|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 21 Nis 2008, 20:58 | |
| Merhaba,
Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Ankara’da bir ilköğretim okulunda bilgisayar öğretmeni olarak çalışıyorum. Daha doğrusu yeni adıyla “bilişim teknolojileri” öğretmeni olarak çalışıyorum. (Ben bu isme hâlâ alışamadım da.)
Ama maalesef birçok bilgisayar öğretmeni gibi ben de mesleğimde pek çok sorunla karşı karşıyayım. Aslında “Bir dokun bin ah işit” sözü tam biz bilgisayar öğretmenlerine göre bir söz. Kiminle konuşsam hep aynı sorunları duyuyorum ve maalesef sesimizi duyan, sorunlarımıza çözüm yolu arayan birileri yok…
Sözü çok fazla uzatmak istemiyorum ama hepimizin ortak sorunlarından birkaçını sizinle paylaşmak isterim. İlk olarak “Bilişim Teknolojileri” ders saatlerinin azaltılması ve bunun beraberinde yaşadığımız sorunlar. Bize ders saati olarak ayrılan kısıtlı zaman hem öğrencilere gerekli becerileri aktarmak için yetersiz hem de birçok öğretmeni ek ders ücretinden mahrum bırakıyor. İkinci olarak, dersimizin seçmeli bir ders olması ve not ile değerlendirme hakkımızın olmayışı. Bu nedenden dolayı birçok öğrenci ve diğer branş öğretmeni tarafından dersimiz sadece bir “eğlence” dersi olarak görülüyor. Bu durum biz bilgisayar öğretmenlerinin mesleki motivasyonu azaltıyor ve kendimizi değersiz hissetmemize sebep oluyor. Aslında sorunlar anlatmakla bitmiyor ama ilk bakışta göze çarpan sorunların başında bunlar geliyor…
Ben de bu sorunları yaşayan bir öğretmen olarak, bu konu üzerinde bir tez çalışması yapmaya karar verdim. Şu anda ODTÜ / BÖTE’de yüksek lisans yapıyorum ve tezimde bilgisayar öğretmenleri olarak yaşadığımız ortak sorunları ele alıyorum.
Ekte gönderdiğim ankette yaşadığımız sorunların değerlendirmesine yönelik sorular bulunuyor. Sizden ricam bu ankete zaman ayırıp doldurmanız. Belki bu şekilde Türkiye’nin dört bir yanından bilgisayar öğretmenlerinin katılımıyla sesimizi duyurabiliriz. Anketten elde edilen sonuçlar MEB’e gönderilecek ve MEB tarafından değerlendirmeye alınacaktır.
Lütfen arkadaşlar, gelin beraber sesimiz duyuralım ve sorunlarımıza çözüm bulalım. Lütfen zaman ayırın ve anketi doldurup bana e-posta ile gönderin. Ankete katılan arkadaşlarıma şimdiden çok minnettarım.
Mail Adreslerim:
serefogluh@hotmail.com
hserefoglu@yahoo.com
serefogluh@yahoo.com
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
Bilişim-Teknolojileri_Dersi-Anket-Formu.rar |
| Dosya Boyutu: |
13.67 KB |
| İndirilme: |
250 defa |
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 25 Nis 2008, 20:14 | |
| Arkadaşlar sizden rica ediyorum, lütfen 5 dakikanızı ayırın ve ekteki anketi doldurun. Bu şekilde bana büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.
Lütfen...
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 27 Nis 2008, 16:20 | |
| Arkadaşlar lütfen
| |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 27 Nis 2008, 16:30 | |
| Hocam uzun çok kusura bakma
aslında bir program ya da web arayüzü şeklinde olsa iyi olur word dosyasını düzenlemesi ayrıca bir uğraş.
Bunu delphi flash ya da bir web sayfasında yapabilirsin oraya link verirsin doldururuz. mesela www.000webhost.com adresinden bir web sitesi al oraya koy php de yaptığın anketi dolduralım.
| |
|
|
 |
prentice
Seçkin Üye

| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 27 Nis 2008, 18:35 | |
| | hocam gerçekten bu kadar önemsediğin bir anketi word dosyası haline paylaşmamalıydın bence. Şuan belgeyi açtım ama nasıl doldursam diye düşünüyordum.Keşke bir arayüz halinde yapsaydın.
| |
|
|
 |
prentice
Seçkin Üye

| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 27 Nis 2008, 18:58 | |
| | mail adresine gönderdim hocam anketi. İyi çalışmalar
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 28 Nis 2008, 22:07 | |
| | Yardımınız için teşekkürler...
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 29 Nis 2008, 19:58 | |
| Arkadaşlar haklısınız, word dosyası olarak doldurmak biraz zor gelebilir; fakat dosya üzerinde sadece işaretleme yapacaksınız. Hepsi bu...
Yardımcı olursanız sevinirim...
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 03 May 2008, 18:58 | |
| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun ve bana destek verin.
Anketi doldurmanız en fazla beş dakikanızı alacak.
Lütfen...
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 09 May 2008, 21:39 | |
|
Lütfen...
| |
|
|
 |
serefogluh
Site Gezgini

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 11 May 2008, 14:41 | |
| Sesimi duyan var mı
Bana yardım edebilecek olan var mı
Lütfen...
| |
|
|
 |
cikka
Aktif Üye

|
| Bilgisayar Öğretmenleri Olarak Yaşadığımız Sorunlar 11 May 2008, 14:45 | |
| | Hiç üzülme hocam. Şimdi dosyayı indirip uğraşcam senin için. Sen dua et benim elektrik gitmesin. Hemen başlıyorum.
| |
|
|
 |
|
|