|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
mystery1984
Site Gezgini

|
| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 17:20 | |
| Arkadaşlar,
ilköğretim 1-8 müfredatına göre performans değerlendirmesine geçtik bildiğiniz üzere. Buna göre kontrol listeleri ve ölçme formları var, onları dolduracağız ama öğrenci Geçti veya Kaldı kararını neye göre vereceğiz. Çünkü bu ölçme araçlarında her davranış için, E(Yapabiliyor), Y(Yardımla yapabiliyor), ve H(Hayır) şeklinde dolduracağız. Dolayısıyla kaldı veya geçti neye göre karar veeceğiz belli değil.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... | |
|
|
 |
ergin_tastan
Seçkin Üye

Kayıt: 01 May 2007 Mesajlar: 556 Konum: Ankara - Askerden Öğretmen |
| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 18:03 | |
| Daha karneye çok var hocam..Relax  | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 19:50 | |
| E ler çoğunluktaysa geçiririz H ler çoğunluktaysa bırakırız. Orta durumdaysa yani Y ler fazlaysa da kanaat kullanırız olur biter
Ben düzenli olarak kontrol listelerini tutuyorum. Sadece 5. sınıflara girdiğim için sıkıntılı da olmuyor. Ve açıkçası E ler çoğunlukta ve hepsi bu gidişle bir üst basamağa geçecekler beni yormadan
Ama tüm sınıflara giren birinin işi bu sistemde baya sıkıntılı. Tek tek o kontrol listelerini tutmak sıkıcı ve zor olur. Allah sabır versin. | |
|
|
 |
mystery1984
Site Gezgini

|
| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 19:56 | |
| | Sınav yapmıyorsunuz değil mi? Yani kontrol listeleri dışında birşey tutuyor musunuz? | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 20:00 | |
| Sınav yapmıyorum. Kontrol listesi dışında performans ödevleri var. İlkini topladım. Yap-boz konulu bir ödevdi. Bir de bu ünite sonunda bir performans ödevi var. Onu da yaptırırp toplarım. Dediğim gibi sadece 5.sınıflara giriyorum ve 2 ders saati olması çok iyi oldu.
performans ödevi de sıkıntı olmuyor. Okulda birlikte yapıyoruz dersimizde. Ama tüm sınıflara girenler için baya sıkıntılı olacağını düşünüyorum. | |
|
|
 |
özygt
Aktif Üye

| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 20:01 | |
| | Ben kontrol listesi filan kullanmadım hiç bişey yapmadım hatta.Kitap gelmedi daha sadece kendim konuyu anlatıp geçiyorum | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 08 Ksm 2007, 20:09 | |
| | bizde de kitap yok. cdler var o kadar.kitaba da gerek kalmıyor zaten. sizde etkinlik ve klavuz cdleri varsa sorun yok bence.şimdiye kadar kitap mı kullanıyorduk sanki.ben etkinlikleri tüm öğrenci pclerine yükledim. oradan uyguluyorlar. eğer projeksiyon makinanız varsa kendi pcnizden de çalışma kitabında hangi konudaysanız onu açarsınız. hem birlikte inceler hem uygularsınız. klavuz ve etkinlik cdlerinde zaten değerlendirme listeleri de ayarlanmış. yapmanız gereken öğrenci sayısına göre düzenlemek ve öğrenciler uygulama yaparken aralarda gezinip o kriteri yapıp yapamadıklarına bakmak. diyorsanız ki projeksiyon yok. o zaman çalışma kitaplarını da pclere yüklersiniz oradan takip ederler konuyu. projeksiyonsuz sıkıntılı olur ama olur... | |
|
|
 |
Aliosman_eser
Aktif Üye

|
| kontrol listeleri 11 Ksm 2007, 14:20 | |
| | arkadaslar bu kontrol listelerini her basamak bittiginde kontrol etmeyecek miyiz. yani basamagın bitmesi yıl sonunu bulur. bazı arkadaslar kontrol listelerini doldurduklarını yazmışlar. ben mi yanlış biliyorum yoksa arrkadaslar mı yanlş yapıyorlar? | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Basamak "Geçti veya "Kaldı" neye göre diyeceğ 11 Ksm 2007, 14:28 | |
| | Kontrol listelerini incelerseniz basamaklara göre ünite bazında ayarlanmış. Sizin öğrencilerin durumunu bilemem ama 1 basamak 1 yıla benim öğrencilerde yetersiz kaldığı için ben 1 döneme 1 basamak seçtim. Ayrıca daha sonradan her kriter için tek tek öğrencilerin ne durumda olduğunu gözlemek daha zor. Bu yüzden o kriterle ilgili etkinlik uygulama yapılırken değerlendirmek sizin işinizi kolaylaştırır. | |
|
|
 |
Aliosman_eser
Aktif Üye

|
| karneler 11 Ksm 2007, 14:38 | |
| | peki bu kontrol listelerinin bi yaptırımı olacak mı yoksa formalite icabı mı dolduruyoruz. bazı arkadaslar gecti kaldı die karar vermek durumunda hissediyorlar sanırım kendilerini. karnede bilgisayar dersi gecti\kaldı seklinde mi gorunecek ki boyle bi karar veriyoruz. karnede goruneceği bile kesin deil henuz. bilmem yanılıyor muyum. | |
|
|
 |
mystery1984
Site Gezgini

|
| Basamağı geçti kaldı meselesi 11 Ksm 2007, 16:40 | |
| | Ben seminere katılmıştım. Orda bize yıl sonunda karneye, basamağı geçmiştir yada kalmıştır şeklinde geçecek demişlerdi. | |
|
|
 |
|
|