Üniversitede 1gb kapasiteli p133 bilgisayarım vardı. Sabit diskte bad sektör oluşmuştu. O zaman ki bios ların çoğunda low level format özelliği bulunuyordu. Sabit diski kurtarmak için biostan sabit diski formatlamıştım tam 3 gün sürmüştü ama bi işe yaramamıştı...
zamanla kullanılan dosyalar harddiskte parçalı bir şekilde yerleşmeye başladığından okuyucu kafanın daha çok yıprandığı doğrudur. Fakat bu sorunu hızlı formatda atsan normal formatda atsan gidermiş olursun.ikisindede kullanılan dosyalar harddiskte yeni ve düzenli bir yerleşim düzeniyle yerleşmeye başlayacak çünkü. hızlı format da sadece dosyaların adreslerinin kayıtlı olduğu ilk sektörlerde bulunan fat veya ntfs tablosu silindiğinden yeni kurulan işletim sistemi artık eski dosyaları görmez bile. ve yeni kayıtlar eskilerin üzerine yazılmaya başlanır.
ama iş eski dosyaları kurtarmaya geldiğinde belki normal format işleminde kurtarılması daha zorlaşabilir normal formatın tam olarak ne yaptığını bilmiyorum çünkü kurtarma programları normal formattan sonra bile kurtarıyor sanırım.
Eksik bir bilgi bence şurası. Hiç kimse durduk yerde sisteminde sorun yoksa format atayımda okuyucu kafa huzura ersin diye düşünmez sanırım "Disk birleştirici" programları diye birşey var.Bu programlar yardımıyla harddiskte parçalanmış dosyallar birleştirilebilinir.
Bir bilgi daha ekleyeyim. Harddiski tamamen sıfırlayan ve yeniden kurtarmayı imkansız kılan programlar var.Bildiğiniz gibi harddisteki bilgilerin en küçük kayıt biririmi BİT lerdir.İşte bu programlarda harddiskin bütün bitlerini tarayarak örneğin hepsini LOJİK 1 yaptığında ortada kurtarılacak bilgi falan kalmıyor. bu noktadan sonra tek çare o harddiskin geçmişte atmosfere manyetik olarak yaydığı enerji dalgalarını yakalamak.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.