftşde sana hesap sorarlar bölümle ilgili bir sorun olursa hesaba sen çekilirsin. Bence isteme kendileri teklif ederse o zaman burda yazılanları oku eksilerine artılarına bak ona göre karar ver. tabii bu işi yaparken (şeflik işini) idarede çok önemli. bizim burda hiç bir şey yapmıyoruz ama geldiğim okulda çalışırdım..... |
hocam çok teşekkür ediyorum öncelikle. okul idaresi iyi gibi görünüyor ama çok sinsi ve kötü. bunu tüm öğretmenler biliyor.
hiç bir işi belgeyle yapmıyorlar. hocam konuşarak halledebiliriz diyorlar. ama kendi işlerine gelecek konularda belge ile yapıyorlar. yani herşeyi kendi menfaatlerine uygun yapıyorlar. şimdi bunlar atölyeden bilgisayar monitör alıyolar. ya da herhangi bişey. mesela atölyenin elektirik hattı problemli "daha önceden bi bilgisayarcı daha vardı" dilekçeyle bildirdi bunu bi sürü laf saydılar. çünkü dilekçeyi alırlarsa sorumluluk direk onlarda olacak. yani idare iyi değil.
ama menfaatlerine ne uymadı da bölüm şefliğini hala teklif etmöediler. geçen sene stajyerken sürekli söylüyorlardı şimdi kimsede ses yok. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 15:25 | |
|
 |
 |
Eğerli hocam haftada 40 saat derse girmek son derece yoğun ve stresli olur. Hepsinin üstesinden gelemezsiniz. Bunun yanında birde okuldaki bozulan bilgisayarlarla siz ilgilenmek sorunda hissedeceksiniz kendinizi. Çünkü sizden başka okulda bilgisayardan anlayan yok ise o zaman her zaman size başvuracaklardır. Dersinizden çıkıp bu işlerin hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz, ama yinede lab'larda bilgisayarlar bozulduğu zaman bunları tamir etme ihtiyacı duyacaksınız. Bu bilgisayarları ders saatleri içinde tamir etmeye çalışırsanız, o zamanda derslerden geri kalacaksınız. Öğrencileri kontrol etmeniz zorlaşır. Siz bir taraftan bilgisayarları tamir etmeye çalışırken öğrenciler başı boş kaldığı için çok fazla gürültü yapacaklar.
Siz en iyisimi şefliği alın ve en azından en fazla size 30 saat ders verebilirler. İsteğe bağlı 4 saat ders saatinide alırsanız o zaman en fazla 34 ders saati derse girerseniz.
Eğer şefliği almazsanız toplamda en 40 saat derse gireceksiniz demektir. O zamandan öğrencilerinize fazla faydalı olamazsınız. |
hocam tüm yorumları okudum hepsi mantıklı aslında. evet hem ders hem işler zor oluyor. ama şimdi idarenin söylediği bazı işleri sallıyorum geç yapıyorum. geçen sene stajyerken canım çıkıyordu. çok kararsızım. en büyük korkum da resmi olarak bişeylerden sorumlu olmak. yani eksilerini öğretmen arkadaşlarım yazmış ama yine de kestiremiyorum. hala kararsızım yani | |
|
|
 |
karekedi
Yeni Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 15:37 | |
|
 |
 |
Hocam ben ilköğretimdeyim bölüm şefi falan değilim ama okulun ve 60 öğretmenin büütn bilgisayar işleri benden geçiyor. bir de haftada 30 saat derse giriyorum. bugünlerde işleri yetiştirmek için sahurdan sonra yatmadığım zamanlar oluyor. sınıf pano başlıkları, yıllık planları düzenleyiver ricaları, sınıflara projeksiyon alınacak araştırma yap, müdür deseniz flash bellek ile bir bilgisayardan diğerine veri taşımayı bilmiyor düşünün artık gerisini, yazıcıların tonerleri bitmiş doldurt, fotokopi makinası niye çoklu çekim yapmıyor, filan sınıfta kablosuz internet niye yok, taşınan sınıfın projeksiyonunu yeni yerine montaj yap vs vs Ben ne yapayım ? |
ne yapacağınız sorusunun cevabı çok kolay "HİÇ BİR ŞEY" ilk sene stajerken henüz bu işleri bilmiyorken aman insanlarla iyi geçineyim kırmayayım ricalarını işlerini yapıvereyim aynı zamandada 24 tane P2 bilgisayara her allahın günü bakım yapayım da eğitim aksamasın diye eşşekler gibi çalışıyodum. haftada ders aralarında 12 saat boşum vardı evim uzak olduğu için de okulda kalıyodum bunları yapıyodum. sonra ne oldu belli bir sendikaya üye olup akşamları topluca çay ve çekirdek eşliğinde sohbetlere katılan bir de 23 nisan etkinliklerini planlamış olan türkçeciye teşekkür belgesi verildi sene sonunda ki o da benim gibi stajer di. bana ise hocamız da çok uğrştı bu sene dendi o kadar. sonraki senelerde ne mi oldu? çok basit işim var şu anda yapamam ve bilmiyorum dan abşka cevap alamadı kimse. çünkü hatır gönül işi farklıdır insanın sırtına tonla iş yükleyim enayi gibi kullanmak ayrıdır. allahtan bu gibi ameleliklerde resmi bi zorunluluğum yok. müdür mü pislik yapacak bana. müdürün kendisi dese bunu güler geçerim. her sene başında drs programı yapamadığı için laboratuara gelip yalvaran müdürün eli kolu bağlı zaten bana karşı. resmi bir yükümlülük olmayınca keyfi olarak isterseniz yapmazsınız bu amelelikleri. varsın okudaki hiç bir hoca konuşmasın sizinle çok mu şey kaybedersiniz sizi kullanmaya çalışan kan emiciler sırtınızdan indiler diye. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 15:56 | |
|
 |
 |
 |
 |
Hocam ben ilköğretimdeyim bölüm şefi falan değilim ama okulun ve 60 öğretmenin büütn bilgisayar işleri benden geçiyor. bir de haftada 30 saat derse giriyorum. bugünlerde işleri yetiştirmek için sahurdan sonra yatmadığım zamanlar oluyor. sınıf pano başlıkları, yıllık planları düzenleyiver ricaları, sınıflara projeksiyon alınacak araştırma yap, müdür deseniz flash bellek ile bir bilgisayardan diğerine veri taşımayı bilmiyor düşünün artık gerisini, yazıcıların tonerleri bitmiş doldurt, fotokopi makinası niye çoklu çekim yapmıyor, filan sınıfta kablosuz internet niye yok, taşınan sınıfın projeksiyonunu yeni yerine montaj yap vs vs Ben ne yapayım ? |
ne yapacağınız sorusunun cevabı çok kolay "HİÇ BİR ŞEY" ilk sene stajerken henüz bu işleri bilmiyorken aman insanlarla iyi geçineyim kırmayayım ricalarını işlerini yapıvereyim aynı zamandada 24 tane P2 bilgisayara her allahın günü bakım yapayım da eğitim aksamasın diye eşşekler gibi çalışıyodum. haftada ders aralarında 12 saat boşum vardı evim uzak olduğu için de okulda kalıyodum bunları yapıyodum. sonra ne oldu belli bir sendikaya üye olup akşamları topluca çay ve çekirdek eşliğinde sohbetlere katılan bir de 23 nisan etkinliklerini planlamış olan türkçeciye teşekkür belgesi verildi sene sonunda ki o da benim gibi stajer di. bana ise hocamız da çok uğrştı bu sene dendi o kadar. sonraki senelerde ne mi oldu? çok basit işim var şu anda yapamam ve bilmiyorum dan abşka cevap alamadı kimse. çünkü hatır gönül işi farklıdır insanın sırtına tonla iş yükleyim enayi gibi kullanmak ayrıdır. allahtan bu gibi ameleliklerde resmi bi zorunluluğum yok. müdür mü pislik yapacak bana. müdürün kendisi dese bunu güler geçerim. her sene başında drs programı yapamadığı için laboratuara gelip yalvaran müdürün eli kolu bağlı zaten bana karşı. resmi bir yükümlülük olmayınca keyfi olarak isterseniz yapmazsınız bu amelelikleri. varsın okudaki hiç bir hoca konuşmasın sizinle çok mu şey kaybedersiniz sizi kullanmaya çalışan kan emiciler sırtınızdan indiler diye. |
evet hocam ben de çok çalıştım ama küçücük bi hatada tepkiyle karşılaştım. Ayrıca insanların benimle konuşup konuşmaması gibi bi kaygım da yok. çünkü zaten çevremdeki insanları ben seçiyorum diğerlerini zaten pek yaklaştırmıyorum yanıma hele menfaatçileri. yorumunuz için çok teşekkürler hocam. kafam karışık. sanırım onların teklif etmesini bekleyeceğim. ama neden etmiyolar neden söylemediler merak ediyorum. onların bi menfaati olmasa beklemezler. kesin bişey var ama ne. onlar iyilik yapsa arkasında bişey arar oldum. teklif etseler daha çok panik olurdum. sorumluluk yüklemek istiyorlar diye. anlamadım gitti sonucu zaten yazacağım buraya.
tüm arkadaşlarıma yorumları için teşekkür ediyorum | |
|
|
 |
filozofum
Site Gezgini

| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 16:01 | |
| | hocam ben kız meslekte bölüm şefiyim kesinlikle tek öğretmenseniz kabul edin çünkü siz sadece kendi bölümünüzle ilgili işler yapacaksınız ve 10 saat ek ders alacaksınız ben çok rahatım | |
|
|
 |
zaqwert
Site Gezgini

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 17 Eyl 2008, 16:05 | |
| | birde her sene teşekkür belgesi almış gibi 2 hizmet puanı alırsın | |
|
|
 |
shnbrs
Aktif Üye

| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 4:51 | |
|
 |
 |
birde her sene teşekkür belgesi almış gibi 2 hizmet puanı alırsın |
bu konuyu anlayamadım hocam. biraz açıklayabilirmisiniz? ilk defa duyuyorum da. | |
|
|
 |
Sponge Bob
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 7:32 | |
|
 |
 |
 |
 |
birde her sene teşekkür belgesi almış gibi 2 hizmet puanı alırsın |
bu konuyu anlayamadım hocam. biraz açıklayabilirmisiniz? ilk defa duyuyorum da. |
Ben de anlayamadım. 2 sene bölüm şefliği yaptım, hizmet puanı filan almadım hocam. Ne hizmet puanı?? | |
|
|
 |
adebrum
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 7:48 | |
| hocam bir ekside benden
öğretmen hafta 20+29 derse girersin
şef ise 20+27 derse girersin
hafta 2 saat ekders kaybın olur | |
|
|
 |
adem
Seçkin Üye

| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 8:09 | |
| | hocam bu zaman bölüm şefliği görevlendirmeleri varmı?? benim bilgiğim belli bir süre durdurulmuştu... | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 10:39 | |
|
 |
 |
hocam ben kız meslekte bölüm şefiyim kesinlikle tek öğretmenseniz kabul edin çünkü siz sadece kendi bölümünüzle ilgili işler yapacaksınız ve 10 saat ek ders alacaksınız ben çok rahatım |
ben de kız meslekteyim hocam ve tek öğretmenim | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| Bölüm şefi olayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı? 18 Eyl 2008, 10:42 | |
|
 |
 |
hocam bu zaman bölüm şefliği görevlendirmeleri varmı?? benim bilgiğim belli bir süre durdurulmuştu... |
hocam sanırım o durdurulan bakanlıktan ilk defa bölüm şefliği kadrosu için olabilir. bizim okulda bölüm şefliği kadrosu var. ama bilmiyorum. | |
|
|
 |
|
|