|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
filatros
Aktif Üye

| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 06 Mar 2008, 14:04 | |
|
 |
 |
ben de duymuştum böle bir söylentiyi.ama ne kadarı doğru bilmiyorum.Bilgisayar dersini kaldıracaklarmış onun yerine diğer öğretmenlere yardımcı olacak ve onlara teknik destek verecek teknik eleman olunacakmış. şu an okullarda uygulanan formatorluk gibi.ilköğretimdeki tef mezunlarını da liseye geçireceklermiş.ben de ilköğretimde görev yapan tef mezunuyum.zorunlu hizmetimin bitmesini bekliyorum.bitince liseye geçecem zaten. |
kulaktan kulağa bu olsa gerek. hocam eğer bilgisayar dersleri kaldırılsaydı okullara milyonlarca ytl lik yatırımlar yapılmazdı. Zaten milli eğitim bilgisayar destekli eğitim için elinden geleni yapıyor. (ne kadar başarılı bilinmez!!). Formatörlerin kadrolu hale geçmesi hâlâ kaf dağı masalı. Tef mezunlarında da bi ayrıcalık da yok! (ben de tef mezunuyum)
sadece ilköğretimdeki bilgisayar öğretmenlerinin bilgi ve iletişim tek. öğt. olma gibi bi durumları var ama içerik tam olarak bilinmiyor. Zaten böyle olsa dahi atama ve yer değiştirmelerinde herhangi bir sorun çıkmaz. | |
|
|
 |
volkansari
Yeni Üye

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 06 Mar 2008, 14:06 | |
| | atamaya bakma sen. sonuçta atansanda aynı kriterde sayılmıyorsun. ücret konusunda. zaten böteler bunun için kurulmuştu arkadaşlar. | |
|
|
 |
ferdurucan
Yeni Üye

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 22 Mar 2008, 0:33 | |
| arkadaşlar iyi geceler...bu konu hakkında benim duyumum ise şu şekilde:
üniversitede teknik eğitim fakültesinde okuyanların bilgisayar olan atama branşları bilişim teknolojileri öğretmeni olarak değiştirilmiş...atama branşı bu şekilde değiştirilen kişilerin tayin sırasında sadece mesleki ve teknik eğitim kurumları kendilerine açık gösterilecekmiş....ilköğretim ve liseler gösterilmeyecekmiş....Doğruluk payı olan bir duyum..çünkü ben teknik eğitim fakültesi çıkışlı olduğum için atama branşım değiştirildi..ancak diğer bilgisayar öğretmeni arkadaş böte mezunu olduğu için onda böyle bir değişiklik olmadı...bilgilerinize..... | |
|
|
 |
ozilogic
Seçkin Üye

| Re: ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 22 Mar 2008, 1:30 | |
|
 |
 |
ARKADAŞLAR ŞU AN DUYMUŞ OLDUĞUM BİR HABERE GÖRE KADROSU İLKÖĞRETİMDE OLAN BÖTEB MEZUNLARI İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ ÖĞRETMENİ OLARAK ATAMA BRANŞI DEĞİŞTİRİLECEKMİŞ.BU DURUM SONUCUNDA LİSELERE TAYİN İSTENEMEYECEKMİŞ.AMA İTİRAZ EDİLEBİLECEKMİŞ...YAKINDA KOKUSU ÇIKAR..BİLGİLERİNİZE |
Peki Hocam Kadrosu ilköğretimde olup teknik eğitim mezunu olanlar ne oalcak ? | |
|
|
 |
memo41
Aktif Üye

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 22 Mar 2008, 10:34 | |
| sedo hocam ilköğretimdeki tefler neolacak onuda söyleyin  | |
|
|
 |
turhank
Site Gezgini

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 22 Mar 2008, 10:42 | |
|
 |
 |
böte mezunları yeni olarak çpl'ye de atanabiliyor.. bu değişiklikle maalesef bunın önüne geçecekler. liseyi görmüş birisi olarak ilköğretim pek de cazip değil. |
neden çpl yine hafta 30 saat mi çalışıyorsun yoksa ders saati daha mı fazla bilgi verirsen sevinirim. | |
|
|
 |
memorite
Yeni Üye

|
| Neden Bilişim Teknolojisi diye değişti diye MEB e sordum GELEN cevap ta ilginç... 28 Mar 2008, 18:58 | |
| Mrb;
Ben Diyarbakır Bismil Kurtuluş ilköğretim okulunda Bilgisayar Öğretmeni Olarak görev yapmaktayım.Teknik eğitim fakültesi mezunuyum ama ilköğretim de görev yapmaktayım.Bakanlık tarafından atama alanım BİLGİSAYAR iken, 5 6 gün önce BAKANLIK tarafından ALANIM Bilişim Teknolisi olarak değiştirildi.
1-Bu Değişikliğin nedenini öğrenmek istiyorum.
2-Bu değişiklikle ilgili neden Tüm BİLGİSAYAR öğretmenlerinin eline bir yazı gecmedi.HABERDAR edilmeleri için.
3-Bu değişiklik kısa vadeli mi olcak. Tekrar eski atama alanım olan BİLGİSAYAR olarak dğiştirilecek mi?
4-Atama yer değiştirmelerde, TEF mezunu olan biri olarak daha sonraki yer değiştirme dönemlerinde TEKNİK LİSELERE basvuru yapabilecekmiyim?
5-TEF mezunlarının HAKKININ(Meslek Liselerine Atanabilme hakkının) saklı kalması gerekmiyormu?
Bu konularda sizlerden bilgi RİCA ediyorum...
SAYGILARIMLA
ONUR UNURLU
CEVAP;
Cevap Metni : Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulamaya başlanmıştır.
Söz konusu projenin uygulanmasına esas olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atanmalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslarda ilgi 155 sayılı Kararla değişiklik yapılmıştır.
Bu düzenlemeye paralel olarak, projenin uygulandığı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki yeni oluşturulan alan/dallara göre 119 sayılı kararın 14. maddesine göre alan değişikliği yapılmıştır.
Bilişim Teknolojileri-1 alanı sadece mesleki eğitim kurumlarında olduğundan, Bilgisayar alanında atanmış olanların alan değişikliği yapmadan Bilişim Teknolojileri-1 alanından sıraya girmesi mümkün değildir.
Yapılacak alan değişikliği dönemlerinde Bilişim Teknolojileri-1 alanında ihtiyaç bulunması durumunda alan değişikliğine başvurarak Bilişim Teknolojileri-1 alanına geçmeniz mümkün olacaktır.
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir | |
|
|
 |
ozilogic
Seçkin Üye

| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 28 Mar 2008, 19:50 | |
| | bu ne şimdi yine başa mı dödük ne ayak anlamadım | |
|
|
 |
ulu2000
Aktif Üye

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 28 Mar 2008, 19:58 | |
| BOTE mezunuyum, ilköğretimde çalışıyorum.
Şimdi girip ilsis den baktım.
Branşım bilişim teknolojileri olmuş. | |
|
|
 |
tolga264
Aktif Üye

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 28 Mar 2008, 20:09 | |
| | yakında cıkar b.... | |
|
|
 |
bas_kan
Yeni Üye

| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 28 Mar 2008, 20:37 | |
| | arkadaşlar ben endüstri meslek lisesinde çalışıyorum teknik eğitim mezunuyum. alanımız bilgisayardı ama geçen sene modüler sistemle birlikte bilişim teknolojileri oldu. bu ay içerisindede meslek lisesindeki müdürüm arayıp branşımın bilişim teknolojileri olduğunu haber verdi. Bunu meslek lisesinde çalışan öğretmen arkadaşlarım zaten biliyordur. bu senede asker öğretmen olarak artvinde ilköğretim okulunda görevlendirildim. eski sistemden sadece 8.sınıflar kalmış onların derslerinin adı bilgisayar fakat 4-5-6-7. sınıfların derslerinin adı bilişim teknolojileri öğretmenin branşıda bilgisayar öğretmeni değil bilişim teknolojileri olarak görünüyordu. bunuda ilköğretimdeki arkadaşlar biliyordur. yani branşımızın ismi değişti. Meslek lisesinde de ilköğretimdede branşımızın ismi bilişim teknolojileri yani her iki okuldaki öğretmende tayin istediğinde istediği okulu yine seçebilecek diye biliyordumki yukarıdaki yazıyı okudum tam olarak anlayamasamda sanırım branş değişikliği yapmadan ilköğretim-lise arası tayin olmayacak şeklinde bi sonuç görünüyo kafam karıştı. Ama her iki okuldada çalışan birisi olarak branşlarımızın isimlerinin hala aynı olduğunu biliyorum.. saygılarımla.. | |
|
|
 |
kagan5504
Site Gezgini

|
| ATAMA BRANŞIMIZ İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ O 28 Mar 2008, 21:07 | |
| | Ben bote mezunuyum düz lisede çalışıyorum yazı falan da görmedim imzalamadım da ama şu an branşım Bilişim teknolojileri görünüyor. Sanırım dersin ismini değiştirdiklerinden branşın ismini de değiştirdiler. ???? | |
|
|
 |
|
|