Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
osayrac
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:22Alıntıyla Cevap Gönder

Değerleri öğretmenlerim öğrenciler bu Cuma karne alacak ve bir de bakacaklar Bilişim teknolojileri dersinin karşısında not yok... Bunu ben şu şekilde çözdüm...

Öğrencilerime dedim ki;

Karnenizi aldığınızda karnenizde Bilişim Teknolojileri dersinin adı gözükür ise bu dersten başarılı olmuşsunuzdur, gözükmüyor ise dersten başarısız olmuşsunuzdur.. Bunlar 8. sınıflara söyledim ve işe yaradı.. Siz de deneyin .....

Şimididen iyi tatiller...
narp
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:25Alıntıyla Cevap Gönder

ilginç bir fikir Idea ben onlara bu dersin notu olmadığını anlatamıyorum bir türlü
serefcan
Süper Üye
Süper Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:26Alıntıyla Cevap Gönder

Birinci kademe inanır belki ama ikinci kademe için zor gibi. Teşekkürler.
osayrac
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:28Alıntıyla Cevap Gönder

Yok hocam bir deneyin gerçekten ben de işe yaradı Idea
serefcan
Süper Üye
Süper Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:29Alıntıyla Cevap Gönder

osayrac yazmış:
Yok hocam bir deneyin gerçekten ben de işe yaradı Idea

Denemekten zarar gelmiyeceğine göre sorun yok. Teşekkürler. +1
emily_deu
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:32Alıntıyla Cevap Gönder

neden biz yalan söylemek yada çocukları oyalamak zorunda kalıyoruz ki, ben senin en başından söyledim not verilmeyeceki karnede not olmayacak diye baştan isyan ettiler ders işliyoruz diye, sonra bi hafta bunları serbest bıraktım özellikle alt sınıflar için, ders sonunda ve sonraki ders başlangıcında kesinlikle ders işleyelim öğretmenim diyerek istekte bulundular, nedeni; onları serbest bırakırken kendi bilgisayarımdan bi kaç artistik hamle yaptıııımmm,,, Idea
osayrac
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:35Alıntıyla Cevap Gönder

Öyle hocam. her şey not ile öğrenilmez... Ama bunu 1500 öğrencinin hepsine anlatamazsın ki ... bu bir tatlı yalan sonuçta hepsi başarılı gözükecek....
SogukSabah
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:50Alıntıyla Cevap Gönder

Yapmayın hocam Öğrencilere yalan söylemek 100 lerce öğrenciyi bu şekilde kandırmak hiç bir öğretmene yakışacak davranış değildir. Öğrenciler bu durumu öğrenmeyecek mi sanıyorsunuz. Yalan söylediğinizi onlara nasıl açıklayacak onların yüzüne nasıl bakacaksınız. Biz öğretmen olarak onlara yalandan uzak durmalrı gerektiğini anlatmak ve bunun önemini kavratmak zorundayız. Unutmayın ki onlar sizleri örnek alıyorlar.

Bu şekilde yalan söylemeye teşvik ettiğinizi ve duruma göre alan söylemenin iyi birşey olduğunu öğretmiş olacaksınız.

Bunu Lütfen Yapmayın!!!
laurona
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:51Alıntıyla Cevap Gönder

inşallah arkadaşlar ama bu gidişe bence bir an evel meb in bi dur demesi gerekir ve böylelikle öğrencilerin bilgisayar dersini dinlemeye değer bir ders olarak görmelerini sağlar
ersin_sisman
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:54Alıntıyla Cevap Gönder

Öğrencilere dürüst olmak lazım bence kötü bir fikir.
bote2004
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 22:59Alıntıyla Cevap Gönder

Bende dönem başında not verilmeyeceğini sadece davranış notu vereceğimizi davranış notlarında gireceği sınavlarda etkili olacağını söyledim. osayrac arkadaşımızın söylediği geçici bir çözüm olur bence çocuklar bütün karnelerde dersin adını görünce durumu anlarlar diye düşünüyorum. Bu yıl olmasada bidahaki yıl. Meb'in kesin bir çözüm bulması gerek.
caglayan42
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..    22 Oca 2008, 23:22Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar;
Not olmayabilir ama sonuçta basamak basamak işleniyor bu ders.
Ben sene başında bu dersin notu olmadığını söyledim. Ama bulundukları basamakta başarılı olurlarsa diğer basamağa geçebileceklerini anlattım. Yani dersi savsaklarsanız bu basamakta başarılı olmamazsınız ve gelecek sene de aynı basamaktan devam edersiniz. Başarılı olanlar yeni konuları öğrenirken siz aynı konuları tekrar tekrar işlersiniz diye anlattım. Uygulamasını da yapıyorum. Başarılı öğrenciler için bir belge hazırladım. Karneyle birlikte Başarı Belgesi dağıtacağım. Her sınıftan bir kaç kişiye de bu belgeden vermeyeceğim. Gelecek dönem için daha etkili olavağına da eminim.
Bun da bir alternatif olarak değerlendirin.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Bilgisayar öğretmenlerine karne önerisi..

page generation = 0.34627 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması