Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Web Sitenizi Tanıtın

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
murat_alb
Yeni Üye
Yeni Üye

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...    25 Mar 2008, 11:43Alıntıyla Cevap Gönder

Selam arkadaşlar... Ben bulunduğum ilçenin web sayfasını yapmaktayım. ASP+Access kullanıyorum.
http://212.175.170.106/yazmahakki/index.php adresinden MDB dosyama (wwwroot\resimler\database.mdb) yazma hakkı veriyorum. Localhost'ta herhangi bir problem yaşamadan ekleme, silme, güncelleme yapabilirken; MEB'in server'dan ekleme, silme ve güncelleme zamanında "KAYNAK KODDA HATA VAR..." mesajını almaktayım. Aynı kodları MEB'e bağlı olmayan farklı bir server'da da denedim hata vermiyor. Fakat meb'den problem yaşamaktayım bu sorunu nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim. Database bağlantı kodum ve örnek bir güncelleştirme kodum aşağıdaki gibidir.

----------- dbbaglanti.asp ---------------------
Set V1 = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
V1.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPATH("/resimler/database.mdb")
Set K1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
K1.OPEN SQL,V1,1,1

---------- duzeltme kodu ------------------
<% tanim = request.form("tanim") %>
<% icerik = request.form("icerik") %>
<% sira = request.form("sira") %>
<% iliski = request.form("iliski") %>
<% duzenlenenid = request.form("duzen_id") %>
<% SQL = "select * from SAYFA_TBL where sayfaid="&duzenlenenid %>
<!--#include file="dbbaglanti.asp" -->
<%
K1("tanim")=tanim
K1("icerik")=icerik
K1("sira" )=sira
K1("iliski")=iliski
K1.UPDATE
K1.CLOSE
%>

not: DBBAGLANTI kodunu aşağıdaki şekilde de denedim yine aynı hata ile karşılaştım.
<%
V1.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPATH("/resimler/database.mdb")

K1.ActiveConnection = V1
K1.Source = SQL
K1.CursorType = 1
K1.CursorLocation = 2
K1.LockType = 2
K1.Open()
%>
star
Site Gezgini
Site Gezgini

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...    25 Mar 2008, 11:50Alıntıyla Cevap Gönder

aynı sorunlar ben de karşılaşmıştım.
internet@meb.gov.tr adresine sorunuzu iletin..
kısa zamanda çözülecektir.

iyi çalışmalar
CadCam67
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...    25 Mar 2008, 11:59Alıntıyla Cevap Gönder

murat_alb yazmış:
Selam arkadaşlar... Ben bulunduğum ilçenin web sayfasını yapmaktayım. ASP+Access kullanıyorum.
http://212.175.170.106/yazmahakki/index.php adresinden MDB dosyama (wwwroot\resimler\database.mdb) yazma hakkı veriyorum. Localhost'ta herhangi bir problem yaşamadan ekleme, silme, güncelleme yapabilirken; MEB'in server'dan ekleme, silme ve güncelleme zamanında "KAYNAK KODDA HATA VAR..." mesajını almaktayım. Aynı kodları MEB'e bağlı olmayan farklı bir server'da da denedim hata vermiyor. Fakat meb'den problem yaşamaktayım bu sorunu nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim. Database bağlantı kodum ve örnek bir güncelleştirme kodum aşağıdaki gibidir.

----------- dbbaglanti.asp ---------------------
K1.OPEN SQL,V1,1,1

---------- duzeltme kodu ------------------
<% tanim = request.form("tanim") %>
<% icerik = request.form("icerik") %>
<% sira = request.form("sira") %>
<% iliski = request.form("iliski") %>
<% duzenlenenid = request.form("duzen_id") %>
<% SQL = "select * from SAYFA_TBL where sayfaid="&duzenlenenid %>
<!--#include file="dbbaglanti.asp" -->
<%
K1("tanim")=tanim
K1("icerik")=icerik
K1("sira" )=sira
K1("iliski")=iliski
K1.UPDATE
K1.CLOSE
%>

not: DBBAGLANTI kodunu aşağıdaki şekilde de denedim yine aynı hata ile karşılaştım.
<%

K1.ActiveConnection = V1
K1.Source = SQL
K1.CursorType = 1
K1.CursorLocation = 2
K1.LockType = 2
K1.Open()
%>

Yazma Hakkı verdiğiniz ama , eğer için de dosya varken (mdb dosyası) yapmasın hata veriri
Ondan dolayı klasörün içini temizleyin ve localden tekrar yükleyin
sinanuzun
Yeni Üye
Yeni Üye

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...    07 Ekm 2008, 16:06Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili hocam sorunuzu çözebildiniz mi aynı sorundan bende muzdaribimmm ama cevap bulamıyoırumm
mystreous
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...    07 Ekm 2008, 16:13Alıntıyla Cevap Gönder

sinanuzun yazmış:
Sevgili hocam sorunuzu çözebildiniz mi aynı sorundan bende muzdaribimmm ama cevap bulamıyoırumm

ilk ve tek mesajını 25 Martta yazmış. murat_alb den cevap bekleme boşuna gelmez Smile
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Okul Web Sitenizi Tanıtın

ASP güncelleştirmesinde hata... Acil yardım lütfen...

page generation = 0.15578 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)