Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Ekonomik Gelişmeler

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
enginniyazi
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    18 Oca 2008, 14:03Alıntıyla Cevap Gönder

[quote="karemn"]
ghost yazmış:
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun, Türkiye'de öğretmen maaşlarının OECD üyesi ülkelere göre yüksek olduğu yönündeki açıklamasının doğru olduğunu ancak cari açığı kapatmak için öğretmenlerin ücretlerinin düşürülmeyeceğini söyledi.

Arkadaşlar burda sorun ne ben onu anlamadım. Türkiye de öğretmen maaşları OECD ülkelerine göre yüksek miş. Buna bakan yalan diyemez ki demek ki öyleymiş. Öyle bi başlık atılmış ki ("Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek' ") sanki bakan yalan söylemiş gibi. Çelik mi yaptı bunu yaaa. İnsafffffff...
Maaş bize yetmiyebilir katılıyorum ama bu Türkiye deki öğretmen maaşlarının OECD üklelerinden fazla olmasını değiştirmez.. !!!!!!

Yani insan bakanı savunucam diye bu kadar da....
neyse söylemeyeyim...
o adı geçen bakanın hakkımızda neler söylediğini ve düşündüğünü hepimiz biliyoruz...
bir lafa gerek yok onu anlamak için, kırdığı çok ceviz var...
kemalkarademir
Site Gezgini
Site Gezgini

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    18 Oca 2008, 14:18Alıntıyla Cevap Gönder

doğru çok yüksek Razz harca harca bitmiyor. Ayıp ya ayıp öğretmenler ellerinin altındaya hemen gözü bizim üzerimize dikiyorlar bizde birşey diyemiyoruz tabi herşeyi yaparlar yakında düşürürler maaşşları bunun için zemini hazırlıyorlar yavaş yavaş.işçi değilizki grev yapalım ....
ozkaan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:22Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bu tür söylemler hep bir kurgudur. Bakın size başka bir örnek:
Sağlık Bakanlığı Rontgen teknisyenlerinin günlük çalıma saatlerini 5 saaten 7 saate çıkardı. Gerekçe olarak Avrupa ülkerinde çalışma saatleri gösterildi. Yoğun itirazlar oldu. (Avrupa ülkerindeki rontgen odalarında radyasyon emici-yokedici bir sistem olduğu ve Türkiye'de bu sistemin hiç bir hastahanede olmadığ atlandı tabii bu arada) bakanlık konuyu tekrar ele aldı ve şimdi 9 SAATE çıkrma çabaları içinde....

Diyeceksiniz kiii ....eee bunun konu ile alakası ne?
Şudur. Siz bir şey talep etmeyin. Kızdırmayın bizii... çarptımmı oturturum demek kısaca.

Yani sakın maaşımız az demeyin. Alimallah bir iyileştirmeye gidebilirler.

Oturun oturduğunuz yerde
ozkaan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Re: Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:26Alıntıyla Cevap Gönder

[quote="enginniyazi"]
karemn yazmış:
ghost yazmış:
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun, Türkiye'de öğretmen maaşlarının OECD üyesi ülkelere göre yüksek olduğu yönündeki açıklamasının doğru olduğunu ancak cari açığı kapatmak için öğretmenlerin ücretlerinin düşürülmeyeceğini söyledi.

Arkadaşlar burda sorun ne ben onu anlamadım. Türkiye de öğretmen maaşları OECD ülkelerine göre yüksek miş. Buna bakan yalan diyemez ki demek ki öyleymiş. Öyle bi başlık atılmış ki ("Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek' ") sanki bakan yalan söylemiş gibi. Çelik mi yaptı bunu yaaa. İnsafffffff...
Maaş bize yetmiyebilir katılıyorum ama bu Türkiye deki öğretmen maaşlarının OECD üklelerinden fazla olmasını değiştirmez.. !!!!!!

Yani insan bakanı savunucam diye bu kadar da....
neyse söylemeyeyim...
o adı geçen bakanın hakkımızda neler söylediğini ve düşündüğünü hepimiz biliyoruz...
bir lafa gerek yok onu anlamak için, kırdığı çok ceviz var...
+1 +1
Yalnız_Kurt
Süper Üye
Süper Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:29Alıntıyla Cevap Gönder

Amisos yazmış:
Exclamation Arkadaşlar yan gelip yatarak(!) para kazanıyormuşuz. Lütfen haksızlık yapmayalım.

Acaba yaz tatili var yarıyıl tatili var diye eleştirenler, bu tatiller kaldırılsa çocuklarını okula gönderecekler mi, kendileri de tatil yapabileceler mi acaba? Razz Razz Razz

evet fdoğruuuuu güzel bir tespit
processor
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:33Alıntıyla Cevap Gönder

ozkaan yazmış:
Arkadaşlar bu tür söylemler hep bir kurgudur. Bakın size başka bir örnek:
Sağlık Bakanlığı Rontgen teknisyenlerinin günlük çalıma saatlerini 5 saaten 7 saate çıkardı. Gerekçe olarak Avrupa ülkerinde çalışma saatleri gösterildi. Yoğun itirazlar oldu. (Avrupa ülkerindeki rontgen odalarında radyasyon emici-yokedici bir sistem olduğu ve Türkiye'de bu sistemin hiç bir hastahanede olmadığ atlandı tabii bu arada) bakanlık konuyu tekrar ele aldı ve şimdi 9 SAATE çıkrma çabaları içinde....

Diyeceksiniz kiii ....eee bunun konu ile alakası ne?
Şudur. Siz bir şey talep etmeyin. Kızdırmayın bizii... çarptımmı oturturum demek kısaca.

Yani sakın maaşımız az demeyin. Alimallah bir iyileştirmeye gidebilirler.

Oturun oturduğunuz yerde

hocam doğru dedin yaaa. bu nedir! Sindrilmeye çalışıyoruz!alım gücüne refaha bakmıyorlar da. Komik kötesi, bulmuşlar bir oran,tutturmuşlar gidiyolar... tamam eyvallah oranın 500 euro su ile buranınki aynı değil, herşey çok pahalı ama 500 euro ile de 80 euro arasında fark baya var ya. ya bir de düşük olsun ya. nolcak onların öğretmenler açlıktan kırılıyor diye biz de kötüyü mü örnek alıcaz. Valla benim bakanın söylediklerine şükretmeye hiç niyetim yok. nooolur en fazla verdikleri %2lik zammı geri alırlar. şu zamlarla birlikte geri alsınlar hiç sesimi çıkramycam!
ba2khan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:40Alıntıyla Cevap Gönder

amacım bakanı savunmak değil zaten yaptıklarının yüzde 99 una karşıyım , ama türkiye koşullarında çoğu kişi hakettiği ücrete ulaşamamaktadır, sadece öğretmenlerimiz değil,şu an özel sektörde sabah-akşam çalışıp projelerle kafayı bozan ,türkiyenin en iyi üniversitelerinde mühendislik eğitimi alıpta az parayla çalışan kişiler tanıyorum ,sonuçta iş garantileri de yok ,bir de kendi camiamıza bakın ,özellikle eski nesil öğretmenler ne kendini geliştiriyor ne de eğtiim adına birşey yapmaya çalışıyor ,ve olayın siyasi boyutuna kaçıyor çoğu ,bence asıl sorun öğretmenler arası maaş dengesizliği ,yüksek puanlı bölümleri bitiripte okulda hem çok çalışan öğretmen gidipte zamanında üniversite bile bitirmemiş kişilerden çok daha az alıyor ,(etüd ve kurs olayları,özel dersler) ile maaşlar 2-3 katına çıkıyor istanbulda özellikle ama işte bilgisayarcı bedavaya çalışsın mantığı var kursta neymiş bilgisayardan kursmu olurmuş oks de bilgisayar mı sorcaklarmış vsvs.... gider de gider
denizlerb
Aktif Üye
Aktif Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:53Alıntıyla Cevap Gönder

bide öğretmenlik kutsal meslek derler... bakkalın, kasabın itibarı bizden daha yüksek arkadaslar. öğretmenlik mesleğini resmen ayaklar altına aldılar. Hem haftada 2,5 gün çalışıyormuşuz, hem tatilimiz bolmuş hemde maaşlarımız yüksekmiş. halkın gözünde değerimiz düştü.
-ne iş yapıyorsunuz?
-öğretmenim.
-oh oh ne rahat...
-- Confused
bu diyaloglara ben alıştım artık. mesleğimizi basitleştirdiler. çok kolay bir işmiş gibi düşünülüyor.
ozkaan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:55Alıntıyla Cevap Gönder

ba2khan yazmış:
amacım bakanı savunmak değil zaten yaptıklarının yüzde 99 una karşıyım , ama türkiye koşullarında çoğu kişi hakettiği ücrete ulaşamamaktadır, sadece öğretmenlerimiz değil,şu an özel sektörde sabah-akşam çalışıp projelerle kafayı bozan ,türkiyenin en iyi üniversitelerinde mühendislik eğitimi alıpta az parayla çalışan kişiler tanıyorum ,sonuçta iş garantileri de yok ,bir de kendi camiamıza bakın ,özellikle eski nesil öğretmenler ne kendini geliştiriyor ne de eğtiim adına birşey yapmaya çalışıyor ,ve olayın siyasi boyutuna kaçıyor çoğu ,bence asıl sorun öğretmenler arası maaş dengesizliği ,yüksek puanlı bölümleri bitiripte okulda hem çok çalışan öğretmen gidipte zamanında üniversite bile bitirmemiş kişilerden çok daha az alıyor ,(etüd ve kurs olayları,özel dersler) ile maaşlar 2-3 katına çıkıyor istanbulda özellikle ama işte bilgisayarcı bedavaya çalışsın mantığı var kursta neymiş bilgisayardan kursmu olurmuş oks de bilgisayar mı sorcaklarmış vsvs.... gider de gider

hocam VELEVKİ (son zamanlarda moda söz ya) bakanın dediği doğru. Benim isyanım Bize hitap tarzı. bizleri bir hiç gibi görmeleri ve kendilerini herşeyin mutlak hakimi görmeleri.
hiçbir sivil toplumu otoriteyi vs dinlemiyorlar. biz yaparız diyorlar (bakınız erken seçimler, cumhurbaşkanlığı, türban, toplu görüşmlere ....saymakla bitmez)

Bundan 10-15 yıl önce ekonomik kriterler de avrupa ülkelerini örnek gösterirlerdi.(gelişmekte olan ülkeler diye bir katogori vardı ve orada olduğumuz idaa edilirdi.) oraya ulaşmak üzere planlar yapılırdı. şimdi ise GERİYE dönüş var (her alanda) geri kalmış ülkelerle mukayese ediliyoruz.
denizlerb
Aktif Üye
Aktif Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 1:58Alıntıyla Cevap Gönder

hocam işlerine gelince avrupayla kıyaslıyolar, gelmeyince geri kalmışlarla kıyaslıyolar.
ozkaan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 2:01Alıntıyla Cevap Gönder

dedim ya bir kurgu bir takiye ..... devam edip gidiyorr. Allah hayırlısın nasip etsin. Umarım Haklı çıkarlar ülkemizi başarıya ulaştırlar.(başarıya ulaşırlar demiyorum Zira ziyadesi ile ulaştılar.-gemicikler falan Laughing )
anticode78
Aktif Üye
Aktif Üye

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'    22 Oca 2008, 2:44Alıntıyla Cevap Gönder

SENİ ORAYA GETİREN HALK İNDİRMESİNİDE BİLİR. YORUMSUZ
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Ekonomik Gelişmeler

Bakan Çelik : 'Doğru Öğretmen Maaşları Yüksek'

page generation = 0.16638 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması