Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Duyurularımız

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
amazon23
Yeni Üye
Yeni Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 14:15Alıntıyla Cevap Gönder

formatör öğretmenin görevleri bide kadro verilmesi konusunda olabilir..
LLHT
Yeni Üye
Yeni Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 14:29Alıntıyla Cevap Gönder

melekcevikoz yazmış:
KILIÇARSLAN yazmış:
aysarg yazmış:
emines yazmış:
belki braz tepki alacam ama bence formatörlüğün diğer branşlara verilmemesi gerektiğinide yazalım.,...

Haklısın

haklısınız.

Kesinlikle haklısınız.

Bence haklı değilsiniz, bilgisayar öğretmenlerinden daha çok çalışan diğer branş formatörlerde var. Hatta bir kaç okula gidip ders dolduran ve kendini güncellemeyen bilgisayar öğretmenleri de var. Lütfen herkesi aynı kefeye koymayalım.
Yiğidi öldür, hakkını ver.
karinca_52
Süper Üye
Süper Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 14:30Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle doğru
hakansia
Aktif Üye
Aktif Üye

dilekçe örneği    22 Şub 2008, 18:16Alıntıyla Cevap Gönder

ben bu formatı hazırladım. dilekçeyi herkes istediği gibi düzeltip tekrar forma atarsa en son en iyi formatı yakalarız.

T.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  T.rar
 Dosya Boyutu:  5.65 KB
 İndirilme:  21 defa

basbag
Süper Üye
Süper Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 18:19Alıntıyla Cevap Gönder

tşk ederim hocam
bilgekaan
Aktif Üye
Aktif Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 18:20Alıntıyla Cevap Gönder

keyloger yazmış:
ben not verilmemesinden memnunum, o zaman bende bu durum gayet iyi sakın ellemeyin diye mail atayım Smile

katılıyorumçünkü benim okulumda 900 kişinin dersine giriyorum.formatörde değilim.düşünsenize bi 2 sınav yapcaksınız ve bütün kağıtları okuyup ilsise teker tker notları gireceksiniz.bence bu işe hiç bulaşmayalım.herkes formatör değilki! ha bilgisayar saatlerini arttırabilirler ona lafım yok
basbag
Süper Üye
Süper Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 18:50Alıntıyla Cevap Gönder

size eğitek'in linkini veriyorum. bu adrese mailinizi atabilirsiniz.

http://bitefo.meb.gov.tr/iletisim.asp#
TR61
Site Gezgini
Site Gezgini

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 18:53Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bence çalışma saatleri okul saatleri ile sınırlı kalmalı. Bizim esas işimiz öğrenciyle. Saat 17:00'a kadar kalmamızın çok fazla bi anlamı yok. Okuldan sonrada zaten öğrenci kalmıyor okulda
basbag
Süper Üye
Süper Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 19:06Alıntıyla Cevap Gönder

kadroyu verecek bakanlığımızın personel genel müdürlüğü birimidir. bu dilekçeyi hem eğitek'e hemde personel genel müdürlüğüne mail atalım.
personel@meb.gov.tr
hayat86
Aktif Üye
Aktif Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    22 Şub 2008, 19:24Alıntıyla Cevap Gönder

Bilgisayar dersine not verilmesine karsıyım eger atacaksam bu sekilde devam etmesi için atarım ........Ve bence sizde atmayın 550-600 öğrencinin dersine giriyorum toplamda bu kadar öğrenciye nasıl sınav yapmayı düşünüyorsunuz?????????????
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    23 Şub 2008, 11:46Alıntıyla Cevap Gönder

http://bilgisayarbilisim.net/forum_yoneticilerini_insafa_ve_goreve__davet_ediyorum-t10591.html başlığından alıntıdır.

fseven yazmış:
Kanuni Sultan Süleyman tahta geçtikten kısa bir süre sonra Hasoda Başı olan İbrahim Paşa'yı sadrazam yapmıştır. İbrahim Paşa bu görevi başarıyla da yapmıştır; ancak Kanuni'nin bu uygulaması büyük bir hata olmuştur. Neden mi? Çünkü Kanuni sistemi bozmuştur ve kendisinden sonra başa geçenlerde onun açtığı bu yoldan yürümeye başlamışlar ve devletin başına işin ehli olmayanlar geçmeye başlamıştır.

Yukarıda fseven hocam kendi branşı olan tarihi kullanarak Tarihi bir olay ile konuyu çok güzel özetlemişti. Belki o başlığı gözden kaçıran görmeyen okumayan arkadaşlarım olur düşüncesiyle alıntı yaptım ve bu doğrultuda bir çerçeve hazırlamaya başladım.

Konu: Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenliği Görevlendirmeleri ve Bilgisayar Öğretmenleri.

Bir Bilgisayar öğretmeni olarak Formatör öğretmen görevlendirilmesi uygulamasının verimli olmadığı sonucuna vardım.
Diğer branştan birisinin BT formatörü olarak görevlendirilmesi konusunda da tarihten hiç ders almadığımızı gösteren bir alıntıyı paylaşmak istiyorum.

“Kanuni Sultan Süleyman tahta geçtikten kısa bir süre sonra Hasoda Başı olan İbrahim Paşa'yı sadrazam yapmıştır. İbrahim Paşa bu görevi başarıyla da yapmıştır; ancak Kanuni'nin bu uygulaması büyük bir hata olmuştur. Neden mi? Çünkü Kanuni sistemi bozmuştur ve kendisinden sonra başa geçenlerde onun açtığı bu yoldan yürümeye başlamışlar ve devletin başına işin ehli olmayanlar geçmeye başlamıştır.”

ilk atama yoluyla öğretmen alımlarındaki dağılımda (ör-2007-3) alınacak 10 000 öğretmenin 7050 si sınıf öğretmeni ve sadece 160 ı bilgisayar öğretmeni iken şu anda halen Sınıf öğretmenlerinden formatör görevlendiriliyor. ( Burada örnek olarak sınıf öğretmenliği verildi)

Öyle yanlış uygulamalar duyuluyor ki; örnek bir uygulama;

İl merkezindeki bir sınıf öğretmeni yine il merkezindeki başka bir okula BT formatörü olarak görevlendiriliyor, Köy okulundaki bir sınıf öğretmeni o merkezdeki başka okula BT formatörü olan öğretmenin yerine görevlendiriliyor, köydeki okula da dışarıdan ataması yapılmayan birisi ücretli sınıf öğretmeni olarak alınıyor. ( bütün bunlar 6 aylık bir görevlendirme dönemi için gerçekleşiyor. Bilmiyorum, sizce bu şekilde eğitim kalitesi artar mı? )
Bu ve benzeri sorunların yaşanmaması için önerim şudur;

Formatörün görevi BT sınıflarını açık tutmak deniyor ki bilgisayar öğretmeni olan okullarda bu zaten açık olduğundan BT Formatörü görevlendirmek yerine Bilgisayar Öğretmenlerinin çalışma şartlarının ve saatlerinin düzenlenmesinin daha uygun olacağı kanısındayım.

Bir okulda BT sınıflarında Bilgisayarlı eğitim yapmak yerine sınıfların bilgisayar ve Projeksiyon ile donatılmasının daha verimli olacaktır. Çünkü BT sınıflarında Bilgisayar Dersi Haricinde işlenen dersler amacına hizmet etmediği düşüncesindeyim. Çocukları oyalama yeri olarak kullanılıyor. Çünkü BT sınıfında bilgisayarları kontrol edemeyen öğretmen öğrenciyi kontrol edemez. Öğrenci bilgisayarı oyun makinesi olarak görüyor. Eminim ki Türkiye genelinde birçok okulun büyük problemlerinden birisi budur.

2007/4 sayılı genelgedeki BT sınıflarının halka açılması konusunda da; BT sınıfları halka açılmaması gerektiğini düşünüyorum ki halka açabilen veya açan okul sayısını malum sizler bizlerden daha iyi bilirsiniz. Uygulanmayan bir proje çünkü uygulanabilirliği yok. Halka açılan bir BT sınıfına dışarıdan gelecek sivil vatandaşların oluşturacağı huzursuzluk okulun düzenini bozacağı gibi güvenlik düzeyini de düşürecektir.

Şimdi bütün bu vb. sorunlardan sonra işlenebilir bir uygulama sunmak istiyorum.

Yakında her okulun bir bilgisayar öğretmeni olacak inşallah,

Bilgisayar öğretmenleri kendi okullarında bilgisayar derslerine girecek ayrıca ücret karşılığı günlük 2 ders saati haftada 10 saat ücret karşılığı okul idaresince haftanın belirlenen gün veya günlerinde diğer branş öğretmenlerine bilgisayar kursu adı altında hizmet içi eğitim şeklinde katılım zorunlu olmak şartıyla Bilgi ve Teknoloji okur yazarlıklarını arttırmak için uygulamalar düzenlenebilir.

Bu konuya alternatif denenebilir bir uygulama bu. Yoksa bir öğretmeni okulda bir BT sınıfına koyup akşama kadar burada otur demenin bir faydasını göremiyorum.

Bu yöntemlerde uygun değilse en uygun olan yöntemi belirlemek için yine bu işin uygulamacısı olacak olan biz bilgisayar öğretmenlerinden geri bildirim alınarak en uygun çözümün bulunabileceği kanısındayım. Geri bildirim olarak elektronik ortamda egitek web sitesinde çeşitli anketler düzenlenerek bilgisayar öğretmenlerinin bu anketlere zorunlu katılımları sağlanabilir.

Benden bu kadar arkadaşlar. Bu işin gereksizliğini ancak bu kadar ifade edebildim. Geliştirmek isteyen geliştirsin foruma koysun mail göndermek isteyen arkadaşlarda aşağıdaki adreslere gönderebilirler.

huseyincelik@meb.gov.tr, egitek@meb.gov.tr, bitefo@meb.gov.tr, personel@meb.gov.tr
teknomann
Aktif Üye
Aktif Üye

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ    24 Şub 2008, 15:45Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle katılıyorum hacker hocam!!!!!!!!!!!!!
ayrıca bana göre:
1- Bilgisayar dersi de diğer tüm dersler gibi notla değerlendirilmeli (ben yorulmaya hazırım,çünkü normal olanı bu)
2- Bilgisayar öğretmeni olan okullarda formatörlük gereksiz bir uygulama
3- Formatörlük kesinlikle farklı branşlara açık olmamalı, herkes bilgisayar konusunda iyi olabilir.. bu, eline diplomayı alan herkesin formatörlük yapabilmesi anlamına gelmez. herkes kendi işini yapsın,hak yemesin lütfen!!!
4- eğer mevcut bilgisayar öğretmenlerinin sayısı formatörlük için yetersizse ;
o zaman atanmışlık şartını kaldırsınlar,dışarıda atanamamış bilgisayar öğretmenliği mezunu arkadaşlarımız formatörlüğe başvursunlar..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Duyurularımız

BAKANLIĞA MAİL ATALIM HAYDİİİİ

page generation = 0.96561 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması